• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHAElektroPeklo
    prevazne fotografie kategorie "kabelové peklo" jedná se tedy o různé zámotky a propletence kterými se občas někdo musí probírat když chce něco někam zapojit.Do této kategorie také spadají různé fígle a vychytávky se kterými se občas člověk setká co se elektřiny a jejího vedení týká. pochlubte se prací odborníků. kategorie např: IT, rozvody nn, prípadně vn, domácí spotřebiče, kutilské opravy čehokoliv do čeho vedou dráty a vypadá nebezpečně, v lepším přípaďě jen podivně, či bizardně
    rozbalit záhlaví
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KURVADRAT: ok jsem rad, ze jsi pochopil, ze tomu rozumim vice nwz trochu. Tak te snad i uklidni, ze jsem vyhrabal jeste jeden B25A 3 fazovy jistic a budu to rozpojovat tim ;)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    SEJDA: Mozna proto, ze ti to troleni moc nejde. Tak jako tak si ten text v uvozovkach schovej pro nekoho jineho, protoze ja nic takoveho nerekl. Me tim necitujes.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KURVADRAT: presne proto se sem chodim bavit.
    Kde si prosimte dosel k tomu "ze tomu ani trochu nerozumim"?
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Musim souhlasit, ze bys to mel nechat nekomu, kdo tomu alespon trochu rozumi. Jsi tu dost on topic.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Samostatne chranena koupelna? Ani nahodou.
    Vymenuju lustr v kuchyni, nahodou se nula uzemni o kostru lustru, vypne chranic .. a z koupelny se ozve "ja nic nevidim".
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HRAFNAIN: pravy asi budes platit zlatem podle jejich hmotnosti a potom to delat podle toho jak oni kazou :))
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    SEJDA: tak samo, elektrikáře pravý ;
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HRAFNAIN: nevidim jediny duvod proc bych mel.
    Kdyz jsem nestihal, tak jsem si tu jednoho jednou pozval, na jeden vypinac se vysral, satelit zapojit nezvadl, venkovni zasuvku neoznacil a tak ji zazdili a jisticova skrinka je tak logiky usporadana asi jako kdyby jsi delal ozraty resp. jsi mel problem ujit 5 metru a propipat si kable.
    No way.
    Uz si zvu do domu jenom revizaky.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KURVADRAT: relatko uz mam z drivejsich aplikaci. jisticochranic nemam, to je dost draha sranda. On i proudovy chranic je pomerne drahy. Ale jeste parkat pobezim v jistico skrince do schodu, tak si asi reknu, ze mi to za to stoji. :)) Ale nejdrive nasadim to relatko :))
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    SEJDA: K cemu by tam pak ten jistic byl?

Obecne, odpinat s fazi i nulak neni spatne. Uplne nerozumim tomu, co tam chces delat s relatkem, ale nejjednodussi je dat za jistic 1f chranic a pouzivat ho jako vypinac.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    SEJDA:
    SEJDA:
    přenech to elektrikářovi
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SEJDA: v aute mne napadlo, ze bych mohl jistit nulak a relatkem spinat fazi :))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Dneska jsem opravoval lustr s ledkami zapojenymi do serie, uz jsou tam 2 K.O. pomalu se uz pripravuji na SMD pajeni, protoze si myslim, ze ten zdroj utahne jenom par K.O. a pak uz davat prilis velke napeti a tedy i proud.
    Ale k veci, na jeho testovani pouzivam 10A (B) jistic napajeny zasuvkovou snurou. A 2x jsem si vyhodil jisteni pro cely sklep i jeho proudovou ochranu, kdyz se mi setkal nulak s PE. Jiskra par milimetru, paradni supa.
    Jak moc je hloupy napad vypinat si nulu relatkem, kdyz je jistic na fazi vypnuty?
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    M0R: Nyxi rada, jestli dobre chapu dotaz. Tenhle typ zastrcky umoznuje vyvod do strany.
    Vidlice 5536-2154 ABB 230V s postranním vývodem zástrčka elektrická bílá IP20
    https://www.elektro-materialy.cz/vidlice-5536-2154-postrani-vyvod-2p-plus-pe-abb-bila
    M0R
    M0R --- ---
    Ahoj, chci se zeptat - existuje prodlužka, která má vidlici s kabelem připojeným z boku? Jako že normálně mají kabel naproti zemnícímu kolíku a já bych to chtěl o 90 stupňů otočený
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TUILE: uz to vidim, je to opacne, nez by to melo byt.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    TUILE: fazovej posun se precenuje :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    TYCHOVRAHE: fazovej posun gde? :)
    pokud to muze jet jen na jednu fazi, prijde mi ucelnejsi bud udelat jednokabelovou redukci a nebo predelat privodni kabel od spotrebice.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    co je na tom tezkyho...

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    TUILE: taky mě nenapadá smysluplné využití této redukce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam