• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEČeská pošta , DHL, TNT a jiné logistické služby a firmy
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    to není skládačka z IKEA?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DUNICAN: moje zkušenost, jednou přivezlo UPS (poštovné 3 eura), několikrát přišlo do schránky, někdy na poštu, teď jedna knížka ze 4 jede DHL (poštovné 3 eura) = nevíš
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    Kdzy si nechavam posilat balicek ze zahranici (treba z Amazonu), tak je to defaultne "do ruky" nebo "na postu"? Lze to nejak ovlivnit?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    poslala jsem manžela vyzvednou na českou poštu doporučenou zásilku spadající do kategorie "Poštovní zásilky a poukázané peněžní částky, jejichž převzetí příjemce stvrzuje a u kterých odesílatel nezvolil doplňkovou službu „Do vlastních rukou výhradně jen adresáta" s oddacím listem, ale zásilku mu nevydali. jak se tedy má jinak prokázat jako můj manžel? musel by mě mít v občance? oddací list nestačí, co by stačilo ještě dalšího?

    v pokynech je uvedeno, že zásilka může být vydána "fyzické osobě, která nepředloží Výzvu, ale prokáže, že je manžel/manželka, registrovaný partner/partnerka adresáta, a to předložením osobního dokladu, ve kterém je adresát jako manžel/manželka"

    manžel výzvu měl plus měl ten oddací list a poslali ho do prdele.
    ______________________________________
    Poštovní zásilky a poukázané peněžní částky, jejichž převzetí příjemce stvrzuje a u kterých odesílatel nezvolil doplňkovou službu „Do vlastních rukou výhradně jen adresáta"

    Adresátem je fyzická osoba

    Poštovní zásilku / poukázanou peněžní částku Česká pošta vydá:

    - adresátovi, který předloží / nepředloží Výzvu a prokáže se osobním dokladem, nebo
    - fyzické osobě, která předloží / nepředloží Výzvu, prokáže se osobním dokladem a dále prokáže, že je zmocněnec adresáta, a to předložením elektronického průkazu příjemce k Zákaznické kartě nebo papírového průkazu příjemce nebo ověřené plné moci, zákonný zástupce adresáta (mladšího 15 let, příp. adresáta, jehož svéprávnost byla omezena tak, že není způsobilý k úkonům souvisejícím s dodáním) nebo zmocněnec zákonného zástupce adresáta, nebo
    - fyzické osobě, která nepředloží Výzvu, ale prokáže, že je manžel/manželka, registrovaný partner/partnerka adresáta, a to předložením osobního dokladu, ve kterém je adresát jako manžel/manželka, registrovaný partner/partnerka uveden (pokud to adresát písemným prohlášením nezakázal). Neplatí pro výplatu poukázané peněžní částky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Tak si zena nechala poslat docela dulezity balicek z Australie. A ze jej tedy poslou DHL. Neveda, ze DHL eCommerce neni DHL, ale Deutsche Post. Takze balicek dosel 1.10. do Nemecka. Tam na nej nalepili novou samolepku a poslali do Cech. Tady jej 2.10. poslali do pekla posty 120, 3.10. se vratil do Malesic na tridirnu. A tam jej az do dneska tridili, takze dnes, 14.10. se v trackingu objevilo: 3.10. Vystup z tridirny, balicek je na aute na dorucujici postu. To je teda ale hrozny, hrozny peklo.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ADITU: To je ještě OK, mě teď jeden balíček skončil místo Smíchova na poště na Chodově...
    ADITU
    ADITU --- ---
    Poslední měsíc mi SMS od České pošty o doručování chodí s dvoudenním zpožděním. Standard, nebo chyba jen na mém přijímači (obvodě na Praze 4)?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    COMODOR_FALKON: aha, to neznam. na ridicak mi to ale podle vseho daj, takze asi dobry.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    POZITRON: U doporučených zásilek stačí i třeba jenom vyplnit "Prohlášení příjemce", že jsi oprávněna to za sebe převzít...

    (Chodí mi spousta doporučených balíčků z Číny na jméno "Falkon Nightsdale", což mám všude jinde, než na osobních dokladech...)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MOIRAIN: mas pravdu, je to tam.
    Zásady pro dodávání zásilek a poukázaných peněžních částek - Česká pošta
    https://www.ceskaposta.cz/rady-a-navody/zasady-pro-dodavani-zasilek-a-poukazanych-peneznich-castek
    Poštovní zásilku nebo poukázanou peněžní částku může podnik vydat jen osobě, která platným osobním dokladem (občanský průkaz, cestovní pas vydaný v ČR, řidičský průkaz vydaný v ČR, osobní doklad cizince umožňující jeho pobyt v ČR) prokáže, že je adresátem, zmocněncem adresáta, zákonným zástupcem adresáta nebo zmocněncem zákonného zástupce adresáta. Jiné osobě než adresátovi není možné vydat poštovní zásilky nebo poukázané peněžní částky, které z rozhodnutí odesílatele smějí být dodány pouze do vlastních rukou výhradně jen adresáta.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    POZITRON: přinejmenším mívali v podmínkách, že se lze prokázat i řidičákem, podívej se do nich
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    vydaj mi na poste doporucenej dopis na prijmeni za svobodna? nejmenuju se tak uz 2,5 roku a netusim, kdo je odesilatel. mam na stary jmeno treba ridicak, to by nepomohlo? nebyla jsem za tu dobu schopna si ho vymenit, stejne neridim.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Aha.
    To soudruzi teda moc nevymysleli.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    OCTOPUSS: Dva různé weby...?

    Jestli myslíš weby ČeskáPošta.cz a PoštaOnline.cz, tak ČP.cz je primární web, zatímco PO.cz je spíš dedikovaný nástroj na online nákup a využívání služeb ČP. (S celkem povedenou mobilní appkou)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Neví někdo, proč má Česká pošta dva různé weby?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BUDDHA: Vedouci dorucovatelu je ten, s kym chces mluvit.
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    TOOMIX:
    COMODOR_FALKON: Díky za info, PostaOnline jasna volba, kez by jezdil osvědčený nebo toho noveho dokopal, aby to delal pořadne. Pani na prepazce si ze me dela srandu, ze tam jsem posledni dobou nejak casto a mimo to me nuti si kupovat losy...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BUDDHA: Pokud jde o sledovanou zasilku, tak ji lze hodnotit pres jejich aplikaci PostaOnline.

    Nekolikrat mi ztratili zasilku z Ciny, jakoze bylatreba 2 mesice od vstupu ndo tridirny v CR nezvestna. Vsude vcetne infolinky mi tvrdili, ze jedina moznost je reklamace odesilatele...
    ...ale jakmile jsem vyplnil negativni hodnoceni v aplikaci, do 2-3 dnu jsem ji mel na sve poste.

    Jinak muj balikar mi po nekolika stiznostech uz taky vola... Sice vetsinou dopoledne, ale aspon ze tak...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BUDDHA: jedině si stěžovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam