• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMBIENTIUMBitwig Studio
    GORG
    GORG --- ---
    Našel jsem podobnou issue

    KVR: Loud noise when switching presets in Polysynth (Topic in the 'Bitwig' forum)
    http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?f=259&t=414421
    GORG
    GORG --- ---
    Ne tak eliminační metodou jsem zjistil, že už Polysynth to má hned na výstupu. Napadlo mě vypnout LFO na knobu Sync, a přestalo to.
    On teda ten sync dost mění ten tvar té nosné křivky, ale tak snad by se to nemělo do sebe takhle zacyklit do takovýho meganoisu? ,)
    GORG
    GORG --- ---
    Stává se tu někomu, že se Bitwig zblázní (mám verzi 1.0.11) a na maximální hlasitost pustí ven neskutečný bordel hluk, který je naštěstí digitálně jen zplácnutej, jinak by snad oddělal aparaturu :) ? (dost se mi zdá, že to dělá tamější plugin Reverbu)

    Je to zcela náhodně, ikdyž se zdá, že v určitých lokacích tracku častější. Zkusím asi jiný reverb (myslím, že když jsem ho vypnul, nedělalo to už trable), ikdyž ten jejich je moc fajn, a na linuxu moc možnosti pluginů není (i když podařilo se mi kdysi v Renoise rozchodit některé windows VST pluginy přes šílenou emulaci ve Wine)

    No právě kvůli podpoře linuxu ten bitwig zkouším. Moc se to neliší od abletonu, v něčem horší v něčem lepší. Systém loopování se mi fakt líbí.


    KOZLIKK: Jinak tohle jsem moc nepochopil. Jo chci kopírovat do segmentu, kde už něco mám, ale někdy to jde a někdy ne. A přesně mi není jasné, v čem se ty situace liší :-) Většinou pak tedy ty noty ťukám znovu ručně po jedné.
    Aspoň mám lepší přehled, co tam dělám, ale imho je to bug, a je jich tam víc. Časem se to snad odladí, že to bude rock-solid program.
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    GORG: jo ted ti rozumim ty to myslis v ramci ''pripsani'' not do segmentu kde uz nejake mas tak to se obavam ze to zatim bohuzel tak inteligentne jako v abletonu nejde.
    GORG
    GORG --- ---
    KOZLIKK: Také jsem zkoušel, ale to dělalo taky podivnou věc - překopírovalo mi danou oblast, jak jsem očekával, ale smazalo předchozí obsah na cílovém patternu- jakoby všechny myslytelné způsoby nešly :-)
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    GORG: ja to tedy provadim klasicky oznacenim dane oblasti mysi a nasledne zkopirovanim pri podrzeni ctrl a pretazenim mysi do oblasti kam chci - to lze samozrejme provadet jen v jednotlivych midi stopach.
    GORG
    GORG --- ---
    Může pls někdo poradit, jak kopírovat bloky not? Typické označit a zmáčkonout CTRL-D jako Duplicate v některých situacích nefunguje.
    Podobně označit noty a dát COPY a na daném místě kliknout kurzorem, kam to chci překopírovat, dám PASTE, ale nakopíruje se tam jen jakýsi fragment.
    Tak nevím, jestli je to bug nebo feature. :) Možná je tam nějaké tlačítko, co mi vymezuje oblast, ve které takové operace provádět. Někdy to naopak jde úplně klasicky, jak bych očekával.
    BENKI
    BENKI --- ---
    tak co, jedete nekdo v Bitwigu? Nějaké dlouhodobější zkušenosti?
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    OTZ: praveze to nechce instalovat pod XP SP3 tak zjistuju estli to nejak obcuram ale as ne, podle me to podporuje az ty WIN 7
    OTZ
    OTZ --- ---
    asi nezbyde nez to stáhnout a zkusit..
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    //btw vim ze na bitwig strankach pisou ze od WIN 7 dal, ale nekde predtim psali ze pri i od XP SP3 by to melo jit, tak kdyby nahodou.. //
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    pls nevite jestli to rozjedu na WIN XP, SP3 ? nejak jsem nenasel na webu spolehlivou odpoved... dik!
    BURAN
    BURAN --- ---
    DARKIE: myslim ze je naprosto relevantni mit pripominky (nerikam stezovat si) i k demu.
    HAMAKA
    HAMAKA --- ---
    DARKIE: zvlastni, sem z tech updatu lehce nervozni. ale asi to ladi, tak snad si to sedne. kazdopadne za me bitwig fakt dobry a to hlavne zvukove. co mi docela chybi jsou nektery v abletonu o neco vic propracovany veci jako napr. moznost lepsiho routingu sidechain kompresoru, fady v sampleru a dalsich nekolik veci. ale zkratka, verze 1.0
    DARKIE
    DARKIE --- ---
    HAMAKA: 1.06 som este neinstalil, ale zatial asi najstabilnejsia bola 1.03
    HAMAKA
    HAMAKA --- ---
    mam za sebou tyden s licencovanym bitwigem. po updatu z 1.05 na 1.06 mi vzdy nepredvidatelne crashuje. nekdo s podobnou zkusenosti?
    DARKIE
    DARKIE --- ---
    BURAN: vyvojarom sa budem stazovat ked si ten produkt kupim ;) tj ked si otestujem ako funguje ta modularna architektura ktoru slubuju. zatial na ten ucel pouzivam hollyhock alebo tracktion
    BURAN
    BURAN --- ---
    posteskavate si taky vyvojarum, a nebo jen tady? ;)
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    BENKI: Ono by to šlo vyřešit jednoduše, že v sesion modu by se nastavilo, jak dlouhý má být loop a jen by to místo takes vytvářelo nové paterny/sceny.
    Jinak to můžes taky dělat tak, že si dáš record na scene editoru , nahraješ dlouhej patern a pak zaloopoješ to co se ti líbí.
    BENKI
    BENKI --- ---
    EKEAZE: No, jsme zvědav, jestli se tam tahle funkce někdy objeví, imho je to spíš stejně jako u Abletonu záležitost konceptu, technologicky to přece být problém nemůže... Měl jsem za to, že v nějakém starém propagačním videu to slibovali, ale nechci si vymýšlet. Každopádně mi je jedno co je to za verzi, jakmile tohle DAW nezvládá, nepotřebuju ztrácet čas,... jen na něco jako bitwig/ableton s multitake recordingem čekám jako na spásu, no...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam