• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    OTAKAR: zalezi s jakym strojem... se vsim do velikosti Inspire 2 vcetne je vzlet s trochou opatrnosti v pohode. S ickem jsme uz i do ruky pristavali a to jak onehanded a double handed). S matrici uz to je celkem dost risky, ale taky se to s velkou opatrnosti, skillem pilota a dobrou koordinaci necha zvladnout :)

    S Phantomem pristavam do ruky prakticky porad, vzlitam kdyz je potreba (prasny prostredi na zemi, nerovny teren apod.). Mensi stroje jsou uplne v pohode....


    MHO: mam podobny pocit. Nevidel jsem v posledni dobe lepsi propagaci. Nevim kde, ale mam pocit, ze to bylo tady a ze to psal Adamira, ale uz tu ten komentar bohuzel neni, se objevil nazor, ktery se casto obejvuje ruzne po internetech, ze to je absolutne sileny niceni pamatky a podobne nazory (a mimochodem Adamira tam psal o tom, ze priste muzeme letat klidne v Lidicich... no... pokud by to byl nejaky vhodny dokument, tak proc by se tam litat nemohlo? a mimochodem... tenhle absolutne nesympatickej, arogantni hnup zrovinka tam nedavno lital - bez povoleni at uz UCL tak pamatniku... https://youtu.be/QaoUOTqGEe4 a to mi prijde o mnoho horsi, nez ze jezdi formule 1 organizovane a legalne po Karlove moste a dalsich mistech)

    Dokonce reziser Strach se v prubehu nataceni, kdy jeste nebylo verejne znamy, co se vlastne deje, jen znela formule Prahou, rozciloval, ze on si tohle dovolit pro film nemuze, protoze na to nedosahne financne a podobny breky... To ale je bohuzel spis jeho problem, ze si nedokaze sehnat partnery, kteri by takovouhle akci zorganizovali, vybheali na uradech a nakonec i zaplatili a Redbull si to proste hold muze financne dovolit a ano je to reklama na nej ale imho je to predevsim velmi dobre a vkusne udelana reklama na nase dve zeme, pamatky, lidi,...

    Osobne si myslim, ze takoveto uzkostne az bych rekl prehnane chraneni vseho, co kdy bylo vybudovano, je spatne. Realne to auto neudelalo absolutne zadnou skodu. Respektive jedine misto, kde opravdu gumovalo, tak bylo u Kafky, kde to pote kompletne vycistili. U vseho bylo dbano v maximalni mozne mire na bezpecnost, lockupy fungovaly, na nekterych mistech byla i policie... Formuli ridil zkuseny pilot, a veskerou ostatni techniku zkuseni operatori. Jasne, ze se neda nikdy 100% predejit vsemu a nehoda se muze stat, nicmene si myslim, ze je vetsi pravdepodobnost, ze treba konkretne do toho mostu narazi jedna z lodi, ktere pod nim denodenne jezdi od rana do noci...

    Snazim se prijit na nejaky podobny video, ktery tady u nas bylo produkovany ceskou crew (a tim myslim od napadu az po finalni realizaci) a bylo v podobny kvalite... a krom opravdovych filmu me vubec nic nenapada.

    Jediny, co me napada je od nemeckych kolegu toto, ale to je samozrejme propagace auta a Nemecka (tusim): https://youtu.be/92sXWVxRr0g

    (tady je BTS k tomu: https://youtu.be/XIqbHadXLnk )
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    OTAKAR: Prakticky vždy do ruky přistávám, ale téměř nikdy nevzlétám - dron při startu není schopen plně korigovat svoji pozici v prostoru a několikrát se mi stalo, že ho poryv větru stlačil dolů a poseksl mne...
    Nic zásadního, ale fost to bolí a blbě se to hojí...
    MHO
    MHO --- ---
    MERTLAS: Ja jsem z toho nadsenej. Zkouknul jsem i dostupne videa jak se to tocilo a je to cely super. Perfektni promotion pro ceskoslovensko a ukazka spickovyho filmarskyho remesla.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    AUDIAC: Já heliport sice mám, ale asi dvakrát jsem teď narazil na situaci, že to ani s ním nešlo na spotu, který jsem si vyhlídl podle mapy, a musel jsem popojet jinam. A start z ruky by to řešil.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MICTECH: vždycky si u těhle videí říkám, kolik dronů na to bylo potřeba :)


    OTAKAR: pokud není vysloveně velkej vítr, tak přistávám do ruky téměř pokaždý. start z ruky mi není moc pohodlnej, takže to většinou odpíchnu z fotobatohu položenýho na zemi. holt jsem lemra a netahám sebou heliport, i když by mi to občas usnadnilo život...
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    Startujete a přistáváte někdo z ruky?
    Je to běžné a s trochou opatrnosti bezpečné, nebo si to říká o havárku nebo posekání ksichtu? :)
    Jsem teď řešil, že jsem nemohl najít ve svahu dost rovné místo, podle YT videí to vypadá jako poměrně běžná věc.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Drive2Extremes - Taycan Cross Turismo X Johnny FPV
    https://www.youtube.com/watch?v=1U2aVQDbJ3o
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    zabery ok, dobry promo pro Prahu, jinak hrozna nuda
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Asi to ted uvidite uplne vsude, protoze to je dilo, ktery je velmi vyjimecny svou kvalitou a rozhodne si zaslouzi velkou pozornost!

    Urcite jste slyseli, ze v dubnu (tusim v dubnu) tu Redbull tocil videoklip... soucasti (a ne malou) jsou dronovy zabery. Bohuzel jsem nakonec nemel moznost to litat, litali to kolegove, kteri to cele take produkovali, nicmene i tak kloboucek celymu stabu!

    Zcela uprimne a neskryte rikam, ze zavidim klukum, ze tohle mohli litat! A zcela nepokryte rikam, ze me to hodne mrzi, ze jsem se tohohle nemohl ucastnit :) Ikdyz to byla z utrzku vypraveni, co se ke mne zatim dostaly, velka rehole! :) Nicmene rehole, o ktery si za x let budou vsichni rikat, ze to byla ta akce, kdy se litalo v mistech, kam se normalne neni realny dostat a navic, kdyz tam nejsou lidi atd :)

    Objevila se spousta hejtu za to, ze jezdili formuli por Karlovo moste a u Hradu a ze nici kulturni pamatku a podobne... tak krom toho, ze to samozrejme nebylo zadarmo, tak tam bylo tolik kontrol, ze misto opustili v naprostem poradku, ze si troufnu i rict, ze jej opustili ve stavu lepsim, nez na nej prisli :)

    Co na to rikate?

    From Castle to Castle | Red Bull Racing take a Road Trip from the Czech Republic to Slovakia
    https://www.youtube.com/watch?v=4qbfQSLUdDo
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    HENTAIRUSH: to je věčný dilema - koupit levnej shit, rozbít ho a koupit si novej stejnej 4x dokola, nebo si koupit za celkově stejný prachy něco lepšího, co se nerozbije tak snadno, protože to má spoustu ochranejch prvků, jako senzory, RTH a další (jen ho pak nesmíš vlastní blbostí ztratit nebo utopit)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MHO: Plus dalsi penauze do nikdy nekoncicich oprav 😅
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    MHO: To že je to hloupej dron je jasný, jinak mám letadýlka a autíčka, tohle má bejt jenom hračka na prohánění ovcí na pozemku - nečekám zázraky a lety kilák daleko :)

    S DJI to nesrovávám, jen že nechci vyhazovat za hračku na blbnutí desítky tisíc - neb jak píšeš, vždycky se něco rozfláká a cpeš peníze dál.
    Mám radši levnější modely, neb právě - nebojíš se riskovat a je to větší prdel, a zároveň tě to při crashi neruinuje.
    MHO
    MHO --- ---
    MHO: jo jinak jeste pocitej, ze do analogovyho dronu narveš další prachy kolem.

    Nabíječka LiPo baterek, pájka TS-100, k pájce podložka, kablíky, ... a už to jede. Není to spotřební produkt, ale začátek koníčku.
    MHO
    MHO --- ---
    HENTAIRUSH: To jsou úplně jiné kategorie. Je to jako srovnávat auto a motokáru.

    Zaprvé analog TV signál je úplně jiný než digitální systémy. Zejména budeš nemile překvapen dosahem. Ten je u takovéhle kombinace malé stovky metrů. Takže super na lítání kolem sebe po poli, ale natáčení někam dál moc ne. Zejména ty brýle jsou shit - já mám tyhle a to je jiná liga. https://www.banggood.com/Eachine-EV200D-1280+720-5_8G-72CH-True-Diversity-FPV-Goggles-HD-Port-in-2D-or-3D-Built-in-DVRGet-a-URUAV-RX5808-EVO-Receiver-as-a-gift-if-buy-from-CN,CZ,FR-Warehouse-IN-June-p-1220010.html

    Btw - mám tu jedny starší brýle podobné kategorie, klidne je venuju.

    Druhým podstatným rozdílem je inteligence dronu. Tohle nemá nic. Absolutně nic. zadny creash senzor, zadnou schopnost se vratit, nic. Kdyz udelas chybu spadnes, kdyz ztratis signal spadnes. V betaflightu sice jde nejaky scenare nastavit, ale realne jsem to nikdy nevidel fungovat. Tenhle dron ma barometr, takze mozna pujde nastavit na to aby zustal viset ve stejne vysce.

    Třetím je odladěnost. DJI je vyladene. Aplikace, dron, .... Analogovy drony se tak nejak pocita, ze si je postupne upgradujes sam.

    Ale zase si s analogem uzijes vic srandy. Proste se nebojis a litas. S DJI FPV mam tak nejak respekt a nejdu do rizika.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Máte někdo zkušenost s FPV od Eachine?
    Jedni říkají, že to jsou shity, druhý že je to fajn vstup do analog FPV...

    dron https://www.aliexpress.com/item/32842748850.html
    "brýle" https://www.aliexpress.com/item/33000383998.html

    Je jasný že to není DJI digi system, ale ten stojí 4x tolik.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DOKKTOR: V tuhle chvili si muzes jen pripravit zadosti, ale neni legislativni podklad k tomu specific dostat (dekujte Babisovi, kterej radsi resil zahradkarskej zakon a best in cóvid🤷🏻‍♂️).

    Optimisticky vyhled je, ze to zvladnou v prubehu leta projednat a odhlasovat… realisticky… pred volbama si myslim, ze to neudelaj a pak budou resit jiny veci 😬 takze to bude az v prubehu pristiho roku… mozna na podzim, kdyz bude nova vlada nekecat a makat 😄

    Ted specific muzem ziskat jen my s leteckymi pracemi, nebot to je jen administrativni papirovej prechod bez nutnosti poplatku, zkousek a prakticky vseho, na cem prave zavisi ta legislativni zmena. Ale zatim jsem to neudelal, protoze nebyl cas 🙂 a hlavne nam do konce roku (pokud to neprodlouzi) plati stary letecky prace a s tim spojene postupy a ted v plny sezone neni cas se ucit specific postupy a stary mam zajety tak, ze to sekam jak Bata cvicky 🤷🏻‍♂️
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    jak je to ted s registrací/výcvikem pilotů do specifické třídy? jede to? nedávno jsem tu něco četl, ale nemám moc čas to dohledávat. z informací na webu úcl nejsu vůbec moudrý? firma koupila tuším mavic pro od kolegyně, kterou už to neba, ted to nejak registrují, předpokládám, že když to neproběhlo obratem, tak právě do specific třídy, a chcou, abych s tím lítal mimojiné i já. zatím nemám nic, lítám s miminem na černo.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MERTLAS: V pohode, tu zatacku mam najetou a je sucho ... :-)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    HULIK: neee :) bral jsem spicku stromu cca v 10m :) nebyl nijak velkej. Kazdopadne se utrhl jen gimbal, co je videt dole na fotce a je prasklina u jednoho motoru (podobna te, co se dela klasicky po lirani v zime). Vrtule samozrejme minus. fotku uz neudelam. Dneska jsem ho poslal do nemecka na vymenu. Ale nejhorsi na tom byl ten utrzenej gimbal.


    JIMX: noo ja sice vedel co delam, chybou bylo, ze jsem nedodrzel moje pravidlo mit drona pred sebou. Ten den jsem na tom miste nalital uz cca 3 hodiny a myslel jsem si, ze ten prostor mam nakoukanej dobre... Ale proste kombinace lenosti, spatneho postaveni a moc velky koncentrace na kompozici a ladnost zaberu namisto obcasne kontroly okoli vyustila v tohle... Celej den jsem popravde byl spis presvedcenej, ze skoncim v rybniku, protoze jsem tam prolital fakt mnohem narocnejsima uzkejma mistama tesne nad zemi... tohle byl defakto uplne beznej let v normalni hladine s "dostatkem" prostoru kolem... az na ten strom :)
    Kazdopadne "kurvaa, ja jsem takovej debil" jsem si rekl okamzite a pak jsem si to opakoval az do dneska... :D


    DOKKTOR: slunicko jeste pak svitilo cca pul hodinky ctyricet minut a bylo to naprosto uuuuzasny svetlo vcetne obrovsky duhy... proste absolutni porno, ktery mi tentokrat nebylo prano natocit, coz beru s pokorou, protoze mi v posledni dobe vychazelo dost letu (pokud tedy nepocitam neustaly presouvani zakazek kvuli tomu totalne zpovykanymu pocasi na lepsi podminky, ale kdyz podminky byly, tak byly paradni).

    Proste to byla dan za blbost a (s nadsazkou) ulitba dronovymu bohu :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MERTLAS: já bych jenom podotknul, že to sluníčko v tomto postavení zaleze až překvapivě rychle :) ale když letím kolem stromů, tak je dobré na stoj vidět, o tom žádná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam