• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIMELMERINO a další přírodní materiály
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mela bych volne souvisejici dotaz - nepromokave rukavice pro batole - resite? pokud ano, jak? vim o highend reseni napr 25 euro, ale zajima me co se pouziva bezne.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    SPAM:
    rozšířila jsem svůj repertoár o dětské merino overálky, vel. 0,5 - 1 rok, materiál 100% hebká merino vlna v úpravě superwash (praní na 40), na dotek naprosto hladké, "bavlněné", jen kdyby to nebylo tak drahý a pracný, chodila bych v tom od hlavy k patě:)
    příze je od výrobce DROPS, není eko ani bio, pokud vím
    cena 900,-, pošta zdarma, vrácení nepoužitého zboží možné
    momentálně dostupná modrá + červená a hořčicová + oranž
    více pošta, díky za pozornost
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    YMLADRIS: ponožky maj hodně úzký střih a pevné lemy, ale jinak jsou docela příjemné, triko má cca 40% merina a je fajn
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    IBERIA: poslala jeden pro ponožky maminku 20% meriná a divný vzhled
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    YMLADRIS: taky jsem koukala, ale dle mého androidího popisku tam toho merina nebude mnoho (složení polyamid, bavlna, merino, polypropylen, polyester, elastan)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    lidl.cz - od 11. zari maji mit trika, gate a ponozky (merino)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    YMLADRIS: Vlněný ponožky kupuju v e-shopu Brána k dětem (mají kamennou prodejnu v Praze i v Brně) a jsou dobrý. Vydrží všechno :-)
    ADD
    ADD --- ---
    Máte někdo osvědčený způsob, jak dostat fleky od trávy a hlíny ze světlého merina? Díky.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    YMLADRIS: Mela jsem na mimco a sly fakt spatne nazouvat a rychle se vykopaly z nozky-maji fakt blby strih a to mam skapi hodne rada jinak.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    objednala jsem cosi na skapi.cz a ted si nejsem jista zda od nich brat i merino ponozky (pro batole)

resite vlnene ponozky pro batole? odkud? na mmb jsem teda nevidela. nevim jak rychle vyroste, ci zda brat vetsi, ... zkusenosti? diky moc :)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    http://www.sportpursuit.com/join/rennfri_bbaf4e - v aktuální akci merino od Janusu od 20 liber (server funguje obdobně jako Bonami, je nutná registrace před prohlížením, pls. pokud byste do toho šli použijte můj link, díky ;-)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    i když Manymonths taky schne dlouho, jak to má ten překryv u krku, tam se drží vlhkost a i když je celé triko suché, kvůli tomu krku je vždycky na sušáku o půlden dýl
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ADD: jo jo, klasická termotrika z merina jo, ta jsou suchá první, já měla na mysli tlusté vlňáky Disana :)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    GIMEL: Mne se na svrchnaky osvedcilo dat je na tlusty rucnik a na nastenny susak na rucniky-elektricky. Uschne to rychle a neni to v primem kontaktu. Susim je tak uz dva roky a dobry. Na snure schnou nekolik dni... Asi diky tem vrstvam a lanolinu, bezne merino veci jsou suche hned.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GIMEL: Jeste stridaci merino;)my uz 16 mesicu tocime vzdy ´dvojsadu ´ a temer nic jinyho,jen navrch davam nekdy saty nebo pekne tricko na paradu:)
    ADD
    ADD --- ---
    GIMEL: To je zvláštní, já sundavám merino věci ze sušáku jako první, už po pár hodinách.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    tak já peru i obyčejnou přebalovací podložku až když je počůraná tak pětkrát, jinak ji jen nechám uschnout :)
    Spíš by mě zajímalo, jak urychlit sušení merina tak, aby se nepoškodilo (třeba ne na slunci nebo na radiátoru). Mám vlněné svrchňáky a to je teda dva dny, než uschnou. A pak je třeba ještě ten den znova pokadí, takže furt dokola... A i bodýčko manymonths trvá dlouho než uschne, to abych měla dvě, nějak ho nemám s čím střídat, zvykla jsem si na merino a nic jiného už to moje dítě skoro nenosí :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    KOTENCE: machala jsem ve vlazne vode za mokra a prala až na po-xté
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: ja bych se teda asi nebala ji parkat nechat pocurat a vyprat az po delsi dobe, zatim mi moc meho maleho ditete prijde neskodna, nebo mene skodna, nez praci prasky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam