• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

Na fuji X pouzivam

65 hlasy od 51 respondentů

rozbalit záhlaví
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LAUNCHER: ony se f1,2 na sony nedělají, je jedna nebo dvě 50mm f0,95, ale to je extrém za 50.000 kč, přeci jen je obrazový kruh větší a s tím i cena obj.
    a malá dof se snadno řeší, stačí přiclonit
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Ono to neni tak jednoduche. U vetsiho cipu zase muzes narazit na prilis tenkou DOF. Tzn "full body" portret meho 4 mesicniho syna muzu s odrenyma usima udelat na f/1.2, ale na FF bych musel totez fotit na f/1.8 . Samozrejme, kdyz nejsi DOFem limitovan, tak je to na FF parada, obvzlaste na A7S.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MIMA_A: z hlediska ISO zkus možná větší čip, Sony a6000 co mám má 24mpix a max ISO 25.600, mě se zda ISO 6400 zcela použitelné.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: S X100T fotim tak, ze si to rozmyslim v OVF, pak prepnu do EVF a vyfotim. Kdyz je hodne tma, tak fotim jen v EVF.

Ciste vystupem mi prijdou vsechny Xtrans stejne (je tam asi o fous rozdil mezi treba X-E1 a X-T1 - na mych fotkach ho ale tezko uvidim).

Jenze realita je takova, ze z 14mm mam ostrejsi fotky na X-T1 nez na X-E1, proste kvuli tomu ze na vetsim hledacku to vyfotim presneji a pak nemusim v postprocessu tolik rovnat nebo orezavat.

Idealni bych mel vyvest HDMI do nejakeho velkeho a kvalitniho monitoru, ale na to jsem liny.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: ja prave tenkrat sel do x100 hlavne kuli OVF, ale tim co fotim a dost casto pouzivam blesky, tak sem jaksi po cca roce zjistil, ze uz pouzivam jen evf :-D tak sem se nebal jit do xe :-)

jinak xpro ma stejnej vystup jak xe1
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIMA_A: V North Korea casto pisou, ze maji nejlepsi zemi na svete.

Ze nekdo ten OVF neumi vyuzit nebo mu k nicemu neni, to myslim nijak neresi moji situaci. Dojdi si do obchodu a udelaj si vlastni nazor dle svych vlastnich preferenci.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    LAUNCHER: diky, na ten x-pro1 jsem koukal, ale casto pisou, ze proste x-e1 je oproti nemu srovnatelna (plus lacinejsi) alternativa. no ja se budu snazit urco najit taky neco z druhy ruky..
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    MIMA_A: mam x100 a x-e1 a prave tim, ze nefotim vetsinou nic moc rychleho (a uz jsem si zvykl, na lehce pomaljsi odezvu evf z x100, po namacknuti se na chvili obraz kousne jakoby) tak pri rozhodovani mezi x-e1 a xt u me vyhralo x-e1. Koupil sem telo za par korun z bazace coz bylo dalsi plus :-)
    Jinak u x rad vystup isa je hodne super. Nebojim se uz fotit na 1600 a vejs protoze vim ze to bude v pohode.
    Nej bude asi zajit klasicky do kramu a osahat si to co ti sedne vic.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIMA_A: Pro me potreby je zasadni velikost hledacku, abych si mohl v klidu rozmyslet kompozici. V tomto smeru preferuji X-T1 s nejvetsim elektronickym hledackem, dale X-Pro1 (bohuzel nevlastnim, ale doufam ze casem bude X-Pro2) a X100 radu, protoze se mi libi ze hledacek vidi sire nez sensor - opet pro me paradni pro kompozici.

Z nostalgickych duvodu stale doma mam i X-E1, mimo velkeho hledacku se mi s tim foti tak nejak stejne.

Ja ale mimo hezky vzhled, velke hledacky a vystup na vyssi ISO nejsem na pomery dnesnich fotaku nejak zvlast narocny.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Na popud budu teda jeste otravovat zde... vybiram fotak jako nahradu zrcadlovky. urcite jeden s x vymennymi objektivy. moje ocekavani je, ze to bude dobre fotit v pripade potreby i na vyssi iso. a ze se to bude dobre ovladat (v ramci moznosti). Dokazete nekdo prosim srovnat levnejsi modely vuci xt-1, co se cipu a ovladani tyce?

Fotim spis ve studiu, nebo krajinu, portrety, akcni veci minimalne. No budu rad za jakekoli tipy, ceho se chytit.
    Diky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Takze Huggi kouknul do ocnice a nevidi problem. Asi mame se zenou prilis velke oci (ja mam ~ 190cm, zena o trochu nizsi). Ocnice nejspis k doptani u Huggiho, kdybyste nekdo chtel vyzkouset.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Ptal jsem se u sony a nic.
    Tak si založíme diskuzi pro 3 lidi?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    RATTKIN: no je to lehkej offtopic tak opatrne jo? :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    supr tak sem můžu dávat fotky ze sony a6000. Tak hned nějaký to lepší ISO:
    http://rattkin.info/wp-content/uploads/DSC08371.jpg
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    RATTKIN: taky nex-5 a mam pristup jeste k a5000.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Mam doma Sony Nex-5 a Nex-5n.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    má tu někdo sony mirrorless? Nex, a7 a podobně?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    hmm, tak pak dej vedet, jak to dopadlo
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Tak Huggi rikal zabalit a poslat k nim na kontrolu, jestli je to jen muj kus, nebo jen nase oci, nebo co se deje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam