• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIVýroba | Renovace | Opravy | Repase - videa a fotky z dílen a továren
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    ZCR: ano prosím ;)?
    MAGI
    MAGI --- ---
    ZCR
    ZCR --- ---
    šmirgl

    How It's Made Sandpaper
    https://www.youtube.com/watch?v=ZzOQ6gWgvf8
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ukradeno Salvatorovi z Gifů

    GREGI
    GREGI --- ---
    Plumbus: How They Do It | Rick and Morty | Adult Swim
    http://www.youtube.com/watch?v=eMJk4y9NGvE
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    Fairlie 55 - Video Diary.mov
    https://www.youtube.com/watch?v=rDgKIPaW5xY
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Rhei - time flows. Literally
    https://vimeo.com/140469553
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Crystal Chandeliers | How It's Made
    https://www.youtube.com/watch?t=4&v=isrFRo-tpYI
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    SALVATOR: kdyby nekoho zajimlay detaily, tak treba tady http://homedistiller.org/oak.pdf podle teploty pálení se různě přeměňuje lignin
    GREGI
    GREGI --- ---
    KBS 요리인류 최고의 관심사 '카스도스'!!
    https://www.youtube.com/watch?t=29&v=sh-u1M3gqZk
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BATT:

    "Dříve, než je nově vyrobený sud naplněn libovonným nápojem, prochází často ještě procesem vypalování, kdy je tělo sudu bez horního a spodního víka postaveno nad ohniště nebo plynový hořák. Sudy pro bourbon jsou vypalovány tak intenzivně, že se vnitřní strana na několik vteřin vznítí, než je uhašena vodou. Vnitřní povrch sudů je zuhelnatělý (charred) do hloubky 2-4 mm a přibližně stejně silná vrstva pod tím je zhnědlá žárem. Při vypalování sudů pro sherry (a některá vína) se oheň dřeva nedotkne, takže vznikne pouze hnědě opálená vrstva (toasted). Při obou metodách si objednavatelé sudů mohou zvolit několik různých stupňů vypálení, získávaných různě dlouhým dobou působení žáru. V průběhu této procedury dojde k narušení struktury dřeva a rozštěpení dlouhých organických molekul na kratší, které se snáze louhují do alkoholu a jsou nositeli různých příchutí. (Sudy pro jemná vína, kde tento přenos chutí není žádoucí, se nevypalují.)"
    BATT
    BATT --- ---
    SALVATOR: proč se ty sudy nechávaj zevnitř ohořet?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HORST_FUCHS: Tvrdík a Zeman. Ale ti myslím na nyx moc nechodí.
    GREGI
    GREGI --- ---
    "George Powell" Documentary Short
    https://www.youtube.com/watch?v=dmKzF_aoXlM
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    výroba sudů, pardon my chinese
    https://www.youtube.com/watch?v=0p-aBwwQzug
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam