• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    uplne bych zapomnel - do konce tohoto vikendu bezi vystava Vystup v galerii kritiku, kde mam i par fotek (castecne) focenych na X-T1. ne ze by to teda bylo moc poznat ;)
    Nabídka obrazů : Galerie Kritiků
    http://www.galeriekritiku.cz
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Jedno rychlo odpoledni foceni s kamaradky detma v parku
    Máťa a Vojtíšek
    https://www.youtube.com/watch?v=ghk4l-sRFVc
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    FUZZSTORTION: Tak nic, dávám X-Pro2 k reklamaci. Už se to vypínání po sérii focení děje i v klimatizovaných kancelářích. O venkovním focení ve vedrech ani nemluvě. :-) Jsem zvědavý jak to dopadne.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Tez bych ji chtel :-)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    pre odvaznejsich je tu aj ebay :)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: si to objednej normalne z nejakyho eshopu v EU ne? Prvni DE eshop ktery jsem otevrel, LH-XF16 54 EUR, postovne 10E
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: Pokud ti obchod dle infa dodavatele napise ze neni aktualne dostupna tak holt neni;)

    Tohle neni zbozi, ktery by se bezne bralo na sklad u vsech prodejcu..a dodavatel je hen jeden pro vsechny stejnej
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Že zase otravuju... je nějaká šance sehnat sluneční clonu LH-XF16 u nás?
    Víceméně se mi zdá, že jsem projel vše přes Heureku a Google a ty obchody, co to měly uvedené mi odepsaly, že je to vyprodané a ty obchody co to mají skladem tak mi dodnes nenapsali ani reakci na dotaz.
    Napsal jsem i do Fujifoto, ale odpověď také nedorazila.
    Nějak se mi zatím nechce z Amazonu brát. Tam mi to vychází už docela brutálně na 2500,- Kč (vč. poštovného, import poplatků atd.). Já vím, takový pitomý kus kovu, ale vypadá fešně. JJC varianta beru jako až tu krajní možnost, protože to z hlediska barvy nesedí k objektivu a na to já jsem docela háklivý. Ten původní plastový kryt tulipánovité tvaru nemám rád. :-)))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: jednu Jupio baterku taky mám a na X-T1 a X-T2 jsem žádné zahřívaní nezachytil, ale jestli za to může baterka zjistíš snadno když se ten fotoaparát vypne tak zda bude tepleší než orig..

    + Ono to ani nemusí být vyloženě "přehřátím" ale třeba jen když ta baterka dosáhne určité teploty tak přestane dodávat správně štávu a fotoaparát se tedy vypne..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Neorigo baterie mi do fotaku nesmi a prijde mi to jako zbytecny hazard a typicky kapacita oproti originalnim nic moc. Teoreticky Ti muzou vic zahrivat fotak - nizsi efektivita.

    Rychla karta mi taktez prijde jako nutnost, protoze proc zbytecne cekat na vyprazdneni bufferu. No a to cekani na vyprazdneni bufferu bude asi stat nejakou energii / teplo.

    Objektiv bych pochopil ze bude vic zdimat fotak, kdyby byl stabilizovany, ale to neni pripad 16/1.4.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    LAUNCHER: Zkusím se o tom pobavit v Megapixelu, kde jsem X-Pro2 bral. Ale nejdříve zkusím po přečtení tohoto článku ( https://www.eyesuncloudedphoto.com/blog/2016/4/28/my-big-fat-x-pro2-heat-issue-report ) to pořešit po svém (nakoupit rychlejší SD karty místo verze SDHC I 80MB/s, používat jen originální Fuji baterie...). No, a ještě jedna věc - tyto menší potíže začaly po užívání nového objektivu (XF 16mm f1.4 R WR) minulý týden.
    Po práci jsem dnes fotil opět lidi a budovy v Ostravě (dusno, horko, takřka před deštěm). A X-Pro2 s párem Jupio bateriemi se samočinně vyplo asi 3x za hodinu - vždy pomohlo pět minut nechat vychladnout. Možná to souvisí (jak píše autor v odkazu) i poddimenzováním "šťávy" u neFuji značek. Po nasazení originálního Fuji akumulátoru (verze s "S" na konci) nedošlo k výpadku vůbec i přesto, že X-Pro2 se rozehřálo jako dostatečně teplý ranní čaj.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Ja to vypinam vzdy, kdyz nefotim. Klidne i jen na 10s. Drzi se me to z te Afriky, protoze tam to cloveka vytresta, kdyz nevypina. Kdyby to nestacilo a prehrivalo se Ti to i tak, tak bych to resil - mohlo by jit o vadny kus (treba spatne nanesena teplovodiva pasta, jestli teda vevnitr nejaka ma byt - rozmontovane jsem to nevidel).
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    LAUNCHER: Jo, v druhé půlce týdne jsem jej pak pokaždé i vypínal ve chvílích přesunu o několik metrů dál atd. Přesto jsem se vypnutí nevyhnul. Hledáček mám jen na senzor. snímání. Fakt je, že start fotoaparátu je svižný. Fotil jsem lidi v ulicích, za hodinu toho napráskám asi 200 fotek.
    Nemám jej na krku, ale přivázaný jemným "lodním lanem" (Sailor-strap) k zápěstí a rukou jej stále držím za grip (J.B. Camera Design) při chůzi. Pak už jen přes rameno pokud vím, že třeba hodinu nebudu fotit.
    Videa v terénu natáčím raději s iP7+.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Pokud to je ale potreba na video, tak bohuzel. Jedine fotak s odklapecim displayem a nasledne neco na zpusob tohoto:

    Panasonic Heatsink Mod for overheating lumix GF7: Hack your camera with recycled PC heat sink build
    http://www.youtube.com/watch?v=DsZEHjx0kpQ
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Fotil jsem pred lety s X-E1 v Botswane. Nezahriva se to skoro vubec, pokud clovek vypina fotak mezi focenim a pokud netocis video. Baterie ve vypnutem fotaku vydrzi dlouho, tudiz fotak musi mit v tomto stavu minimalni odber a neni cim by se zahrival.

    Pokud naopak fotak nosis na krku zapnuty, tak stale jede senzor, procesor a hledacek nebo display, tudiz se to hreje - a to docela hodne.

    Start fotaku mi prijde velmi svizny a nefotim nic co mi rychle utece, tudiz s tim osobne nemam problem.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Ještě dotaz k provozní teplotě X-Pro2...celý minulý týden jsem byl v Praze a panovaly v ulicích horké dny. Stalo se, že X-Pro2 se 3-6x vypl během dne, jak tělo fotoaparátu bylo docela teplé. Obvykle po sérii intenzivního focení v ulicích města. Vždy jsem vytáhl baterii, otevřel dvířka (SD karty a přípojky) a sundal objektiv, aby teplo proudilo rychleji ven. Nasadil jen krytku, aby snímač foťáku byl chráněný. Chtěl jsem se zeptat nakolik je pro X-Pro2 české vrcholící léto resp. focení v parných dnech riskantní? Riskuju příliš nebo to snese i větší teplotní zátěž (když odcestuju na jih Evropy za účelem intenzivního focení)?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    HUGGI: Ups. To mě nenapadlo. :-O Podívám se, díky za radu!
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: no vždycky je ještě cesta mezikroužku, který dáš kidně na tu 35mm.

    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    HUGGI: Tak přesněji - je to požadavek otce, který je od 90. let vášnivým bonsaistou. Přišel teď za mnou s tím, že by rád teď svá díla po mnoha letech nafotil i detailně (makro). Už jsem mu něco na zkoušku fotil se setovým XF 35mm f2 a nyní i s novým XF 16mm f1.4. Líbí se mu to, ale chce jít ještě hlouběji, resp. blíž. Zvláště až bude období "pučících šíšek, jehliček, lístečků...", které zpočátku nejsou velké ani půl centimetru, tak to chce mít velmi detailně zdokumentované. Já bych si samozřejmě na tuto sezonní akci sklo půjčil, jenže po roce se to pochopitelně zopakuje. Vlastně jeho zahrada celý rok se mění, takže je mi jasné, že otec se jen s jedním obdobím nespokojí a jeho požadavky se budou množit (jak je jeho zvykem). On sám nefotí, takže to je veskrze na mou hlavu, resp. oko (resp. peněženku). Klasické profi portréty nefotím, spíše kamarády, známé ve městě, přírodě a na cestách. Ale nedovedu si představit, že bych s "devadesátkou" šlapal tůru. Když to tak čtu po sobě, tak asi skončím u XF 56mm f1.4 i XF 90mm f2. :D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION:
    FUZZSTORTION: Záleží na co to sklo chceš. Pokud tě zajímá i makro je volba asi jasná, jestli primárně portréty tak..težká volba...skoč si je vyzkoušet, nebo na víkend půjčit..

    Osobně mám 56/1,2 a jsem maximálně spokojenej, ale taky mám 40-150 protože občas se to tele hodí:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam