• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    DOTCOM, LAUNCHER, BERNIE: Díky za odpovědi, ale npotěšili jste mě... K čemu jsou šikovný kolečka, když s nima nejde šikovně a snadno zacházet? Nebo se vám to v praxi osvědčilo/nevadí vám to?

Půjdu si to ještě jednou zkusit vyzkoušet a osahat trochu podrobnějš, je ještě něco, na co bych se mohl zaměřit, např. něco, co vás (hlavně co se týče ovládání) štve? Díky moc :)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Prvni review 40-150/2,8
    Tick Tack Sharp - FujiFilm XF 50-140mm F2.8 R LM OIS WR - Reviewed — BOKEH - MONSTER
    http://www.bokeh-monster.com/blog/tick-tack-sharp-fujifilm-xf-50-140mm-f28-r-lm-ois-wr-reviewed
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MYKEZ: casovy kolecko je zaaretovany jen v pozici A, mimo ni se otaci bez stisku toho cudliku, dokud zas nedojedes na Acko. Jednim prstem to jde fakt blbe.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: me to dela od ty doby co se mi do toho dostala naka lepiva ovocna stava, bohuzel :(
    WORMAGOR
    WORMAGOR --- ---
    bechce se nekdo zbavit 10-24?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: To mi nedela. Ale stve me, ze obe spodni kolecka neumim prepnout, kdyz se koukam do hledacku. Mozna jsem nesikovny, ale ocenil bych, kdyby ty zobacky vepredu byly delsi a zahnute nahoru.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MYKEZ: Ukazovackem zmacknu pojistku a palcem + prostrednickem otacim koleckem. Kolecko cas ma pojistku pouze na polohu A (mimo ni cvaka pres zoubky), kolecko ISO na vsechny polohy. Kolecko ISO pouzivam jen pri praci s bleskem.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MYKEZ: je tam cudl uprostred kterej se musi zmacknout. jde to jednou rukou ale neni to uplne easy. Existuje ale nastavec diky kterymu je to permanentne zmacknuty a da se to otacet snadnejc. Ja mam teda spis problem ze se mi pro otaceni iso otaci to kolecko podtim takze se mi to obcas nechtene prepne do panoramy nebo jinyho nastaveni.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Dotaz na majitele X-T1: dají se ta kolečka na ISO a čas otáčet jednou rukou, nebo spíš jedním prstem? Nahoře je zřejmě zámek, kterej je potřeba zmáčknout, bez toho to nejde?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MARSHUS: co ja vim.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    REEN: manželka když se chce podívat, tak to jede celý a třikrát po sobě a její kamarádky taky, babičky to samý. kamarádům sem ukazoval výběr, asi 5 fotek
    REEN
    REEN --- ---
    RATTKIN: A když je někomu ukazuješ, tak máš menší výběr a nebo mu ukážeš 500?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MARSHUS: já mám že svoji svatby tak 500 fotek, za celý den. 500 fotek obřadu být asi bylo zbytečný
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    BERNIE: a co s těma 500 pak klient dělá? tomuhle fakt nerozumim...
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    BERNIE: brrrrr :-D taky ne.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    HUGGI: fakt? ja svatby vubec nefotim, tedy ne jako ofiko fotograf, takze nemam predstavu. Ale ti dva, co byli najati na tuto konkretni svatbu slibili za 12 tisic dodani 500 upravenych fotek. Sledoval jsem, jak pracuji a docela palili davky, museli nasekat takovejt 60-80 giga fotek. Silene, nechtel bych se tim probirat :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BERNIE: to je par cvaku? To je jen o trochu min nez odevzdavam z cely svadby, kterou fotim jako hlavni fotograf:)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Mluvi roztomilym francouzskym prizvukem, ale naprosto jasne popisuje nejmene 4 ruzne nevyhody fotaku, vcetne nespoleliveho AF-C. Ve smeru D3s rika pouze to, ze AF-S je presnejsi na X-T1, coz je z povahy veci.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    a abych jen nehejtoval, tak napisu, ze X100 je bozi. vytahl jsem ji po dlouhy dobe a vzal si ji jako modni doplnek k obleku na kamosovu svatbu a tech par cvaku, co jsem udelal, povetsinou na f2 s ND filtrem, me moc tesi.
    Byli tam dva profici, mel jsem zakazano plest se jim pod nohy, takze jsem se drzel zpet, resp. pobliz svedka, co sefoval slivovici :)
    Kdyby se chtel nekdo podivat, tak tady:
    https://www.dropbox.com/sh/32yj0fiaaewnqpg/AABBOdkl7C8oF7g8duj9h3kYa?dl=0#/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam