• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    tak jsem o vikendu prisel o Mavic 2 Pro:( vyletel jsem, uletel asi 200m nad les, najednou disconnected.. prepojoval jsem ovladac s telefon, restartoval ovladac, nic.. po 10 minutach jsem se sebral a sel hledat.. po pul hodine jsem uspesne nasel plne nabitou baterku, dron nikde.. netusim, co mohlo zpusobit problem, jestli se snesl orel a odhaknul baterku nebo nejaka hardware failure a proste se vypnul, kazdopadne pravdepodobne spadnul nekam do stromu, baterka vypadla na zem a dron zustal neuveritelne zahaknutej nekde ve vetvich.. stromy mely ±30m, takze jsem dalsi hledani vzdal:( RIP.. zbyl mi akorat ovladac, 3 baterky, dockovaci nabijeci stanice

    a ted vymejslim co dal.. jestli poridit dalsi M2Pro z druhy ruky a vyuzit veci, co mi zbyly.. nebo jestli koupit neco z 3. generace.. M3 mi prijde dost drahej, Mini3 moc vachrlatej.. tak pokoukavam po Air 3.. Mate nekdo osobni zkusenost s M3 i Air3? Stoji M3 za ty penize navic? Nezivim se tim, fotim pro zabavu, ale uplne narovinu bych rad, kdybych jednou nejakej ten obraz/fotku prodal, ale nevim, jestli jsem si schopnej pro sebe odargumentovat ten rozdil 39k vs 72k za fly more combo set:)

    budu rad za jakejkoliv tip/nazor, diky moc!
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    btw nevim jestli jste zahlidli - aktualne "introduced", ale zatim se o tom nehlasovalo

    Another day, another US bill that seeks to ban DJI drones
    https://dronedj.com/2023/06/09/dji-drone-ban-us-2023/
    new bipartisan push to ban US government agencies from operating Chinese-made drones, including DJI, is currently underway in the Senate

    https://www.congress.gov/bill/118th-congress/senate-bill/1830/titles
    To prohibit the Federal Aviation Administration from awarding any Federal assistance to entities from certain foreign countries for projects related to unmanned aircraft systems, and for other purposes.

    DJI ban timeline – Chinese drone ban benefits American drone company Skyfish – sUAS News – The Business of Drones
    https://www.suasnews.com/2023/03/dji-ban-timeline-chinese-drone-ban-benefits-american-drone-company-skyfish/
    DJI is now considered a national security threat by the Department of Defense and many U.S. lawmakers. Recently, the U.S. federal government banned the purchase of Chinese drones within the federal sector.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MERTLAS: Ale ne… :(
    Serializace dílů je zlo a někdo by za jeho vynalezení měl vybombardovat sídlo Apple do základů…
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Jen bacha at to neni zbytecna prace. Seriak gimbalu je u novych dronu spojenej se seriakem prave na zakladni desce a pokud ho vymenis a neprepises(coz bys musel mit sw od dji) tak ti nebude fungovat.
    Jedna z moznosti je to poslat do dji kde ti poslou novej celej stroj.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MEGA_LAMA: Zkus ebay. Gimbal tam maji, ale logic board jsem nenasel. Je to jeste moc novej dron. K tomu nemeli DJI care? Byt vama koupim novyho mavica.
    MEGA_LAMA
    MEGA_LAMA --- ---
    Ahoj,
    příbuzný co je u 29. motostřelecké brigády se učil s dronem DJI Mavic 3 FLY More Combo(EU) a vlastní mu ho sestřelili. Podle servisu na Ukrajině je potřeba nová základní deska s horním nebo spodním stabilizátore. Bohužel na Ukrajině se nám jí nepodařilo sehnat. V ČR co jsem volal do servisů, je jediná možnost dron přivést a opravit tady, protože pro maloobchod není možné koupit samotnou základní desku. Nemáte někdo nápad jak základní desku sehnat? Nebo je opravdu potřeba dron dovést a servise tady. Díky
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    Nedělal jste si někdo zkoušky na Norský průkaz?
    Jde mi o to, jak jsou těžké, nenašel jsem nějaké vzorové. A chtějí nejdřív zaplatit poplatek za zkoušku, nechtěl bych to pak dělat nadarmo :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MARASAN: Inspire 3 :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MERTLAS: o kteryho de?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Cca treti clovek v republice, kdo ho mel ve vzduchu, zatim jen na par minut a radsi bez kamery, takze zatim nemuzu uplne kvalifikovane do hloubky recenzovat jo (na to tu navic jsou jini), ale… imho vyraz mluvi za vsechno…. tyvole je to porno 🤤

    Ale uvidime, jak to bude nakonec v realu vsechno behat. Snad se cinan vytahl a nebude to past vedle pasti 🧐

    MHO
    MHO --- ---
    Super vlákno na téma drony a UA / RU konkflikt.
    https://twitter.com/VozimDrony/status/1663287872877649921
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    B3DA: Jo, na P3 jsem mel stejnej problem - pri otaceni na miste (a to i velmi plynulym) proste prebihal pruh meniciho se obrazu, svislej, cca v jedny tretine sirky
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MERTLAS: Dik, zkusim neco nahodit, ale az po vikendu.
    B3DA
    B3DA --- ---
    to neni expozici, zpomalenim, kartou nebo whatever. je to dementnim onboard zpracovanim, mavic 1 mi nad 2k dela to samy. proste nektery casti obrazu ktery se pohybuji urcitou rychlosti pusobi jak slideshow
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MARASAN: Co je sekany? Jak sekany? P

    ouzivas spravne expozicni trojuhelnik? Mas nastavenou zaverku na dvojnasobek FPS? Tocis do PAL, tedy mas minimalne 25FPS a tedy bys mel mit zaverku vzdy minimlane bud 1/50 ci ekvivalent (1/100, 1/200, 1/400atd). Seka se pri normalni rychlosti ci po zpomaleni? To je pri nastaveni 25FPS samozrejme, ze pokud zaber zpomalis, tak to bude sekany. Nebo tocis do 50FPS a mel bys mit tedy zaverku minimalne 1/100 ci ekvivalent. V takovemto idealnim nastaveni by se prakticky nic sekat nemelo. Pokud tohoto nastaveni nedokazes docilit nastavenim hodnot expozicniho trojuhelniku, tak musis pouzit ND filtr, ktery snizi pruchod svetla na cip a tedy umozni nastaveni pozadovanych hodnot.

    Mozna se ptam hloupe, ale velmi casto se setkavam s tim, ze lidi absolutne netusi, co to je expozicni trojuhelnik a jak spravne vse nastavit. Netusi prave k cemu se pouzivaji ND filtry (a ze ve videu jsou absolutne krucialnim nastrojem) atd.

    Co se nastaveni videa tyce, tak v drtive vetsine tocim 4K. Normalni clovek (a tim myslim lidi koukajici na video na mobilu a ne na velkym platne v kine), prakticky nema sanci poznat nejaky defekty v obraze (mysleno, ze treba se objevovaly nazory, ze 2,5K je obrazove mnohem lepsi nez 4K... nikdy nikdo normalnim okem nezpozoroval rozdil - a to ve finale ani na tom velkym platne :) ).

    Jinak pokud stojis na miste a otacis se pouze kolem osy, tak pokud neudelas ten pohyb naprosto a absolutne plynule, tak tam vzdycky drobny sek bude, ale dle meho nazoru to neni nic tragickyho. Pokud ti to ovsem i tak vadi, tak doporucim tocit do 50FPS a nasledne v postprodukci pouzit Optical flow pri renderu. Nekdy, a zduraznuji slovo nekdy, to pomuze, ale ne ve vsech pripadech.

    Kdyztak zkus nekam nahrat konkretni zaber, ktery te stve. Takle teoreticky se da poradit spousta veci, ktery ale nemusi byt v tomto konkretnim pripade ucinne :)

    Kartou by to teoreticky taky mohlo byt, ale pokud se ti jednak neseka nic jinyho, pokud se ti zaber sam po par vterinach nevypne, pak to spis kartou nebude.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MARASAN: mel by sis odemne koupit Mavic 2Pro, to je jasny :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Kdo tocite s Phantom 4 Pro od DJI, jaky mate nastaveni videa? Ja pouzivam 3k (rad bych vic nez FullHD), PAL a H264. Akorat je to proste trhany, kdyz dron visi ve vzduchu a otaci se dokola, tak je video proste trhany. Potreboval bych to nejak optimalizovat, kde muze byt hacek v nastaveni? Nebo je to kartou? Jak velkej (sekund) je asi buffer? Dik.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    SKID: Z tech dvou Avata urcite lepsi, ale ne s tim Motion Controllerem. Za me nicmene lepsi cesta si nechat neco postavit na zacatek nebo koupit z druhe ruky a pak si postavit vlastni. Sam jsem si tim prosel a nemenil bych, protoze jsem uz prezil x padu a doted jsem menil jen vrtule :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: když ho někdo koupí do konce příštího týdne, dostane k němu jako bonus SD kartu 128GB Sandisk Extreme Pro :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOMERC OKÉNKO :)

    Prodávám DJI Mavic 2 Pro + Fly More Kombo kit v perfektním stavu, málo lítaným (což je právě důvod prodeje, nemám na to čas), 4 baterie v perfekt stavu. Dle galerie sem s ním vyletěl 22 krát, ten upgrade z Mini byl asi zbytečnej :))
    Nikdy nespadl. Jednou mi vetvička napraskla jednu vrtuli, vyměněno za novou :) příšlušenství včetně custom kufru (boží věc), psytech filtrů (CPL + 3 neutrály, tuším 8, 16, 32 nebo 64), nabíječky do auta, usb konvertoru (z baterie Powerbanka)

    dron se nachází v Praze. Cenu nabídněte, domluvíme se :)






    fotí a natáčí skvěle, ale to asi víte :)



    Lake Svět in autumn (Třeboň)
    https://www.youtube.com/watch?v=IUE3jg0yBbc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam