• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESOLUTVARIXY - Křečové žíly a jejich léčba
    Tento klub bude mít za cíl shromažďovat informace o opravdové léčbě křečových žil. Žádné řezání, laserování atd., pouze opravdová léčba. Vkládání osobních zkušeností, tipů a odkazů, klidně i fotografií "před a po". Pojďme zlikvidovat mýtus, že křečáky léčit nelze!
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    ZUZKAOU: Taky jsem to celé pročetl a nějak nevím, asi se vitariánem nestanu :D

    Zaujalo mě to vmasírovávání jablečného octa. Může to fungovat? Co myslíte?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RESOLUT: Já ho miluju!

    "...Jakékoliv cévní potíže, jsou důsledek nevhodné anorganické stravy v předchozích letech..."
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V pohance v semeni toho rutinu nijak extra moc není, navíc je termonestabilní, takže ideálně jíst ji syrovou či naklíčenou, leč pak tam je spousta antinutričních látek. Více rutinu je v pohankovém listí, nejvíce v květech - leč tam je špatně dostupný, protože neumíme trávit celulozu.

    Ve 100g sušené pohanky je zhruba 20 mg rutinu. Případné doporučované dávky (bez prokazatelných efektů) jsou ve stovkách mg až v gramech...
    What is Rutin? Dosing, Side Effects & More
    http://www.healthline.com/natstandardcontent/rutin
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Pro případnou inspiraci :
    Zdraví-AZ • Zobrazit téma - Křečové žíly
    http://www.zdravi-az.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=252&sid=30e82e00aecdcfd714b4f57044e79a93
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    KEB: díky
    KEB
    KEB --- ---
    JUASINHA: ascorutin je rutin plus vitamin C (askorbová). Pokud nezabral, pohanka ti nepomůže. Popravdě si myslím, že rutin, ať už v jakékoliv podobě, tě nespasí. Ten tak akorát proces zpomalí nebo v nej případě zakonzervuje. A taky samozřejmě záleží na tom kolik si toho askorutinu brala. :) Já bych se nebál ho do sebe tlačit ve zvýšených dávkách.

    Ještě jsem v lékárně viděl nějaký prášky, co se jmenovaly rutin něco, ale byly dost drahý. Defacto jsem naznal, že když do sebe budu tlačit askorutinu jako toho rutinu, tak to vyjde finančně na stejno a ještě dostanu jako bonus vitamín C.

    Napadá mě, kouříš? Pokud ano tak to rozhodně má velmi negativní vliv. Minimálně vitamínu C spotřebuješ asi tak 3x tolik co nekuřák. (četl jsem, že spolu s rutinem je pro zdraví žil velmi důležitý)

    snad ti to nějak pomůže....
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    KEB: ascorutin jsem zkoušela a nic. Rutin(pohanku) ještě ne,ale chystám se na ní. Jo ano, to je ono, kdyby to nebylo a nešířilo se takovou rychlostí,tak bych to asi neřešila, ale teď už je to nepříjemný
    KEB
    KEB --- ---
    JUASINHA:
    Myslíš tohle?
    Na metličky by ten rutin pomoct mohl (nebo aspoň zlepšit stav). Prášky ascorutin v lékárně nejsou nijak zvlášť drahý. Zkoušelas je? :)

    CORNELA: Jo, ještě k tomu tobě doporučovanému detralexu. Známá, co se jí udělaly křečáky při těhotenství, se mi s detralexem vysmála, že jsou to vyhozené prachy. Že ho do sebe tlačila na doporučení doktorky a výsledek se tak nějak nedostavil.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Ahoj,
    máte zkušenost s odstraněním metliček na nohách? Vždycky jsem četla a slyšela, že to nemá cenu, že se objeví znovu. Jenže mně se to za poslední půl rok strašně zhoršilo, úplně mi zfialověly lýtka a bolí to, takže už to není pouze kosmetický problém.
    Byla jsem už dvakrát na laseru s metličkama v obličeji,ale do laseru jít nechci, protože to je drahý.
    Přemýšlím, že se objednám na konzultaci sem: http://www.zilniklinika.cz/
    Nebo nemáte někdo tip/doporučení kam zajít?
    Díky
    KEB
    KEB --- ---
    CORNELA: Můžeš, ale já ti to nepovím, protože to nevím :)
    KEB
    KEB --- ---
    CORNELA: Ha ha ha, ne, krevním testem ;) Křeče bývají jedním z průvodních jevů...
    KEB
    KEB --- ---
    CORNELA: Moje drahá žena, například. (A je jen o fous starší než já a já rozhodně nejsem starej >:( ) A může ho "ztrácet" například ve stresu. Ale to už odbočujeme jinam. Každopádně to co píšeš jsou samozřejmě příznaky křečových žil. Mimo jiné tam patří i pocit "težkých nohou." :)
    KEB
    KEB --- ---
    CORNELA: to by mohl být i nedostatek hořčíku :D (teda až na ty otoky, ale na to já netrpěl nikdy)
    KEB
    KEB --- ---
    IVNA: Já ne, ale zase na druhé straně jsem to ani nezkoumal. Nohy mě bolí skoro pořád takže těžko podle sebe soudit. Existují i vnitřní křečové žíly, ale o těch nevím dost na to abych mohl něco tvrdit...
    IVNA
    IVNA --- ---
    Zajimalo by me jake jsou prvotni priznaky krecovych zil, nez se objevi viditelne. Mame historii krecaku v rodine. Ja nemuzu rict, ze bych je mela, ale uz par let mam lytka citliva na jakykoliv tlak. Doktor mi rekl, ze nemuze pritomnost krecovych zil potvrdit ani vyvratit a doporucil puncocy uz pred deseti lety.
    Zaznamenal nekdo neco v obdobi pred?
    KEB
    KEB --- ---
    CORNELA: Já jsem právě tak na hranici mezi křečákem a špagátem. Bohužel v práci stojím skoro pořád :( Ale dík za tip, asi ten detralex přehodnotím.

    Ten rutin bych stejně nezavrhoval, uškodit by neměl :D
    KEB
    KEB --- ---
    CORNELA: Zaznamenala jsi skutečné zlepšení?
    KEB
    KEB --- ---
    Punčochy a detralex - dobrá rada, ale detralex je drahej jak prase a ani v kombinaci s punčochama varixy nevyléčí. Pouze zakonzervuje stav, aby se nezhoršovaly.

    RESOLUT: Mně doktorka tvrdila, že Rutin ve fázi, kdy už křečáky máš,, nepomůže, ale zase na druhé straně neuškodí. Spíš bych ho doporučil ženským co mají na stehnech metlice. Tam by to asi opravdu mohlo pomoct.

    Co se týče kompresních punčoch mám dobré zkušenosti s těmi, co obsahují stříbrné vlákno a nejsou špatné ani kompresní podkolenky z Lidlu. Zkusil jsem ty sportovní i ty normální. Paradoxně mi ty normální přijdou lepší a jsou dokonce levnější - pár 70kč.

    A mažu se žilním mazáním od Prisnietze. Opět jsem zkoušel levnější (kelímek) i dražší variantu (tuba - deluxe) a nepozoroval jsem žádné změny ani při jednom ani při druhém.

    A rada na závěr co nic nestojí a je ze všeho nejúčinější ( v poměru cena výkon rozhodně). Dávat nohy do vzduchu například na stůl.l
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    RUTIN - VITAMÍN P a pohanka.



    Co je rutin?

    Vitamin P nebo také rutin či rutosid, je rostlinný glykosid. K jeho objevení došlo při zkoumání účinků kyseliny askorbové (vitamín C) při léčení křečových žil. Nejlépe osvědčila citrónová šťáva nebo extrakt z papriky. To vědce přimělo uvažovat nad tím, že se zde vyskytuje ještě nějaký další faktor, který aktivuje vitamín C nebo sám ovlivňuje pružnost cév. Tento faktor se podařilo izolovat a byl označen jako citrín - vitamín C2 či P. Při zkoumání tohoto faktoru se zjistilo, že citrín není samotnou látkou, ale směsí glykosidů a tyto látky se pojmenovaly jako bioflavonoidy. V přírodě většinou bioflavonoidy doprovázejí vitamín C. Jedním z bioflavonoidů je právě rutin, který je asi 100 krát účinnější než původní citrín. Rutin si získal nejširší uplatnění mezi ostatními bioflavonoidy.

    K čemu je rutin dobrý?

    Rutin se používá k léčení zvýšené lomivosti a propustnosti krevních vlásečnic způsobených různými chorobami (chorobná krvácivost na podkladě cévním, změny na sítnici při cukrovce, při nedostatku vitaminu C). Při nedostatku vitaminu C je nutno současně podávat i tento vitamin. Dalšími indikacemi jsou poruchy funkce žil dolních končetin, jejich otoky, případně při hemoroidech. Někteří lidé mohou být však na rutin alergičtí, jako alergická reakce vznikne ekzém, kopřivka, výjimečně astmatický záchvat.

    Kde rutin najdete?

    Významným zdrojem rutinu je pohanka. Rutin se extrahuje ze zelené nebo suché natě, kde se této látky vyskytuje největší množství a produkuje se ve formě tablet, většinou v kombinaci s vitamínem C. Mnohem přirozenější formou jsou však pohankové čaje, které jsou složeny z pohankových natí a slupek, popřípadě dalších bylin. Například výborný a svěží je pohankový čaj se šípkem. Pohanka na tento čaj se sbírá před květem, protože v tomto období obsahují pohankové natě nejvíce rutinu. Bylinky se přidávají také pro zvýraznění chutě. Samotný pohankový čaj je totiž nevýrazný. Samozřejmě, že kvalita čajů záleží na původu sbírané rostliny. To zaručují BIO pohankové čaje z ekologického zemědělství. Semena pohanky obsahují rutin také, ale v menším množství. Pokud tedy hodnotíme % rutinu v jednotlivých částech pohanky, nejvýznamnější je čerstvá nať, na druhém místě čaj, dále slupky a nakonec semena.

    Pokud chcete konzumovat pohankovou nať, stačí si koupit balíček neloupané pohanky a doma si je naklíčit. Neloupaná semena položíte buď na vlhkou hlínu v květináči nebo na vlhký ubrousek či vatu. Vlhkost se musí neustále udržovat, ale měli bychom si dávat pozor na přemíru vody. Semena by neměla být ve vodě ponořená. Sklízíte potom tzv. pohankovou trávu asi 10 cm vysokou. Nasekanou pohankovou trávu přidávejte jako petrželku do polévek, na chléb, do salátů, pomazánek atd.

    Semena pohanky navíc obsahují lehce stravitelnou bílkovinu, která má vysoký podíl lysinu, tryptofanu, argininu a kyseliny asparagové Živiny se v pohance nacházejí ve vhodném poměru. Je významným zdrojem vlákniny, železa, draslíku, fosforu, mědi a vitaminů.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Křečové žily - varixy | Abeceda Zdraví
    http://www.abecedazdravi.cz/nemoci/krecove-zily-varixy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam