• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHAElektroPeklo
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TUILE: uz to vidim, je to opacne, nez by to melo byt.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    TUILE: fazovej posun se precenuje :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    TYCHOVRAHE: fazovej posun gde? :)
    pokud to muze jet jen na jednu fazi, prijde mi ucelnejsi bud udelat jednokabelovou redukci a nebo predelat privodni kabel od spotrebice.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    co je na tom tezkyho...

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    TUILE: taky mě nenapadá smysluplné využití této redukce
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    SEJDA: tenkrát nuloval :-) nejspis jo, ma k tomu omotanou i tu spodni
    TUILE
    TUILE --- ---
    SEJDA: a to hledas v byte tri zasuvkovy okruhy na ruznejch fazich?
    a pokud mas doma jenom jednu tak obejdes sousedy?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    LIQUID_SOUND: to mi pripada normalni, i na 16 A.

LORD_DE_SEIS: mne pripadaly vzdycky jako z olova, takze bych i pochopil, kdyby to nekdo zemnil jako topenarske trubky.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LELI: nejspíš jen odbočná krabice...dřív se to tak dělalo, do vypinace se natahly jen dva draty a zbytek byl propojenej prave v odbocny krabici
    LELI
    LELI --- ---
    LORD_DE_SEIS: jakoze by to byl nejakej obvod nebo priprava na vedeni, kterej by pripravili a nikdy nepouzili?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LELI: to byly takovy predchodci dnesnich plastovych chranicek...tahali se v tom vetsinou jenom samostatny draty...a to chyceni trubek dratem k sobe bylo nejspis jen proto, aby mu z krabice nevypadly, kdyz to bude zednik zahazovat
    LELI
    LELI --- ---
    vedel by nekdo k cemu byvalo tohleto?

LELI
    LELI --- ---
    nekdy staci jeden pohled na kreativni reseni a vis, ze to mas cely vsude vytrhat a radsi udelat znova... :-)

LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Nalezeno k prodeji na Fb...

GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Nenašel jsem lepší auditko, třeba se tu někdo věnuje chladící technice:
    Před časem jsme koupili dvě přenosné klimatizace, úplně stejné. Jednu jsme dali do master ložnice s koupelnou, plocha cca 20 metrů. Druhou do obýváku. Byt je open concept a do dětského pokoje je v drtivé většině otevřeno, celková plocha tak 70 metrů. Do master ložnice je z 99% zavřeno.
    V master ložnici klimatizaci používáme mnohem častěji, ale to asi není důležité. Pokud ji používáme, neustále vyléváme kýbl s vodou. V obýváku ještě nikdy z hadice nevyteklo nic, chlazení ale funguje výborně. Podle laciné meteostanice není rozdíl ve vlhkosti v jednotlivých místnostech významný. Obvykle nám přes byt fouká pasát z master ložnice dál, někdy monzun (ten v bytě obvykle nepůsobí průvan).
    Jelikož předpokládám, že bez kondenzace vlhkosti by nemohlo fungovat chlazení, zatím jsem to neřešil pro případnou reklamaci. Je mi to ale víc než divné.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SKAUT: Chráničem myslíš vestavěný jistič? Nemá. Jak vypadá uvnitř, netuším. Zvenčí prostě jedna krabička se dvěma tříkolíky. Fén i noční světýlko fungují v obou. Zda by ten holící strojek nabíjel v té druhé části, netuším, nemá žádnou kontrolku, takže to, že nenabíjí, vím jen proto, že to nebylo nabité. Resp.ono to jede i nenabité, pokud je to v síti, ale to teď nevyzkouším, protože jsem to mezitím nabil jinde :-)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    GLOBETROTTER: přechodový odpor může být i u mědi. U hliníku je problém to i při dobré instalaci tento problém dřív nebo později nastane pokud neděláš žádnou údržbu
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    GLOBETROTTER: Ani v jedne části dvojzasuvky nenabiji tedy, svetylko funguje v obou, fen v té zasuvce taky funguje v obou?

A když dvojzasuvka tak předpokládám že je to fyzicky dvojzasuvka ( jako jedno "zařízení " ) a má v sobě chranic .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam