• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

Na fuji X pouzivam

65 hlasy od 51 respondentů

rozbalit záhlaví
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    KUBBE: C1 Pro. Lightroom je pro me nepouzitelny, vystup je hnusny...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KUBBE: LR a obcas PhotoNinja. Z LR se mi nelibi ostrost, ale mam rad jeho barvy a jsem na nej obecne zvykly.
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    Jakej software pouzivate na vyvolani jpg z raf na windows ? (mam x100s a lr5.6 a vysledky se mi nejak nezamlouvaj)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Jsem si dnes udelal radost a koupil battery grip k X-T1. Je hezkej, funguje, dost zásadně mění velikost foťáku a také váhu. Už to není ta malá lehká mašinka:).

Při té příležitosti jsem si zanadával na cenovou politiku Fuji a na ty zmrdský obchdy, který mají v ČR na chlup stejný ceny.
    Tak, jsem si ulevil a půjdu zas makat :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Tohle, 120mm macro, supertele, IBIS a mam vyresenou vybavu :-) Mozna jeste 18/2.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    heh, asi upadne v nemilost, chlapec. Cetl jsem to "review" a nijak uzasne a informativni mi neprislo.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    LAUNCHER: Due to a little misunderstanding in communication I will have to wait with publishing the review till tomorrow.
    :)
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    BERNIE: Děkuji
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: 16 1.4 ufff to mi podlamuje kolena

KAMZA: no nebo zapni integrovanej ND filtr a mas to :-)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    KAMZA: mrkni sem:http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmx100/17
    na vysvetleni v odstavci
    Large aperture / high shutter speed combinations in manual mode
    Myslim, ze se v tomto smeru od doby X100 nic nezmenilo, jiste to nevim, ale verim, ze uz si dohledas detaily pro X100T
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Fujinon XF 16mm f/1.4 WR Review – FUJI LOVE
    http://fujilove.com/fujinon-xf-16mm-f1-4-wr-review/

KAMZA
    KAMZA --- ---
    MIKEKT: Na ten čas to uřitě přeexponovane je ale sá si třeba nastaví automaticky kratší čas 1/4000 třeba a vyfotí. To teda znamená, že přepne na tu elektronickou uzávěrku.
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    BERNIE: No takže by to znamenalo, že se to automaticky přepne na elektronickou uzávěrku protože to stejne vyfotí i s časem 1/4000?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    KAMZA: myslim, ze je to limitace minimalni zaverky pri minimalni clone (max dira). vyzkousej, jestli se barva nezmeni s tim, jak budes zavirat clonu.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    KAMZA: tipuju, ze to bude preexponovane, protoze by to chtelo kratsi cas nez 1/2000, ale to mechanicka zaverka u fuji neumi. Takze bude si musis priclonit, snizit iso a nebo tam hodit ND filtr.
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Chtěl jsem se zeptat. Na x100t když mám nastavenou mechanickou závěrku a fotím, tak mi v optickém hledáčku rychlejší časy než 1/1000 ukazují jako červený třeba jako 1/2000 je červená ale vyfotí to v ní. Co znamená když je rychlost záverky červená? Děkuji
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    According to a trusted source (thanks) the Fujinon XF16mm F1.4 R WR will be announced this week.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    no tak ja blesky na tele taky ne ale mimo telo dost casto :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Venku zkus ten fotak drzet vzhuru nohama. Kdyz to neosvetleni vyjde proti obloze, tak je Ti to jedno (kdyz to drzis vzhuru nohama venku, tak misto spodni tmavy pruh budes mit normalne osvetlenou oblohu). Clovece netusim jak se chova EV pri bleskani, na blesk jsem moc liny abych se priznal, pouzivam jen ve stavu nouze nejvyssi :-))
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: vevnitr to dela klasicky cernej pruh na 1/250 a venku s 35sem to nezkousel ale u 56 mi to delalo lehkej prechod zespodu. Budu to muset testnou jeste venku poradne.
    Ted me napadlo kdyz hodim 1/125 a k tomu -1ev na volici tak to asi mit zadnej vliv nebude co?
    Ten ev volic pouzivam jen kdyz jedu na auto. i tak diky :-D

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: No, na X-T1 mame na kolecku 1/180s a prijde mi, ze bleskat to zvlada i na 1/250s bez cerneho spodku fotky. Bleskani s X-E1 dela na 1/250 problemy? I venku s otocenym fotakem? Nebo to potrebujes ve studiu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam