• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

Na fuji X pouzivam

65 hlasy od 51 respondentů

rozbalit záhlaví
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MIKEKT: podle toho, co jsem tak videl na bazarech, tak to tak vidim na 99%

Paladix uz moc nefunguje? Prijde mi ze toho tam moc neni.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIKEKT: Jj, máš pravdu, popletl jsem to.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FUZZSTORTION: ja myslim, ze se prave z UK presunuli do Polska

MIMA_A: ja bych se na to vyprdnul a podle financi poridil novejsi model
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIMA_A: Zažil jsem to také, ale tehdy to ještě dělali v Polsku (dnes prý v UK). Resp. přes obchod, kde jsem X-Pro2 kupoval, si mi stěžovali prodavači, že komunikace s Fujifilmem je katastrofa (2017). Takže ani po měsíci jsme nevěděli, co tedy s tím X-Pro2 dělat (jestli přistoupit k reklamaci, nebo vyčkat na servis...).
    Čas od času někde si přečtu na forech u té komunikaci s Fujifilmem, že se to nezlepšilo je smutný fakt.
    Fujifilm prý také ukončil spolupráci s AWH servisem a tak ti tam neopraví nic, co vyžaduje specifický díl od Fuji. Ale zkus jim napsat nezávazně, jestli třeba tě neodkážou na někoho v ČR.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: Jo to je kompletní CN na opravu jako celek.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: a že bych z nich dostal alespoň nějakou rozumnou diagnostickou zprávu, abych věděl, zda se do toho pouštět, nebo ne, to je z říše snů. Komunikace ala korporát: "co vše je třeba vyměnit v rámci opravy LCD?" "Vyměníme nové LCD." ......
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIMA_A: Jde určitě o výměnu celého panelu s rameny a LCD displejem. To už je docela sofistikovaná jemná konstrukce. Práce a výzva pro nadšence, co mu už několik digi foťáků prošlo rukama. S nahráním SW bych se pak obrátil na Fujifilm, nebo Fujifoto...

V té kalkulaci je už i samotná práce?
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: Jasne, ceny tech dilu znam. Jeste ten MB bych nejak chapal, co chteji menit na tom LCD uz moc ne, asi kompletne cele to assembly, jinak tu cenu nechapu.

Rozdelat to sam - jasne, ale casu je malo i na foceni, natoz na takovyhle hrani...:)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIMA_A: Na AliExpresu se dá sehnat obojí pro X-T2. LCD resp. ten samotný panel se dá pořídit za "pětistovku", konstrukci třeba tedy rozebrat a vyměnit.
    Základní deska se dá sehnat i za nižší částku než 7k Kč. No a pak si nastudovat z "disassembly X-T2" videí na YouTube. :-)

Ale je to taková partyzánština... vše se třeba podaří, ale "krachne" to na softwaru.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Ahoj, na x-t2 se mi po*rala současně základní deska + LCD. Servis to nacenil na 17k (~7k motherboard, ~10k LCD).
    Zdá se mi to trochu nesmysl, za tuto cenu se ten fotak dnes uz asi neproda na bazaru, nebo?
    Je to X-T2 Graphite edition, v pěkném stavu…

Mam k tomu 3 světelná skla a zbavovat se jich a přecházet jinam se mi nechce, fotit chci..

Zároveň s tim vyfotim, co potřebuju…novější těla (x-t3/4/5) neznám, takže nemám srovnání..jestli to chtít. Co myslíte? Díky za názor..
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NOISEGATE: Dokud je skladem v e-shopech, pak už jen bazary. Novější X-S20 je na tom podobně, ale tam předpokládám lepší dostupnost, delší podporu (FW, případně servisy).
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    FUZZSTORTION: x-s10 končí nebo jen teď obecně Fuji foťáky nejsou moc dostupný?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    TikTok oživil zájem o digitální fotoaparáty Fujifilm. Firma nestíhá uspokojovat poptávku - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-tiktok-ozivil-zajem-o-digitalni-fotoaparaty-fujifilm-firma-nestiha-uspokojovat-poptavku-40478276

:-))) Nikdy jsem si nemyslel, že Fujifilm se dostane na "Novinky".
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: nic, to klidně aktualizuj, zároveň tedy když jsem koukal na ty změny tak tam vlastně nic není co by indikovalo proč u XT-5 přešli z 3.x rovnou na 4.0 - to většinou znamená zásadní změnu..tak je to takový divný
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    HUGGI: Jj, já si můžu to svý X-Pro2 akorát přeleštit sametovým hadříčkem. :-))) Mě se týká jen fw na 80/1.7, ale jak píšu v komentářích, nevím zatím, co by to ve spojení s 50R udělalo.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: Akorát jsem včera aktualizoval na 3.01 a hned tohle:)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Major Firmware Updates for X-T5, X-H2, X-H2S, X-S20 (Reala Ace, AF Bug Fix) and X100VI, GF80mmF1.7 Updates Too - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/major-firmware-updates-for-x-t5-x-h2-x-h2s-x-s20-reala-ace-af-bug-fix-and-x100vi-gf80mmf1-7-updates-too/
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    KOUDY: Gratuluju. Odkud, jestli se muzu zeptat? Stribrna verze?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dneska je dobrej den :)

PLUTO
    PLUTO --- ---
    MURHAAYA: Taky jsem teď pořídil a zatím je to hodně vtipný sklíčko. :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    COYOT: Tak kdyby nikdo z Phy, tak Fotori, má ve Fujifoto nebo v Light-Q "pobočky" pro vyzvednutí.

Samyang AF 12 mm f/2 Fuji X - FOTORI půjčovna foto a video techniky
    https://www.fotori.cz/pujcovna/samyang-af-12mm-f-2-fuji-x

Sice AF, ale ohnisko i F plní zadání. :-)
    COYOT
    COYOT --- ---
    Zdravím vespolek, našla by se tu mezi vámi osoba z Prahy , která by byla ochotna za nějakou úplatu zapůjčit na cca 8-9 dni manualniho Samyanga 12/F2 ? Do Fuji jsem samo psal, ale nabídli mi “jen Viltroxe 13/f1.4” ktery je ale bohužel pro připadnej nákup mimo budget , tak jej nechci ani testovat .. jedu do IT a chtěl sem zkusit nějaký ty astro fotky . Pokud bude počasí přát
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam