• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    BAAL
    BAAL --- ---
    AETHER: asi ne, laka me ten rychlejsi AF v ramci noveho skla, protoze na te X100T to byl straslivy porod
    AETHER
    AETHER --- ---
    BAAL: Kdybys chtel X100F, budu tak za mesic mit jednu na prodej:D
    BAAL
    BAAL --- ---
    AETHER: chápu, já jsem měl dlouhodobě zapůjčenou X100T a získal jsem k ní také značný vztah a tak dlouho jsem přemýšlel zda jít cestou XT-30 nebo vyčkávat na X100V (která podle rumors měla být už lonský květen:-)), až je tu a velmi pravděpodobně si pro ní dojdu také.
    AETHER
    AETHER --- ---
    Tak jsem si to X100V objednala.
    Baal se mě ptal, proč kupuju tohle, když mám X-T30.
    No, taky mám X100F a miluju jí a už dlouho říkám, že kdyby měla výklopný displej a weather sealing, tak je to dokonalý foťák. No a teď to bude mít:) Takže X100F půjde do světa a já upgraduji.
    Provozovat tyhle dva foťáky vedle sebe je za mě ideální stav - stovka je kapesní formát, dá se vzít i do kabelky, do divadla, mám ji stále s sebou, na akce v práci, druhý foťák na větší akce je jak dělaná. A v létě do hor, když už toho táhnu příliš a počítám každý gram, tak je ideální. Ale holt nemá výměnné objektivy, tak mám i X-T30 a na ty příležitosti, kde unesu více, si beru tu.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Hlavně je to s fotkama od Bruce neporovnatelný. Ten Tatsuo mi přijde jako nepovedená kopie. Bruce je zkrátka jen jeden :))

    WNYC Street Shots: Bruce Gilden
    https://www.youtube.com/watch?v=kkIWW6vwrvM
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    no kdyz to srovna se zaberama Bruce Gildena, jak cpe blesk lidem do obliceje tak je Tatsuo uplnej milacek... boure ve sklenici vody.

    ale souhlasim, ze by to chtelo neco, co vic ukaze prednosti toho fotaku a schopnosti toho fotografa. Na druhou stranu bylo hezky, jak se tam rozpovidal o tom, co si myslim, ze by mela fotka obsahovat a proc.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    BALDUR: vida, zrovna nedavno mi prisla knizka Enter the City od nej. si to musim pustit to video konecne :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BALDUR: Na jeho obranu bych řekl, že ve videu mělo být více času věnováno jeho foto portfoliu (mnohem více náhledů s fotkami z X100V a méně času pro záběry na něj v těch ulicích a lidi, kteří mu uhýbají - tam stačilo zobrazit čistě jen krátké střihy). Video prezentuje jeho styl focení a v tomto případě je pak docela jedno s jakým fotoaparátem to dělá. Nicméně, nevím co tam přesně vykládá v záběrech, kde sedí a míří na něj zvláštní světlo jak u výslechu.. Zkrátka, X100V tam dostalo vizuálně méně prostoru než by si zadavatelé případně výrobce přáli. To že je Suzuki takový či makový vyplynulo až postupně a zvrhlo se to v diskusi o něčem jiném. X100V pak šel zcela do pozadí a to Fujifilm nejspíše právě nechtěl. Nicméně, říká se, že i "negativní" reklama je také reklama.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BALDUR: husty, to chce mit koule fotit takovymhle zpusobem. Je fakt, ze ten jeho freak look mu asi docela pomaha, s takovym typkem si ne kazdej bude chtit zacit konflikt...
    BALDUR
    BALDUR --- ---
    FUZZSTORTION: jo no.. Fujifilm si ho vybral do promo videa, moc dobře věděli co dělá a jakým způsobem fotí.. a pak video zbaběle stáhli a dali od něj ruce pryč, tak buď si ho do toho proma vybrat neměli, nebo za svým rozhodnutím měli stát...
    ten chlapík je možná podivín, ale úmysly špatné nemá a je ho fotky jsou výborné.. teď to na svých sociálních sítích schytává od hlupáků z internetů, kteří nemají páru o něm nebo street žánru, doufám, že ho to moc nesemele a bude pokračovat ve své práci

    více o něm třeba tu..

    ON THE STREET WITH [002] : Tatsuo Suzuki
    http://www.youtube.com/watch?v=707nMSGq_R8
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    FUJIFILM X100V 炎上商法 鈴木 達朗氏による迷惑ストリートスナップ
    https://www.youtube.com/watch?v=Wy2YzUvHDq0


    Ufff... :-)))
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Nebudete někdo kupovat tu xt3 s tím objektivem zdarma? Vzal bych 23/2 :-) nebo neprodáváte někdo tenhle objektiv?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    HUGGI: Ve světě GFX jsou holt jiná měřítka. I ten GF45/2.8 je ještě docela "kompaktní" v porovnání třeba s 23/4 nebo dokonce s 32-64/4. :-) Když jsem si to tak kdysi potěžkával v prackách. Jinak, co jsem si s GFX50R (a 63/2.8) hrál na ulici pár hodin, tak bych rychlost AF přirovnal někde mezi XP1 a XP2 před poslední FW aktualizací AF algoritmu. V tomto ohledu by to pro mé fotopotřeby plně stačilo, ale klidně bych si troufl jít zkusit pofotit i nějaký dobře osvětlený koncert či akci, kde se to moc nehýbe. :-) Ovšem s 50/3.5 jsem ještě neměl možnost to zkusit a prý je to dost výrazný rozdíl ve výkonu AF - tak bych si tipl, že to bude rychlostně (AF) někde na úrovni XP2 s např. starším 23/1.4. :)))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: no jen podle toho videa to zas tak kompaktně nevypadalo bohužel:)

    Ale jinak už ta řada pro GFX vypadá velmi zajímavě, chci ji v blízký době půjčit a otestovat pořádně ostření. V ateliéru to bylo úplně v pohodě, ale to pro mě není nejduležitější.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    A kdypak se dočkám akce, kdy k GFX50R dostanu 50/3.5 zdarma? :-))) Jinak, ten GF30/3.5 vypadá taky slušně, zdá se, že Fuji buduje "kompaktní" F3.5 řadu GFX.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Divam se na zalistovanost X100V
    FUJIFILM X100V + Dárkový set v hodnotě 3 500 Kč (2x náhradní baterie a poukaz na fototisk) - FUJIFOTO.CZ
    https://www.fujifoto.cz/fotoaparaty/fujifilm-x100v/

    A vidim akci, kde set XT-3 stoji stále 50k, ale set s vybranýma pevnýma sklama 39:-)
    POZOR AKCE - při nákup X-T3 si můžete vybrat zdarma objektiv. Vybíráte z XF16mm f/2.8, XF23mm f/2, XF35mm f/2, XF50mm f/2 (akce platí do 28.2. nebo do odvolání).

    FUJIFILM X-T3 + OBJEKTIV ZDARMA a dárkový set v hodnotě 5 000,- Kč - FUJIFOTO.CZ
    https://www.fujifoto.cz/x-t3/fujifilm-x-t3/
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    HUGGI: to souhlas, byly situace kdy jsem si bral jen x100, jindy i x-T a x100 byla v brasne jen jako zaloha nebo takovy pohotovejsi a mene napadny fotak.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Na fujifoto zalistovana x100V s cenou 38 990 Kč, coz ted neni +100$ oproti F.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    HUGGI: Tak vidíš, ani nevíš o jak krásný svět z minimální zaostřovací vzdálenosti přicházíš. :-)))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: Proč zatím všude porovnávat ty objektivity na minimální zaostřovací vzdálenost, což je jako pěkný rozdíl, ale v realitě vlastně k ničemu, asi za celou historii focení s X100 takovou fotku nemám:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam