• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    MHO
    MHO --- ---
    MERTLAS: asi jsem naivni ;-)
    doted jsem lital klasicky - analog VTX a FrSky radio. Takze se v digitalnim FPV zatim prehledove orientuju. V "analogovem FPV svete" ta kompatibilita nejak fungovala.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MHO: Hehe... kde zijes, aby DJI udelalo jeden ovladac pro vsechny stroje :D to by byl raj na zemi, kdyby to tak bylo :D Ale je to moc hezka predstava na to, aby se stala realitou :)

    Jediny dva univerzaly jsou Cendence, ktera ale funguje jen pro I2 a M200, respektive Smart controller, kterym ovladas Mavic 2, Mavic Air 2, DJI Air 2S, DJI Mini 2 a P4P V2... jinak ma kazdej dron svuj vlastni ovladac... a stejne to bude imho i u FPV dronu...
    MHO
    MHO --- ---
    MERTLAS: Přesně. Jeden ovladač - ideálně ten nový - pro oboje. Brýle spárovat asi jdou, hledám, zda není někde nějaká cesta jak to pořešit třeba SW updatem air unit apod.

    Ale zatím to vypadá špatně.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MHO: jo ty bys chtel, aby fungoval ovladac z DJI FPV drona, tedy: https://store.dji.com/cz/product/dji-fpv-remote-controller-2 s Air unit... tak jest?

    to se obavam nepujde, pac to je trochu jina technologie... to budes muset poridit ten z FPV unitu, tedy: https://store.dji.com/cz/product/dji-fpv-remote-controller?vid=82761
    MHO
    MHO --- ---
    MERTLAS: Dík. Už jsem zkoumal, ale právě tahle kombinace není úplně běžná. Zatím to vypadá, že nový ovladač od drona je nekompatibilní s DJI FPV AIR UNIT. Tedy je nutné létat s tím starým ovladačem. Ale budu zkoumat dál.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MAJA: Jestli fotis jen krajinky pro sebe a ne na opravdu profi praci, tak se M3 imho nevyplati... (tedy opet, pokud nejsi v pozici, ze nevis, co s prachama, pac v CZ bude cena zacinat nekde kolem 70k).

    P4P ma stejny cip, jako M2P a u M2P vyhrava vaha. Chapu, ze nekdo, kdo foti na zemi poradnym fotakem s highend sklama, tak dronovy fotky moc nenadchnou. Ale porad se bavime o tom, ze proste ve vzduchu hraje obrovskou roli vaha a dolet, ktery na zemi vubec neresis... takze pokud bys chtel stejnou kvalitu, tak proste musis nahoru poslat velkou mrchu pod kterou ten svuj fotak povesis... V opacnem pripade tu mas jedinou moznost... smirit se s tim, ze to zatim nikdy nebude tak kvalitni, jako FF fotaky :)

    Spousta lidi celkem chvali Air2S, nicmene u nej mi celkem vadi pevna clona, ktera je vcelku velkou vyhodou prave u P4P, M2P a ted i M3 :)

    MHO: imho jo. Spousta FPV pilotu ma svoje udelany stroje a k tomu brejle od DJI. Ale 100% ti to povi spis nekdo v FPV skupinach na FB... tam to imho budou resit porad dokola :)
    MHO
    MHO --- ---
    Mám takový dotaz, jestli jste to někdo něřešil.

    Uvažuji na vánoce o tom DJI FPV dronu. A současně bych si chtěl přestavět svoje FPV koptéry na https://www.dji.com/cz/fpv
    Tušíte jestli jsou brýle a ovladač z DJI FPV dronu kompatibilní a spárovatelné s těmi samostatnými jednotkami? Tedy použít ovladač nejen pro ten jejich vlastní, ale i pro home buildy?
    MAJA
    MAJA --- ---
    MERTLAS: pořád otálím a čekám ... i když jsem hračička, tak hlavní účel jsou krajinky z jiného úhlu ... a fotím Nikon D850 a profi sklama, tak mě zatím ty pidifoťáčky moc nenadchly

    Ten odkaz už jsem nezávisle našel a fotky, narozdíl od videa, mě teda moc nenadchly, tak koukám po nějakých lepších, třeba je to rukama :-) ... kvalitou mi nejvíc sedí zatím Phantom 4 Pro
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MAJA: pokud to je ze zvedavosti, tak bud nejaci influ, kteri to treba davaj jako ukazku, nebo pripadne tady: https://dronexl.co/2021/11/05/download-dji-mavic-3-sample-photos-video-footage/

    Pokud to je z chuti to koupit, tak by me zajimalo, z jakeho duvodu? Je to defakto stroj opravdu jen pro profi pouziti, respektive uz ne na takovy to "domaci litani", tedy pokud nevis co s penezi :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    nějaký odkaz na solidní fullres JGP/DNG fotky z M3 ?

    Ten 4/3 senzor vypadá slibně i když teda jen elektronická závěrka
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Jeste porad nevim co so myslet o tom druhym fotaku do dalky - asi me mrzi, ze zvitezila verze "explore", tj co nejvic paparazzi do dalky, prestoze bych cekal, ze to vic oceni vetsina uzivatelu klidne s polovicnim dosahem ale lepsi kvality, takovejch 75mm 3x zoom treba.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MERTLAS: Priznam se, ze jsem to napsal driv nez jsem zjistil cenu. ☺️ Jak znam DJI, tak jim to vsechno vic funguje v marketingu nez v realite. 😉 Takze jeste chvilku pockam s tim prodejem 🤣
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    W_NOICE78: a k tomu ledvinu 😅
    JIMX
    JIMX --- ---
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Prodám zánovní MP2 :D
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KURE: Já mám zas dedikovaný novější telefon typu "pádlo"…
    Asi to není až tak obludně velké, jako S21, ale pořád mic velké na používání bez kabelky…
    MHO
    MHO --- ---
    KURE: Prave ze ne. Mam na to dedikovany starsi telefon, ktery k nicemu jinemu nepouzivam.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KURE: Nevím jak u Androidu, ale u IOS jde nastavit automatizace a během letu je zakázané všechno s výjimkou aplikace DJI.
    KURE
    KURE --- ---
    Hele to fakt litate s telefonem, teda jako tím co používáte a volaj vám na něj lidi, chodí emaily a tak?
    To vas nesere?
    MHO
    MHO --- ---
    ZVIRATKO: nehlede na to, že nevíš co appka přes telefon kam posílá. Já jsem nakonec lítal se starým telefonem bez simky. Ale to také není řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam