chtěl bych poradit. mám v plánu zkusit aps-c. fotím převážně krajinu, občas nějaký ten rodinný portrét a trvám na dálkoměrném designu. potřebuji dvě programovatelná tlačítka: 1) pro samospoušť 2) pro zapnutí libely nikoli do stran (horizont, ten mám zapnutý neustále), ale nahoru dolů (snad je to srozumitelné). došel jsem jen ke třem modelům (a budu rád, pokud mi někdo navrhne ještě nějaký):
1) x-pro2 - vidím jisté omezení v pevném lcd, nejhorší af ze všech tří, ale nejpíš by mi bohatě stačil. nastavení citlivosti uvnitř štelungu pro časy závěrky asi nevyužiji a dal bych ho na přední roller
2) x-pro3 - za mě trošku nešťastný lcd hlavně co se spolehlivosti týče. nastavení citlivosti stejný jako x-pro2, jinak asi bez výhrad
3) x-e3 - nemá zatěsnění proti povětrnostním podmínkám, opět pevné lcd a trošku se obávám, že už je moc malý s nějakým macatým objektivem. ale kompenzuje to cenou, hmotností a lepším af jak x-pro2
nejsem si vůbec jistý tím, že alespoň jeden z těchto tří splňuje bod číslo dva, v manuálu jsem to ani k jednomu nenašel (electronic leveling je vždy zmíněn jen tak povrchně a asi tedy jde jen o ten horizont)
co byste vybrali? pokud bych došel k tomu, že mi aps-c stačí, rád bych pak pořídil nějaké ideální tělo, které snad v budoucnu fuji vyrobí. tedy mi zajímá i potenciální následná prodejnost