• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MHO: Vzdyt pose, ze prezil :) kazdopadne at tak ci tak, bylo to imho dost vydelecnej pocin, protoze byl prvni, kdo to takle poslal, takze bylo uplne jasny, ze to bude masivne sdileny. A ve chvili, kdy si dal druhou kartu do bryly, tak mu mohlo byt uplne jedno, co se se strojem stane, protoze to budou tak cenny zabery, ze bych se nedivil, kdyby mu dji nabidlo nejakou spolupraci :)

    Jen je skoda, ze to je tak dostupny misto, protoze hodnota podobnych dalsich zaberu postupne klesa, protoze si tam lita dneska uz kdekdo a uprimne... mam totalne zaflakanej instagram sopkou a uz me to prestava bavit :D
    MHO
    MHO --- ---
    COMODOR_FALKON: Díky.
    Jak jsem to viděl, tak mne hned zajímalo, zda to dron přežil. A tipoval jsem, že ne.

    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SPECZ: Tak je to z DJI FPV...
    Video: Incredible footage from a drone flying over an erupting volcano in Iceland: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/...incredible-footage-of-a-drone-flying-over-an-erupting-volcano-in-iceland
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    LOFEEK42: Možná na instagramu, ale bez loginu se nepodívám.
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    SPECZ: proč je ten obraz zhovadilej do mobilního displeye? Není někde originál?
    MHO
    MHO --- ---
    Omlouvam se za inzerci, ale asi jsem se finalne rozhodnul vyměnit Mavica za FPV ;-)
    Kdybyste měl někdo zájem, tak prodávám. Mavic Pro gen 1 + krabičky, dvě baterie, nabíječka, nabíječka do auta, nějaký vrtulky a filtry. Celkem tak 11tis. Stav perfektní. Kdyžtak pískněte do pošty
    MHO
    MHO --- ---
    MERTLAS: Tak jsem si s tím zalítal.

    A musím říct, že to není vůbec špatný. Brýle a přenos obrazu jsou oproti analogu nádhera. Rychlost odezvy na moje lítání vynikající. Je třeba poznamenat, že výdrž baterky je uváděná asi pro ten normal mode. V AKRO to lítalo tak 8 minut. Ale byla zima, takže ta baterka šla asi rychleji.

    Zcela vážně uvažuji, že bych prodal Mavica Pro I a koupil tohle. Na takové to turistické natáčení fotky to je ok a člověk si užije zábavu. A postupně bych moje buildy přestavěl na ty jejich brejle. Jediné do mně štvalo, je ten ovladač - jsem zvyklý na Taranise. Díky tomu a vyšší váze s tím v ACRO není zdaleka taková sranda jako by mohla být. Ale možná jsem se jenom bál s půjčeným strojem.

    Ale disclaimer - nejsem závodní FPV pilot. Lítám spíš začátečnický freestyle a s cinewhoopama.
    MHO
    MHO --- ---
    JIMX: To je jenom o cviku.
    JIMX
    JIMX --- ---
    MHO: aha, ja prave myslel, ze tohle maji ... a nevnímás pak ten obraz spatne prostorově, když je to jenom z jedný kamery?
    MHO
    MHO --- ---
    JIMX: tak je to koníček, takze čas není problém. Stavba a ladění je součást zážitku. Odhadem tak jeden den práce, ale uz je to několikátý build. S prvním jsem zapasil déle.

    3d se u fpv neřeší nikde. Tedy pokud vím. Aby to fungovalo musel bys dát kamery několik cm vedle sebe. Na to není místo. Plus bys musel přenášet obraz dvěma kanály. Jak říkám nikde jsem to neviděl.
    JIMX
    JIMX --- ---
    MHO: a kolik te to stalo cca casu? ... a jak je prosimte reseny 3d videni, kdyz to ma jenom jednu kameru?
    MHO
    MHO --- ---
    JIMX: není to tak šílený. Normální fpv kopteru postavis tak za 5-8tis. Ale dobre brýle stojí 10k a ovladač 5k. Takze jsi na 20k jen to fikne. A to nepočítám přestavby, opravy, spálené desky atd.

    Já o tom vážně uvažuju. Akorat jsem dostavel nového mazlika, tak ještě chvíli počkám.

    JIMX
    JIMX --- ---
    aha, chápu, díky
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    JIMX: V důsledku je to spíš "FPV záběr", protože technicky vzato nemusí být nutně točený s FPV brýlemi, ale jde o ten freestyle styl létání, s "fixně" uchycenou kamerou, která se naklápí v závislosti na směru letu.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DAN_F: jak se konkrétně rozezna fpv záběr od beznyho nefpv z dronu?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MERTLAS: Jasně, no. Z promo videa to samozřejmě vypadá skvěle, ale real-world zkušenosti a schopnosti můžou být dost odlišné. Já si hlavně poslední dobou všiml, že ty FPV záběry začínají být v mainstreamové video produkci docela populární. Nevím, jak dlouho si to udrží ten trendy status, ale říkal jsem si, jestli právě nemáš v plánu rozšířit záběr :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    na alze to maji za 36k, to uz mi neprijde tak sileny ...
    JIMX
    JIMX --- ---
    videl jsem vcera na toho djifpv kratkou recenzi od ijustine a vypadalo to teda hodne dobre ... vrtulky v obraze jsem nevidel, natacela s tim moc pekny záběry s autem na nějaký velký pláni a pak s tim litala nejaky fpv zavody ... ale jestli je to za 50k, tak je to teda fakt mazec ...
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DAN_F: pro me vcelku duveryhodni lide, kteri FPV litaji uz dlouho a casto, to dost zhejtili, ze to na nejaky realny pouziti neni :) Jako brejle asi gut, joystickovy ovladani uvidime, ale v obraze jsou videt vrtulky, na kameru neda ND filtr, takze pro realny toceni to proste neni, ovladatelnost je prej taky dost spatna... a abych utratil 50k za 5 minut letu... ne diky :)

    Tusim, ze Rado Leitman to ve svy recenzi rekl, ze vykuchali mavica, narvali ho do "futuristickyho designu inspira", dali to do tenouckyho plastu a softwarove ohulili hodnoty a tadaa...

    Nicmene s klasickym FPV to ma malo spolecnyho. Klasicky FPV litani jsou roky odrikani, pajeni rozmlacenych dratku, predelavani atd... Je to proste dron, kterej je presne pro lidi, co maj prachy a chtej rovnou litat a zaplati si to, ne pro ty, co se to fakt chtej naucit a vydrit si to...

    Ale treba v dalsich generacich to vyladi.... Vzpomenme na vsechny prvni generace vsech stroju, ktere kdy DJI vydalo... u vetsiny to bylo nedotazeny a byl tam nejakej hacek, coz postupem casu vzdycky vylepsili. Tipuju, ze to stejny bude i u tohohle... A je mozny, ze casem tenhle segment trhu taky ovladnou, jako ten tradicni, kde jsou proste porad totalnim hegemonem...

    Nicmene nerikam, ze bych si to nechtel zkusit :) Ale to si radsi koupim na zacatek neco malyho a levnejsiho, s cim kdyz jebnu o zem, tak se nic moc nestane a za 50k si toho koupim kamion, nez jeden tenhle, sice fancy stroj, ale jeden :)


    mimochodem ted mluvili asi hodinu a pul na clubhousu a youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3yMFUGjZCBA


    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MERTLAS: Nic pro mě, ale je to pěkný. Jsem zvědavý na ten nový ovladač. Co ty, budeš pořizovat? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam