• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIVýroba | Renovace | Opravy | Repase - videa a fotky z dílen a továren
    Videa, fotky a články o výrobě z dílen a továren

Každá věc kolem nás je nějak vyrobena, odhalme jejich tajemství;)

Volná adaptace klubu na pořad Jak se to dělá.

Diskuze k tématu vítána!!!

rozbalit záhlaví
    MILIS
    MILIS --- ---
    TANKIE_, GREGI, AGOG: dekuji vam za odhady
    GREGI
    GREGI --- ---
    MILIS: myslim ze u takovejch veci se cena blbe urcuje pokud ti to primo nerekne dana firma... Ale myslim ze to bude nekde kolem 100-200k minimalne... Tezko rict:)
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    MILIS: Jestli to dobře chápu, tak je to repre kus, který má být důkazem, co všechno ten stroj umí, tudíž je to jistě drahé, ale je to děláno jako majsrtštyk, kterým se daná firma chlubí na nějakých expech atd.
    No ale odpověď na otázku, kolik to stojí, to není 8).
    MILIS
    MILIS --- ---
    GREGI: muzes mi ty nebo nekdo nastinit, na kolik tohle dilo vyjde? chapu-li to tak, ze je to "rucni" prace na zakazku, tedy jeden kus..
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    INOX: právě jsem psal, že mi to přijde jako umělecké a ten produkt je podle mě spíše ozdoba na stěnu nějakého motorkářského klubu třeba, tam si to dovedu představit :) sice moc vystavování zbraní nechápu, ale takových lidí je asi docela dost... trochu mi to asociuje letní šaty, které jsem viděl na Helfštýně v rámci Hefaistonu, taky by se nedaly nosit - byly vykované, ale je to umělecké dílo, to má jiná kritéria hodnocení.
    INOX
    INOX --- ---
    77WHITE:
    Tak to je věc názoru ten a Ti (Vám) já brát nebudu. Pokud se Ti to nelíbí tak na to nekoukej, nic jiného ti na to napsat nemohu.

Mě se na něm líbí jeho všestranost a to, že ty veci vyrábí nekonvečním stylem. Nemá na to hi-end vybavení atd. Neřikám, že jeho výrobky jsou všechny krásný, ale já na to koukám kuli inspiraci a i občas technice provádění. Viděl jsem u něj věci které jsem sám neznal a nejsem si jist jestli by mě nepadly.

BIGGIE:
    Nejsem si jist, jestli tahle sekera byla výráběna za účelem nějakého vytíženého sekání. Podle mě je to vyrobeno jako šperk a nebo jen pouze na youtube a sbírá sledovanost.
    Znám lidi kterým nevyhovuje Fiskarska a má radči dřevo. To že ocelová sekera bude brnět je naprosto jasné a hlavně je to nevhodné na nástroj, který se pořád zvedá nahoru a dolu. U sekery je potřebná těžká hlava a topůrko co nejlehčí a pokud možno z materiálu co dobře pohlcuje vybrace.
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    MEJLA77: nevim, zda bude hlinik nejlepsi topurko, zadna pruznost, mel jsem tu cest sekat sekyrou s plastovym topurkem s kovovym jadrem a desne z toho brneli ruce.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    77WHITE: ta sykera mi nepřijde tak hrozná, je to trochu bastlení, ale takové umělecké :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    INOX: tenhle borec je totální prznitel. Nevim nakolik to navrhuje, nakolik se musí podřizovat klientovi, ale většina sou nevkusný a řemeslně pochybný věci :/
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    The Making Of A Buffet Crampon Clarinet
    https://www.youtube.com/watch?v=31KR46tCucI
    INOX
    INOX --- ---
    Taky něco přihodím. Celý jeho kanál je podle mě zajímavý.

DiResta Aluminum Hatchet Handle
    https://www.youtube.com/watch?v=DFpIIM3b3TY&list=UUiEk4xHBbz0hZNIBBpowdYQ
    ZCR
    ZCR --- ---
    WRONSKI: moc pěkné!
    Tady výroba elektronek v tovární verzi

Mullard - The Blackburn Vacuum Tubes Factory (Full)
    http://www.youtube.com/watch?v=GDvF89Bh27Y
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SHEALA: Tisknout se dá dnes ze všeho možného, takže tepelnou stabilitu neřešíš, pokud si připlatíš :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Já jsem sem nedal svýho nejoblíbenějšího týpka s elektronkama?
    Hand Made Vacuum Tubes by Claude Paillard
    https://www.youtube.com/watch?v=EzyXMEpq4qw
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    JOSEF_K: u ocele z toho vznika škvara :]
    GREGI
    GREGI --- ---
    Moje chyba:) mel sem za trisky jen drevo;)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JOSEF_K: už začínám chápat tu mánii s 3D tiskem, tam pak tyhle hobliny/třísky/gobliny neřešíte... ale zase to není tepelně stabilní. (Kamarádka chtěla vyrobit nějakou součástku do auta, navrhla sem jí 3D tisk, zjistily jsme že se to rozteče)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SHEALA: Zatím jsme asi nedefinovali rozdíl mezi třískou a hoblinou:). Každopádně co vím, třískové obráběná je to všechno. No, ale shodou náhod jsem se nedávno přimotal k problematice využití třísek z třískového obrábění hliníku a největší problém, co se tam řeší, je čištění. Ať už těm kouskům budeme říkat jakkoli, jsou v nich zbytky oleje, chladících emulzí atd. Tenhle binec kontaminuje taveninu. Blbě se to vymejvá a navíc tam pak máš zase zbytky vymejvadla. Navíc je to drahý.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GREGI: Proč jdou hobliny sebrat a roztavit a třísky ne? (Bavíme se o stejném materiálu?)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    špony to jsou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam