• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    VACA
    VACA --- ---
    FUZZSTORTION: tyjo, to už trochu hraničí s nějakou obsesí, ale nemyslím to nijak špatně;)
    Každopádně poznatky a překvapení by mě zajímaly. Aspoň teda co tě nejvíc překvapilo.

    Jinak sry že jsem se tady už nedobral k odpovědi FUZZSTORTION, ale co píšeš o tom prstenci ostření u nikkorů tak to s tebou souhlasim že bude příčina... Ty nikkoří AFka nejsou na manual fakt nic moc:/
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: sakra, nevim proč se sbazar při sdílení z tý jejich mobilní aplikace chová takhle hloupě.
    Tak to zkusím znova na kompu, snad to bude fungovat:

    Objektiv FUJIFILM XF 18 mm f/2 R - Praha - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/lucyllou/detail/149525055-objektiv-fujifilm-xf-18-mm-f2-r
    VACA
    VACA --- ---
    PLUTO: Izeranta neznam, ale imho docela dobra cena.
    Ale je teda fakt ze ten inzerat uz je tam cca tak dva mesice (akorat se aktualizuje) takze mozna to radsi svedomite vyzkouset..

    Objektiv FUJIFILM XF 18 mm f/2 R Sbazar.cz www.sbazar.cz/lucyllou/detail/149525055-Objektiv%20FUJIFILM%20XF%2018%20mm%20f/2%20R
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Nezbavuje se tady někdo náhodou 18mm f2?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Kipon Ibelux 40mm F0.85 Mark III bude oficiálně uveden/k prodeji 10 října. Do vánoc neskladněn u většiny prodejců ve světě. Oproti předchozím generacím bude mít lepší rozlišení, větší odolnost vůči odleskům, méně aberace atp. Očekává se i opět vylepšená konstrukce šasí a prstenců. První várky Ibeluxu 40mm 0.85 Mark III bude mít Fuji X. Ostatní později, případně po novém roce. Cena bude rovněž "luxusní", tj. 1790 USD... sděleno vše v rámci soukromé komunikace někým zastupující Kipon na účtu v eBay (sh_photo_1).
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MF skla Fuji X – Apoliniér Oprýskaný – album na Rajčeti
    https://wikxzen.rajce.idnes.cz/MF_skla_Fuji_X/

    V rámci "restitucí" jsem v průběhu července a srpna něco nakoupil čistě pro zábavu. Zajímavá zkušenost, zajímavé poznatky, i několik málo překvapení. Vše si neponechám, ale je fajn mít nyní možnost okamžitého výběru z většího šuplíku. :-) Kdyby někoho něco zajímalo, tak se může samozřejmě ptát. Samozřejmě, ne všechny objektivy mám stále důkladně otestované. K tomu budu ještě potřebovat babí léto i podzim.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIKESHCZ: Photos myslím ne. Ale díky za tipy. :-)
    MIKESHCZ
    MIKESHCZ --- ---
    FUZZSTORTION: aha, promiň, tak to nevím. Photos od Apple to neumí?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIKESHCZ: Zkusil bych to, ale je to jen pro Win, aspoň to tam tak nyní vidím. Vše mám jen pod macOS.
    MIKESHCZ
    MIKESHCZ --- ---
    FUZZSTORTION: A co IrfanView s plug-in ram Metadata?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIKESHCZ: Měl jsem na mysli něco jako "exiftool". V C1 tyto chybějící údaje k plně manuálním objektivům zatím řeším za pomocí tagů, resp. klíčových slov. To se aspoň v informacích o souboru po exportu do jakéhokoli výstupu objeví (IPTC). Jen je to trochu nepraktické, protože to není zahrnuto přímo v tom exifu.
    MIKESHCZ
    MIKESHCZ --- ---
    FUZZSTORTION: Na Fuji rawy jedině CaptureOne. Fuji s nimi asi spolupracuje, protože jedině oni mají i Fuji filtry a RAW pak dokáže být 1:1 jako Fuji jpg.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Prosím, dá mi někdo tip na aplikaci na editaci informací v EXIFu? Potřebuji konkrétně pro macOS (Big Sur) a především, aby bez problémů zvládal editaci Fuji RAFů, ať už v kompresní tak i nekompresní podobě. Něco jsem vyhledal (např. v App Store), ale sem tam se objeví stížnosti na editaci právě těch RAFů od Fuji. Chci v podstatě jen doplnit manuální objektivy a hodnoty clony. Díky.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    no otazka je, jesli reset tovarniho nastaveni meni i vyvazeni bily a white balance shift. muze to byt klidne ze mas vyvazeni bily na slunce, ale white balance shiftem posunuty do tehle barev. v auto rezimu tohle nehraje roli a je to kompletne auto.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Diky, zkusim to. Zkousela jsem i dat to zpatky do tovarniho nastaveni, ale problem pretrvava.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MARIPOSA: Škoda, že dáváš fotku bez EXIFu, možná by tam byla odpověď. WB v režimu "Umělé osvětlení" dělá takový binec za denního světla venku i uvnitř. Nebo došlo k nechtěnému posunu teploty barev (např. až někde k 2500k...)?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    nemas posunuty vyvazeni bily?
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Ahoj, prosím o radu. Mám X-E3 a když fotím v manuálním režimu, tak jsou všechny fotky zabarvené do modra - viz fotka níže, v automatickém režimu jsou barvy normální. Nevíte, jak to vrátit zpátky? Zkoušela jsem hledat v nastavení, ale nikde nic takového nevidím...

    https://nyx.cz/files/000/023/2348741_7c8085ff1a6c3771f577/original.png?name=fuji.png
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    VACA: Nedělám si iluze, že to je skutečných 0.95, už se to někde na internetech řešilo. Více bych věřil tomu, že se ona světelnost f0.95 pohybuje někde mezi třeba f1.1-1.2, možná až k 1.4, protože jsem už viděl srovnání s XF 35/1.4 a ten rozdíl byl fakticky velmi malý.
    Po prvním dni bych řekl, že jsem měl více vydařených fotek než s tím Nikkorem 50/1.8, ale je to dané tím, že ostřící prstenec na Nikkoru je fakt bláto a kolikrát mě to ustřelilo o vlásek jinam i při plném soustředění. V tomto mi ten 7Artisans po dnešku rozhodně sedl víc a nebál bych se s ním jít třeba nafotit nějaký event (trhy, jazz, kulturu) pro sebe. Což je v podstatě taky street. :-)
    VACA
    VACA --- ---
    FUZZSTORTION: Zajimavy s tou hmotnosti, pritom takhle co koukam na obrazky tak mi na xpru prislo ze to neni zas tak megavelkej ojektiv.. Ty fujinony f1.0 se zdaj teda nepomerne mnohem vetsi. A fuji jak jsem pochopil od 33/1.0 ustoupil ze jim vychazel megavelkej..
    ale i ta 56f1.2 zda se je docela macek.. To mi prijde ze u artisanu delaj docela zazraky, vyzdimat 0.95 z takhle relativne drobnyho obektivu, drobnyho v pomeru k ty svetelnosti prave. To prave i kdyz vzpomenu trea na stary canony f0,95 jak mely obrovsky ty predni cleny.. ale tak jasne voni museli vysvitit trochu vetsi plochu na kino, ale stejne. Celkem mi to neprestava fascinivat ze artisani vytahnou takovouhle svetelnost skrz takovejhle predni clen..


    Ale to bych se te zeptal jak se ti s tim ostri tak nejak celkove, ja jsem s tou 50/1.4 mel pomerne vysokou miru chybovosti, kdyz jsem se s tim snazil davat jakoze trochu “pohotove”, tohle musi bejt jeste hustsi ukontrolovat.:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam