• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    PEPO
    PEPO --- ---
    LAUNCHER: to nepotřebuju...

ale někde jsem četl, že 100s má rychlejší burst... u 100 je prý 5fps a pak se foťák krapet zasekne... u 100s jede dál...

plus další větší rozdíl v nejkratší délce ostření... 100 má 80cm, 100s má 50cm
    PEPO
    PEPO --- ---
    dík všem za info....

za tu dobu co fotim jsem si prošel spoustou "fází"... od focení všeho, přes snowboarding, reportáž až po lidi... nakonec bez větších ambicí jsem zjistil, že mě nejvíc baví civilní fotky z běžného života a potom semtam nějaké to cestování...

doteď jsem tahal kinofilmovej canon 33v a 17-40/4L a 50/1.8 ... ale je to prostě obrovský a poslední dobou už to ani moc nevytahuju.

od tohohle si slibuju daleko větší flexibilitu (foťáček je to malinkej, nikde moc neotravuje) a možná i menší pozornost ( je rozdíl na někoho namířit ten eLkovej obbjektiv a zrcadlovku s BP nebo tu x100)

chci foťák, co můžu mít pořád po ruce... myslím že i s tím jedním pevnym ohniskem bych se asi v klidu smířil..

co je pro mě naopak důležitý je ten kinofilmovej feel, vzhledem k tomu, že 20D jsem poslední leta vůbec nepoužíval a fotil jen na film (krom toho canonu mám ještě 6x6 Yashicu)

a tady narážím na ten rozdíl v těch čipech... x100 má jiný než x100s? nemáte prosím pro porovnání neupravovaný barevný a bw fotky co z nich lezou?
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: plus integrovanej NDfiltr je taky pecka ! :-)
    TWARR
    TWARR --- ---
    by se tu aji hodilo machalikovo jestli jsi s tim byl v servisu, ty barvy nejsou moc zdravy :))
    REEFER
    REEFER --- ---
    mam to velky nejaky, co nadelam.
    REEFER
    REEFER --- ---
    PEPO: X100s je pro mne dokumentacni nastroj na blizko - pro nekoho je 35mm otravny ohnisko - pro mne ne.

kdyz se ptas na fotak, je dobry rict, co fotis, co bys rad fotil, kde, jak ... za mne osobne zaujate - x100s neni fotak pro kazdyho a nerad bych, abys byl nastvanej...

a jedna momentka z vikendu :)

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PEPO: Jo, malem bych zapomnel - si hlavne rozmysli, jestli potrebujes high speed bleskani. Jestli ano, tak jasna volba X100/X100S kvuli leaf shutter (sync vice mene jaky chces). Xka s mountem maji normalni zaverku, aktualne nejkratsi sync 1/180s.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Jak rikam, cim vyssi ISO (cim vice sumu), tim vice se mi libi vystup z Xtrans oproti X100, ale v poho, tohle maji ruzni lide jinak, co jsem si vsimnul na forech.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PEPO: X-Pro1 je hezka masinka, ale velikost EVF je uz na dnesni pomery mala. Ten OVF me neupoutal. X-Pro1 je stejne rychla jako X-E1, kterou jsem provozoval od doby co vysla do doby co vysla X-T1 a nikdy pro me nebyla problem. Ale nejsem v tomhle smeru moc narocny.

U X-Pro1 se take neda delat korekce vady oka u hledacku "koleckem", musis tam sroubovat korekcni cocky pred hledacek - vetsine lidi asi tohle bude jedno a sezenou si spravnou korekcni cocku, jen proste bacha.

Z toho vseho jsem si vybral prave X-T1 a spokojenost, az na vzhled - preferoval bych neco tvaru a velikosti X-Pro1 v silver/black barvach a s velkym EVF.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: nene nemyslim filtry ale ze sum z x100 je vic jak filmovy zrno i svetlo to pobira lip v tech low light situacich mi prijde viz http://atelijer.cz/data/_galerie_media/f_3_03.jpg ten xtrans vic zehli mi prijde
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ja mam tedy radsi vystup z Xtrans sensoru nez z X100, "filmovej feel" included - pokud se bavime o tech standardnich filtrech. Na mensi ISO podobne, cim vyssi ISO, tim radsi Xtrans. Ale uz jsem slysel ty i ony nazory.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    cau mam x100 a x-e1
    tak nejak poporade zalezi co fotis a co preferujes, x100 ma jedinecnej cip dava si barvy a svetlo uplne jinak nez ty xtrans kery sou v x100s a ostatnich. rozdil je vicemene jen v nastaveni cipu a rychlosti af.
    osobne pokud mas rad filmovej feel tak x100.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PEPO: fotil sem dva roky s x100 a mel sem v ruce x100s. Ten rozdil v ovladani, rychlost ostreni, je to hodne znat. obrazovou kvalitu sem nesrovnaval ale myslim ze je taky o neco lepsi. ja bych si priplatil.
    PEPO
    PEPO --- ---
    čau, začínám pošilhávat po X100 nebo X100s... v extrému X pro 1....

má někdo osobní zkušenosti? vyplatí se jít do x100s, nebo tam ten rozdíl cca 10000 není znát? přečetl jsem si hafo názorů a samozřejmě je těžký se rozhodnout, komu dát za pravdu...

jak o moc je uživatelsky příjemnější xpro1 oproti x100? jasně výběr objektivů je důležitý faktor, ale ve finále člověk stejně nakonec skončí u tý 35mm... o kolik je v rerálu xpro1 větší/těžší oproti x100?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    People with Canons, Nikons, Pentax, and Hasselblads, all sizing each other’s gear up—in typical photographer fashion—while never exchanging a word. Fujifilm shooters on the other hand, just seem to smile at each other, as if they have a shared secret that no one else knows.
    Review - 20 Countries with the Fujifilm X-Series Cameras
    http://www.blamethemonkey.com/review-20-countries-with-fujifilm-x-series-e1-e2-t1-cameras-lenses
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Moje dojmy:

90mm f/2 - Na ne-makro slaba svetelnost. Moc bych si pral 90/2 jako makro, ale to by to tam bylo napsane.

16mm f/1.4 - Skoda, ze ani ty nove primes nejsou WR, ale jinak parametry parada.

16-55 f/2.8 WR - Nevidim v popisu stabilizaci. Doufam, ze je to jen preklep, drive to bylo inzerovano se stabilizaci, coz bych chtel.

Super Tele Zoom Lens - Odlozene na konec 2015, ach jo. Na tohle cekam nejvic :-(
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Fujifilm releases a new roadmap for X mount lenses | Fujifilm Europe
    http://www.fujifilm.eu/eu/news/article/news/fujifilm-releases-a-new-roadmap-for-x-mount-lenses/

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    On vacation with Fujifilm X-T1 + 14mm + X100s — Lars Authen Photography
    http://www.larsauthen.com/blog/2014/7/16/on-vacation-with-fujifilm-x-t1-14mm-x100s

ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Tak schvalne, za kolik nakonec pujde!

Na příští týden připravujeme holandskou aukci na Fuji X-T1 tělo http://www.oehling.cz/fuji-x-t1-telo. Každý den se cena fotoaparátu sníží o 500 Kč až do doby než si ho někdo objedná, tím okamžikem aukce končí.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Fujifilm X-T1: UHS-I SD Card vs UHS-II SD Card Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=ZFNn9hyI6Io
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam