• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIMELMERINO a další přírodní materiály

Pro všechny nadšence oblečení z vlny, merina a dalších přírodních materiálů, jako je hedvábí, bambus, bavlna, modal, viskóza...

Kde koupit, jak o ně pečovat, aby dlouho vydrželo, slevy, akce, reference, zkušenosti...

Firmy, které mají v nabídce buď výhradně nebo alespoň část sortimentu vlněného oblečení:
    Dospělí: Icebreaker, Devold, Smartwool, Patagonia, Silkbody
    Děti: Manymonths, iobio, Joha, Skapi, Cosilana, Tom & Trine...

a kde se u nás dají koupit? Icebreaker v Hudysportu, zlevněné věci často i na mall.cz, Smartwool v Rock Pointu, Devold porůznu v outdoorshopech. Patagonia má speciální outlet v Praze na Nám. Republiky. Ve slevách se dá pořídit například ve Factory Outlet, dětské oblečení pak v dětských obchodech, na Brána k dětem nebo Dítě v Šátku, Nosenideti.cz, eshop.scandinavia či oblíbeném Mimibazaru. Budu ráda za další tipy, prosím házejte do klubu.
    rozbalit záhlaví
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ZEGA: Skapi je moc prijemny,ma mekky lemy a je celkove nejak jinci,na spani a jako pradlo ho male davam od narozeni.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    ZEGA: Cosilana dela prijemne overaly z vlneneho fleesu, ale nevim, jestli je nekde maji k sehnani (jsou vzdy rychle pryc) http://www.nosenideti.cz/karta_zbozi/149/COveralN/Cosilana-vlnenofleesovy-overal-s-naplety/
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ZEGA: A nezafungovalo by tady to manymonths? To je nějak ultra natahovací a variabilní až do 18ti měsíců a pak je ta druhá velikost. Plus mají i kamaše a celotělo.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    doporučíte kde koupit vlněné pyžamo vel. tak 104-110? nebo cokoliv v čem by se dobře spalo a netlačilo?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    RENNFRI: já mám trochu fobii z opalovacích krémů, takže spíš dlouhý rukáv, pokud není extra vedro. A když je, tak spíš stejně bambusové triko s dlouhým rukávem. Gatě mi taky přijdou lepší trochu delší, i kvůli odřeným kolenům. Aspoň teda u batolat. Hlavně na horách většinou není tak brutální vedro.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: jo, jednou jsem ve vlne promokla na horach a bez problemu jsem dosla/dojela pod strechu, aniz by to bylo nekomfortni
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    holky merinářky - jak nosíte prťata v létě? zůstáváte u dlouhého rukávu nebo sháníte krátký? jsem koukala že z druhé ruky se s krátkým moc sehnat zřejmě nedá (prcek bude mít v srpnu rok)
    případně neprodáváte někdo triko nebo body s krátkým od vel. 80 výše?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SEDNA: tu kuklu máme taky. A pak ještě triko a tepláky. Je to dobrý materiál a nemění tvar při praní.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    GIMEL: no, ozkoušeno při sjíždění Hronu a Dunajce - fakt hřeje i mokrá. Teda ne když sedíš ve vodě :-) Ale jinak ve vlně se nepřehřeješ ani v ní neprochladneš. Když se mi v noci pročůrá syn (1,5 roku), tak ve vlněném pyžamu je v pohodě a nebudí ho to. V bavlně je mu hned zima. Dobré je imho vlněné pyžamo + bambusový spací pytel
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    hodim sem link na litomerickou prodejnu a outlet... http://scandinavia.cz/znacky/ kdybych byl holka, oblikam se do Kari Traa :)
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    tak ještě ukázka merino tepláků

GIMEL
    GIMEL --- ---
    A abych tedy rozjela i nějakou galerii, tak mě teď uchvátila nová kolekce od Icebreakeru a to jmenovitě tenhle kousek

baví mě, jak oblečení z čisté vlny nemusí vypadat autdůrově :)
    ale teda ceny jsou repelent
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SEDNA: tyjo, to zní docela extrémně. To by mě zajímalo, jestli tady víc lidí má zkušenost s vlastností vlny, že hřeje i když je mokrá. Já za sebe můžu potvrdit akorát ponožky, kdy teda nebylo až tak hrozné brodit potok a pak v těch mokrých pohorách jít další půlden. Uvnitř bot se vytvořilo mikroklima a zima mi skutečně nebyla.
    Pak jsem ještě zažila, že na treku spadl člověk do potoka až pokrk a ve dvou icebreakerech (200+250) došel domů a oba na něm uschly. Nestěžoval si, že by mu byla zima, ačkoliv foukalo, ale myslím, že příjemné to úplně nebylo.
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    GIMEL: no do Ekvadoru jela moje řna rok s rok a pul holčičkou a pak druhá neteř na návštěvu s rok a půll chlapečkem za ni..bydleli u šamana , chodili všichni po Andách.. Využili tedy svrchní kalhotky hlavně. Neteře věcičky dostaly darem od firmy Skapi , aby vyzkoušely materiál v extremních podmínkách..je tam 90procentní vlhkost. Něco jsem jim přikoupila. A spokojenost. Už je neteř tady zpátky a trička a tepláčky nosí pořád ta malá.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SEDNA: Merino pleny myslíš jako přímo vnitřní? Nebo svrchňáky? Já taky totiž nedám dopustit na svrchňáky Disana, ale dovnitř jsem ještě vlnu nezkoušela.
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    Oblečení | Merino vlna | Merino kukla přírodní | SKAPI - látkové pleny a dětské oblečení
    http://eshop.skapi.cz/skapi-shop/eshop/8-1-Obleceni/10-2-Merino-vlna/5/22-Merino-kukla-prirodni

musím dodat, že merino pleny, trička a kalhoty byly vyzkoušeny j Ekvadoru a super!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam