• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    mátě nějakou ulici focenou fujinou? jsem zase zapoměl co jste mi doporučili co že to mám koupit. chci. Rád bych to doplnil s 35/1.4 abych měl foťák vždycky s sebou, třeba i v noci, v místnostech, klubu, v přírodě, metru.. rychlost AF není na závadu ale není určující.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Trochu toho podzimu

HUGGI
    HUGGI --- ---
    WORMAGOR: Odpověděl jsem ti hned na zacatku..zadna krabicka kterou si das na popruh a bud to cpát rovnou do fotaku pro Fuji neexistuje
    WORMAGOR
    WORMAGOR --- ---
    HUGGI: no prove to je ten rozdil ze ja tribe na vejlete nejsem, spis bych zrovna od tebe jako od obchodnika cekal racionalni nabidku a variantu. Ano mam baterku 12.000mAh, ale psal jsem tu o principu ze me to stve a jestli to nema nekdo odzkouseny, stoprocentne nejsem sam kdo si tuhle otazku polozil, prok kua neni to gps ve fotaku nebo proc tam nejde natvrdo pripojit. pojdme to uz neresit, evidentne to nema smysl, ty jses zaslepenej variantou telefon a jses na vylete a proto se neda dostat nikam dal. koupim si externi gps prilepim ji na fotak a hotovo, stejne fotak dobijim usb nabijeckou a tu externi baterku mam vetsinou sebou ale je to proste vopruz, klidne bych to napajel z baterky co je ve fotaku, protoze stejne tahnu dalsich 5 stejnejch baterek...dikycau vyletniku
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Díky za tip s GPS :) Clovek se porad uci. Kdyz se tady resi externi baterky. Nevite jestli se dela USB nabijecka pro X100S baterky? Ta vydrz je nic moc. Mozna uz jsou stare, ale moznost si je dobit na cestach externi baterkou by bylo dobry.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Rico tvrdi, ze X-T1 se s 50-140/2.8 uz naucila pouzitelny AF-C. Fujifilm mam moc rad, ale proc tomu jen neverim? :-)

https://www.facebook.com/FujiXSecrets
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Nenene, ta Sony je faaakt hezka a placata a nepotrebuje special nabijecku. Tyhle osklivy plastovy krabice vis co. Dokud mi neumre nebo dokud nekdo neudela neco podobnyho s vetsi kapacitou, nedam ji z ruky :-)))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: aa tak kdyz mas padlo a ne telefon:))

V takovym pripade by te mohlo zajimat tohle..
    http://www.amazon.com/...reativeASIN=B00FW10L0Q&linkCode=as2&tag=iso12800-20&linkId=D2JYCUYUYFZF34CU uz maj i novy, vyssi kapacity..narozdil od ruznejch china verzi tady ta kvalita je..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Jo tak tu mam taky, tez ji mam moc rad :-) Akorat jsem si neuvedomil, ze holt Note 3 s ni tezko nabiji tolikrat co normalni mobil.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: Nejakou Sony 5000mah..tvar telefonu, kovova..v nekoliak barvickach..ideal:)

Ale uz je i nekolik overenejch firem co dela 10000mah a vic..ale ty pak uz neco vazej..do batohu ok..do kapsy ne..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Co mas za tu externi baterku pls? 5x je brutus.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MIKEKT: ne mam iOS
    WORMAGOR: Tak pokud fotim, jsem na vejlete apod tak netravim vetsinu casu s telefonem u ucha..
    + externi baterie, ktera mi ho nabije skoro 5x aniz by byla vetsi nez ten telefon je dycky v nejaky kapse..
    WORMAGOR
    WORMAGOR --- ---
    HUGGI: zrejme kazdej pouzivame telefon jinak, ja ho pouzivam hodne k telefonovani, o 8h se mi muze jenom zdat.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: máš android? Co používáš na tracking? Díky
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    WORMAGOR: Pri denním používáni a na 3G bez wifi vydrzi normalni iPhone kolem 8h..s tim ze je vsechno zapnutý..zadnou aplikaci nemusim resit..bezi 24h denně...stejne tak sync je automatickej..žiješ v roce 2014;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    WORMAGOR: Jenze to nestaci. Ta krabicka jeste musi byt nabita, musi byt zapnuta a musi byt bud sparovana s fotakem, nebo ex post vylit nekam logy a zmenit EXIF. Proc to delat slozite, kdyz to muzeme udelat jeste mnohem sloziteji! :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    WORMAGOR: Chapu to spravne, ze nechces zapominat zapnout aplikaci - a to hodlas resit tak, ze se budes snazit zapamatovat sebou brat nejakou krabicku? Ses v tom nejak zamotal, nebo wtf? :-)

Jak pise Huggi, ten telefon bude jen logovat (nikoliv svitit displayem a topit s CPU/GPU, coz je to co pises ty), slusny kousek se slusnou baterii to zvladne hodiny az dny.

Jinak jo, musis si to nastavit, ale zijeme v roce 2014 - kdyztak popros prvniho teenagera ktereho v rodine mate ;-)
    WORMAGOR
    WORMAGOR --- ---
    LAUNCHER: myslis? krabicku prelim na popruh nebo velkrem na fotak...easy, ale nema cenu to resit...howg, reseni asi jine neexistuje nez mit nespocetne moc dalsich prislusenstvi nebo externi baterku.dikycau
    WORMAGOR
    WORMAGOR --- ---
    HUGGI: mozna jsem staromodni ale perferoval bych kdybych nemusel uz zany logy hledat stahovat synchronizovat premyslet jestli jsem pustil nejakou aplikaci a jestli musim fotky otevrit nekde s nejakym logem jen abych do exifu dostal souradnice.... nevim jak tobe vydrzi dlouo telefon ale kdyz pracuju tak mi vydrzi tak 4-5h takze mam vypnuty co muzu jen abych mel par minut navic vc.GPS .... asi si musim koupit jinej telefon vlastne:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    WORMAGOR: Chytrej telefon je od toho aby byl chytrej takze je podle myho nesmysl vypínat veci jako GPS..tracking mi tam jede trvale a nijak znatelně to baterku nezere..net nema s GPS prece nic spolecnyho..funguje spolehlive i bez nej..

Stejne tak narozdíl od jinejch zařízení neřešis zadny kabely a podobny veci prave..tracking se ti ukládá na dropbox a v PC jen vyberes aktualni log..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam