• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    RODWY
    RODWY --- ---
    tak o5 poptavam x100s,kdyby nekdo vedel.)
    stavajici neprezil toulky po Kavkazu:(
    View image: 20160310 110931 (0) 2
    http://postimg.org/image/4602l1yjj/
    View image: 20160310 110937 (0) 2
    http://postimg.org/image/tar2ygxzz/
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    From Nikon to Fuji (from gear collector to photographer) – FUJI X PASSION
    http://www.fujixpassion.com/2016/03/15/from-nikon-to-fuji-from-gear-collector-to-photographer/
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    ja jsem mozna paranoidni, ale podle toho, co si ctu na X foru a podle nedostupnosti fotaku si myslim, ze ma Fuji mnohem vetsi problem, nez je zjevne a ze jej budou muset resit na urovni vyroby, tedy ze cast problemu bude s HW. Nejde jen o resety nastaveni.
    Jedna citace z fora:"If you have the black frames you should return the camera. That is probably a lens mount issue. A rep from B&H told me this AM they were getting a lot of return requests. "
    Mno, takze si nechavam zajit chut a uvidim, jak se situace behem par tydnu vyvine.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MILAN_JIRKOVSKY: Vzdy mam otevren obe oci bez ohledu na typ a velikost hledacku..to s tim preci nema nic spolecnyho:)
    MILAN_JIRKOVSKY
    MILAN_JIRKOVSKY --- ---
    Ono když se nad tím člověk zamyslí, tak ten optickej hledáček u dlouhých ohnisek tolik smysl nedává, on je dobrej hlavně na to, když se s tím foťákem člověk při focení pohybuje a potřebuje často koukat oběma očima, aby viděl co je kolem. S EVFkem to oběma očima naráz jde blbě.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MIKEKT: tak snad se zadari odstranit vsechny chyby co nejdrive a zadna z nich nebude o vadnem HW. Pral bych to ty x-pro 2, i sobe :)
    PEPO
    PEPO --- ---
    PEPO: "The optical viewfinder has a magnifier that slides in, when you use lenses longer than 35mm, increasing the magnification from 0.38x to 0.6x. However, even with this in place, any lenses longer than around 56mm end up using a tiny region in the middle of the finder. Longer focal lengths and zoom lenses tend to be easier to use in electronic viewfinder mode, where there is no parallax error and you always get to use the full size of the finder."
    PEPO
    PEPO --- ---
    MILAN_JIRKOVSKY: jj, xpro2 má možnost "zvětšení/zoomu" hledáčku...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MILAN_JIRKOVSKY: OVF v X-Pro prepina mezi "sirokou" a "dlouhou" optikou.
    MILAN_JIRKOVSKY
    MILAN_JIRKOVSKY --- ---
    Nemá ten XPro2 v tom optickém hledáčku i nějakej zoom? Na té X100T s telepředsádkou (50mm) je to tak max., kdy je to použitelný, ono to korekci paralxy dělá, ale to rámování už je dost maličký.
    MILAN_JIRKOVSKY
    MILAN_JIRKOVSKY --- ---
    Mám X100T a OVF používám jak kdy. Třeba když fotím na nějaké akci, na koncertech, na ulici apod., kde úplně přesný rámování není potřeba, tak fotím s OVF. Když fotím krajinu nebo detaily, tak s EVF. A že objektiv (clona, předsádky) leze do hledáčku nijak extra nevadí, člověk si na to dost rychle zvykne, že tam kousek dolního pravýho rohu není, ze začátku je to divný, ale po pár dnech už to člověk ani nevnímá.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PEPO: Taky mas moznost resit to barbarsky tak, ze si das na fotak 16/1.4, koukas do EVF nebo do displaye a co ti prebyva, to pozdeji orezes :-))

    Obe X-Pro a vsechny X100 maj pro mne dost velkou nevyhodu v nepritomnosti flip screen, fakt hodne fotim z urovne pasu, kdy koukam do displaye dolu. Libi se mi doma X100T jako designovy objekt a obcas kdyz si chci oddychnout od EVF a "fotit jinak" s OVF. Ale bohuzel mimo tohle u mne vitezi hrozne moc X-T1. Samozrejme, ty to muzes mit jinak nez ja. Tak mi i prijde, ze vetsina lidi s HVF foti casteji na EVF nez na OVF.

    Urcite si to poradne vyzkousej, nez neco koupis...
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    vlastne je ten hledacek uplne na nic. A digitalni je moc malej :))))).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PEPO: Co jsem slysel tak paradni jsou 18, 27, 35/2. Pouzit s omezenimi si to da 14 az 90. Ta 14 uz stejne nevidis mimo zaber skla. 16 az 90 (mimo prvni vycet) jsou zase dost velke, takze lezou do OVF. 35/1.4 take relativne ok, ale 35/2 lepsi v tomhle smeru.
    PEPO
    PEPO --- ---
    dotaz pro majitele XPro1... jak jste často používali optický hledáček, když jste měnili objektivy? respektive, stávalo se vám asi, že se vám nepodařilo správně zarámovat kompozici, kvůli rozdílu mezi tím co vidíš a co aktuálně fotíš? Od určitých delších ohnisek je ten paralax asi tak velký, že už je průhledový hledáček nepoužitelný...?

    je to tak?

    na xpro2 by to mělo být nějak víc vychytané, ale pořád tomu nějak nevěřím....
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    LAUNCHER: to abys zacal posilovat :))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Timto bych chtel Fujifilm poprosit o 400/2.8 :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ok, tak chci asi zkusit ten 100-400mm f/4.5 - 5.6. Chtel bych to na foceni zviratek. Neni mi teda jeste uplne jasne, jak vyfotit zviratka na APS-C pri f/5.6, nebo jak vlastne vyfotit cokoliv mimo landscape na f/5.6. Ale kamarad co foti zviratka tak rika, ze to bude hodne limitujici, ale ze zna lidi, co to zvladnou s 100-400mm na Canonu.

    Nikdy jsem zviratka nefotil, jsem dost zvedavy - jak na techniku, tak na me. Az sklo bude, zkusim asi na uvod zajit na nejaky workshop.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BERNIE: zkusim zjistit víc, na tom co tu máme vystavený zatím po dvou dnech nastavení drží neresetovamý
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam