• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

Na fuji X pouzivam

65 hlasy od 51 respondentů

rozbalit záhlaví
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MYKEZ: ten electronic shutter je fakt uplne tichej. jedinej co tam cvaka je clona a tu clovek slysi jenom kdyz u toho ma ucho.
    mimochodem ma ta mechanicka zaverka nakou vyhodu oproti elektronicky? je nakej duvod proc nemit ES na vsechny casy?
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    MYKEZ: Fuji Vánoce! :)
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Firmware už je na světě :)

Firmware for X-T1 / X-T1 Graphite Silver Edition | Fujifilm Global
    http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/firmware/x/xt1/download.html
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Kdyby mel nekdo zajem o X100s v perfektnim stavu, kupovanou v breznu takze jeste pres rok zaruka at se ozve do postxy...uvazuju nekdy v lednu o prechodu na "T"
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nevim jestli se mi tak klepe ruka, ale uz na 56mm bych velmi ocenil stabilizaci. Obavam se, ze kvuli tomu je pro me ta 90/2 pryc ze hry. Idealni by bylo, kdyby byla X-T2 s IBIS.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MYKEZ: Zadne "realne MF" neni. Fujifilm objektivy ostri vzdy motorkem. I kdyz je mas v pozici "MF" a i kdyz jsou to objektivy s "MF clutch".
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MYKEZ: Vsechno to vydava rozlicne zvuky, pro me usi velmi libive. Urcite bych to nedefinoval jako hlasity zvuk nebo jak pises "randal", v beznem ruchu se to ztrati a lide se za mnou neotaceji :-)

Muzes dojit do obchodu a vyzkouset proti jinemu kusu, jestli je to stejne.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    P4INTER: Mám aktuální firmware (a dělá mi to i na MF)...
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    me nejdriv vydesilo i to ze kdyz sem zapnul fotak a mel to na af-s tak se prave dost rachotivym zpusobem ta clona pomalu otevirala a na mf to nedelalo ale ted kdyz sem aktualizoval tak to neni apon slyset a je mi to jedno :-D
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    MYKEZ: jo ma to tak bejt mam ji taky cerstve a pomuze aktualizace firmware objektivu kdyz nahrajes novej tak clona nejde uz vubec slyset ja tu fuji proste miluju zachvilu udelaj firmware i na
    fuji reminek aby nepadal BEREGOND: :-D http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/firmware/lens/xf35mm/index.html
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Říkal jsem si, proč ta 35/1.4 dělá takovej randál, a ono to je částečně (kromě toho, že to ostření je dost hlasitý) i tím, že když mám zacloněno (na ostřícím kroužku) dejme tomu na f/4, tak objektiv má clonu stejně úplně otevřenou... Až po namáčknutí spouště (i při manuálním ostření) se zacloní na požadovanou hodnotu.

Předpokládám, že je to normální –asi proto, aby se líp/přesněji ostřilo (s menší hloubkou ostrosti), nebo se pletu? A má mít ta clona takovej nepříjemnej ostrej zvuk? Nemáte s tím nějaký zkušenosti?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER:

Fuji X Buyer’s Guide :: Part 2 :: Lenses · DEDPXL
    http://dedpxl.com/fuji-x-buyers-guide-part-2-lenses/

BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    LAUNCHER: To je v pohodě, já už na to koukal, ale díky prezentaci jsem si nebyl jistej jestli je to ono.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BEREGOND: Ano. Mozna neni libivy, ale za to tam maji spoustu fotek zbozi a je to cele psane lidsky a osobne. Popravde, ze vsech firem kolem foceni, mam tenhle web asi nejradsi.

Ke zbozi - Straps mam nejradsi od nich, ale nevyhovuje mi styl jejich pouzder (delaji "dirky pro tlacitka", preferuji "chybejici zadni strany").
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    LAUNCHER: a to si objednával z tohohle šílenýho webu? :) http://www.leicatime.com/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BEREGOND: Viz fotka co jsem daval, Leicatime.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    BEREGOND: to me drzi jak ..... mam ten reminek z x100 ted na xe1 a pohoda
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: dlouho bez clony, ted sem ji zas dlouho nosil s clonou/neorigo) a stvalo me ze se mi tak hezky nevleze do kapsy takze ted nosim zas bez :-D no a po roce pouzivani OVF sem jaksi plynule presel na EVF takze ovf uz jaksi nepouzivam
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    LAUNCHER: se clonou, když cestuje v zavazadle tak je v tom koženém obalu.

Akorát mě strašně rozčiluje ten originál Fuji řemínek na rameno, pořád se vyvíkává z těch spon, už mi jednou dokonce foťák spadnul na zem. Jakej používáte popruh?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    To mi pripomina - nosite prosim X100 bez clony nebo se clonou? Ja jak kdy, ale kdyz ji mam, tak se obcas zlobim, ze mi leze do OVF.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: no to stejny u x100 ta se mi taky proletela po skale :-D tak pak byla zachrana krytky :-D ale je to holka odolna ani nebyla moc domlacena viz: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/...ak-xfp1/t31.0-8/1265108_10201204340408443_2017999534_o.jpg
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Aha. Ja jsem ji nikdy nenosil, protoze si neumim predstavit, ze bych ji neztratil. Vzdyt nedrzi zoubkama o zavit, ji z toho sundam ani nebudu vedet jak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam