• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

Na fuji X pouzivam

65 hlasy od 51 respondentů

rozbalit záhlaví
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    LAUNCHER: nene
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Hele, nemas nahodou zaply prefocus a AF-C? To dost zere... ja mam prefocus vyply a fotim na AF-S.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Jojo, tohle mi dela X-E1 i X-T1. Nekomu to vadi, protoze je asi zvykly na jine chovani z jineho systemu, ale me to vyhovuje - protoze i kdyz drzim spoust jen chvilku, nemam na fotkach lidi se zavrenyma ocima. Resp smazu tu jednu fotku kde dotycny mrknul a necham si tu druhou :-)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Jeste jedne zajimavosti jsem si vsiml. Kdyz zapnu CH, nebo CL, tedy seriove snimani, fotak neumi vyfotit pouze jednu fotku. vzdy udela alespon dve. A to v propade, ze namacknu spoust, pockam na AF a pak domacknu.
    Pokud rovnou zmackknu spoust uplne a pustim ji, fotak zaostri a udela jednu fotku.
    Trosku me sere, ze to tak je. Zbytecne to zasira kartu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Chvili byl zaply JPEG + RAW, pak RAW (protoze mi rychle ubyvalo misto na karte). Kazdopadne tech 1419 jsou jen unikatni fotky (chces-li jen RAWy), pocitano Lightroomem.

Nevim co znamena to "a chvili si s fotakem hral", ale ciste teoreticky pokud to bylo delsi dobu, mohl jsi baterku vyklepat na opticka stabilizace + sensor + procesor + display / EVF.

Stabilizaci si muzes prepnout tak, aby zapla jen kdyz zrovna sensor dela fotku. Ja to mam ale zapnuto naporad (kdyz vyjimecne pouzivam zoomy), protoze mam rad stabilizovany hledacek a nikdy jsem nepotreboval vice nez dve baterie behem jednoho dne... a to s tim fotim velmi casto na 8fps, viz ty moje pocty fotek.

Bylo by fajn, kdyby nam tu vydrz na baterii ohodnotili jeste dalsi dva mistni majitele X-T1, protoze tohle co popisujes mi prijde fakt az moc.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    LAUNCHER: vcera rano jsem dal do fotaku nove nabitou baterku, udelal jsem tak deset fotek a chvili si s fotakem hral. Dnes jedna fotka, zaply byl asi 10 minut a baterka uz ukazuje dva dilky, coz znamena, ze je za chvili mrtva.
    Tem 1419 fotkam se tezko veri:). Teda pokud nemas zaply RAW+JPG;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Ad Fotak proste zere strasne moc energie i kdyz "nic nedela" - Jako ze se Ti vybije i kdyz ho mas vypnuty? Nebo ze se Ti vybiji, kdyz je zapnuty a jede sensor / procesor / EVF? Nosim v notebook tasce X-T1 cely tyden, o vikendu typicky menim baterii - jeste se mi nestalo, ze by se mi behem tohoto tydne sam od sebe vybil, nebo ukazoval nizky stav baterie.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Pri poslednim foceni jsem nafotil 1419 fotek s X-T1 a 35mm f/1.4, nez jsem musel vymenit baterii. Pouzivam to pouze s high performance mode.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    jiank jsem z X-T1 nadseny.
    Mel jsem ji par dni v barcelone a krasne jsem si zafotil.
    pokud to nekoho zajima, tak par fotek mam tady:
    From Barcelona with love ...: Documentary and Street photography Forum: Digital Photography Review
    http://www.dpreview.com/forums/post/53697704
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Ja vnimam vydrz X-T1 na jeden akumulator jako desive malou. S aktivovanym High Performance modem staci par zapnuti fotaku, rekneme tak 10-15 fotek a je po ptakach. Fotak proste zere strasne moc energie i kdyz "nic nedela".
    Myslim, ze 3-4 akumulatory pro me budou minimum:).
    Dik za doporuceni, k Avacomu mam dost averzi, uz jsem se spalil (nahradni aku pro EOS 7D). Zkusim jeste pohledat jine alternativy.

Vsiml jsem si, ze objektiv 18-55 vydava tlumeny hucivy zvuk, i kdyz je OIS off a fotak v klidu. Mozna jedna z pricin te vysoke spotrey. Uz aby byla studena fuze v dostatecne male forme :)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    LAUNCHER: Koupil jsem pred 14 dny neorigo baterku na dx a vcera prisla.
    Mam celkem 3, jednu origo a 2 neorigo. Kapacita neorigo o cca do 30% horsi, ale jako zaloha nebo hot swap urcite OK.
    fuji battery - Free Shipping - DX
    http://www.dx.com/s/fuji%2bbattery?category=1515
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mam tri origo a jednu neorigo baterii na X-T1, dve origo a jednu neorigo nabijecku. Neorigo oboje Avacom. Tu neorigo baterii bezne nepouzivam takze nevim, neorigo nabijecka divne ukazuje stavy ale budiz. Baterii typicky potrebuji jednu nebo dve behem foceni, u ktereho mi nestaci 64 GB karta. Ty baterie jsou malicke, neni pro me problem mit druhou v kapse, nekdo ji take nosi v malinkem pouzdru pripevnenem na camera strap.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    P4INTER: hm ja mel na x100 dve nahradni baterky a porad sem resil to ze sem nevedel ktera je nabita a ktera vybita a obcas sem tak skoncil uprostred foceni s se vsema prazdnejma. ted mam jedno origo nahradni na x-t1, ale je to fakt malo
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    DOTCOM: to je obecnej problem fujin ja u x100 to resim 2ma baterkama kupuju neorigo od avacomu a jedinej rozdil je cena cca 1000vs 250kc :-D origo/neorigo
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BERNIE: to me taky zajima, ta baterka ma IMHO dost slabou vydrz
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    tip na akumulator pro X-T1, neoriginalni, dobry? :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mystical Marrakech | Street Photography with Zack Arias and the X-T1
    https://www.youtube.com/watch?v=VpYfhqfWcu8
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Tak to bude dle meho nazoru hlavne tim, ze Markus Schwarze je dost drsny (nejen) svatebni fotograf :-) Preferuji prevazne jeho Canon + cokoliv s tenkou DOF, ale udelal mi velkou radost, kdyz si k tomu nakoupil Fujifilm.

Chapu ze to hodne lidem na Nyxu prijde jako mainstream, no ale ja mam rad mainstream a ty fotky zeru :-)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: to je dost drsna vybava na foceni svateb :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Markus Schwarze:

"What is in my Bag - Weddingphotography

My gear for the wedding season 2014.

Camera: Canon 5d mk3 (main), Fuji XT-1 (main) and Fuji X-Pro-1 (backup)

Lenses for Fuji: 14mm f/2.8, 23mm f/1.4 and 35mm f/1.4

Lenses for Canon: 16-35mm f/2.8, 24mm f/1.4, 24 TS-E, 35mm f/1.4, 45mm TS-E, 50mm f/1.2, 100mm Macro

Light. Speedlite 580EX2 and 3x YN-460II with remote-radio-trigger. Lee-Filters for color balancing"

https://www.flickr.com/photos/wefwef/12902120544/

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam