• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    JOSHUAT: u klasických směsí s dostatkem vlákniny (tj. ne keto a podobný) má žaludek práce dost, hodně tuhýho materiálu na zpracování :)
    JOSHUAT
    JOSHUAT --- ---
    Pro DIY vyrabece, jak resite mixovani jednotlivych slozek? Udelal jsem svuj testovaci batch z 1 na 12 dnu a nejak mi nedoslo ze to bude 5 kilo prasku, zacal jsem sice mixovat od nejmensich slozek po nejvetsi, ale ke konci uz jsem nemel moc v cem to michat a prosterchavat 5kilovej kybl je dost workout. Pro priste asi vyrobim nejaky strojek ktery mi s tim kyblem bude par hodin otacet a snad to bude stacit, ale zajimalo by me jak to resite vy?

Jinak co se tyka rizik, tak zkazene zuby z maltrdx. mi prijdou jako blbost, ale docela by me zajimal vliv toho ze clovek treba vubec nekouse nebo ze zaludek nema moc praci... myslim ze kdyz by na tom nekdo jel mesic a pak si dal raw steak, tak mu asi zkolabuje traveni :D

Jinak ja jsem tim nahradil tak pet jidel tydne (ktera jsem predtim nemel vubec) a je to skutecne super, kdyz clovek nestiha. :) S cenou jsem na 72 Kc za den, takze vylozene zadarmo.
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    XANDS04: děkuji. Jak moc to zuby kazí? a ten problém se syntetickými vitamíny se projevuje snad až při opravdu delší době jen na tom, ne?
    JESSE_MORENO: to neplánuju, v běžném režimu bych chtěl jíst tak 1-2 porce týdně, v situaci kdy mi dojde inspirace co k včeři je to předpokládám lepší jak čínská polévka/konzerva kukuřice/litr mléka s grankem..
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Joylent's Very Own: "HOW IT'S MIXED"
    https://www.youtube.com/watch?v=XOf_5lkzptY

:-)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    XANDS04: hlavne to proste nehrotit s experimentama typu nahradim tim veskery prijem potravin na 1 mesic+
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    ZEDDICUS:
    rekl bych ze nejvic informaci o tom najdes na diskuzi americkeho originalu Soylent. Tak se to probira pomerne dukladne. Ja zaznamenal pozitivni prispevky ve smyslu hubnuti a mene unavy, ale taky o zkazenych zubech z maltodextrinu a jinych problemech spjatych s prijmem syntetickych vitaminu. Asi je ale jeste brzo hodnotit nejaky dlouhodoby vliv na zdravi
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    prosím vás, jaká jsou zdravotní rizika delší konumace Many? jsou na to někde nějaké studie? uvažuju si jí koupit, ale trochu se bojim abych si nezničil zdraví.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESSE_MORENO: je na balíček se stravou potřeba položit z drátků vymodelovaný nápis - this is a food, not a drugs...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    REELOO: no ja tim prave chtel rict ze si myslim ze oni uz tam budou mit nejakej bazmek kterej to bude scanovat cely bez otevreni.... kdyz to umi zjistit pres sklenenou lahvicku ktera je vakuove uzavrena tak nejakej textilni kufr to musi propipnout jak nic
    REELOO
    REELOO --- ---
    JESSE_MORENO: Tak když si necháš kufr obalit fólií, poznáš.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    voni navic pro ty extra pripady maji takovy ty kouzelny krabicky co jim to slozeni reknou.... v dansku nam takhle projizdeli vsechny detsky vyzivy ve sklenickach, asi 20 minut ... :o) ale tam zas slo o to prirucni zavazadlo... v tom kufru se clovek imho ani nedovi jestli tam neco hledali nebo ne.
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    REELOO: stitek vytisknout klidne muzeme, to neni problem :)
    do sacku se stitkem si ale kazdej muze dat cokoliv takze nevim jestli to celniky nejak obmekci.
    Asi pred deseti lety jsem ale jel pres hranice do UK s igelitakem s pracim praskem (neptejte se proc :) ) celnik ho po projeti kufru scanem vyndal a jen se optal co to je. Pak ho hodil zpatky a vic se nezajimal, takze to asi zas tak nehroti.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    REELOO: Tak si k tomu vytiskni složení. ;)
    REELOO
    REELOO --- ---
    JESSE_MORENO, LUUCA, ALDARION: No konkrétně se jedná o převoz veganského AnaPuru do UK... XANDS04 však na balení štítky (zatím?) nedává. Tak já to "testnu" teda, no. ALDARION mne trošku uklidnil. :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Já bych to až tak děsivě neviděl. Už jsem vezl leccos, včetně pětikilového balení instantního sahlepu (bílej prášek) a v pohodě... (Největší pozdvižení vzbudila cihla lisovaného puerhu na chorvatské hranici, kde ho celníci porovnávali s instruktážním plakátem "drogy" na zdi, jestli to přeci jen nebude hašiš. :D) Možná trošku pomůže mít to v nějakém origoš balení s uvedením složení - do některých zemí je omezen dovoz potravin (v EU Británie a Irsko - logicky ostrovy ;) - takže může padnout otázka zda v tom nejsou třeba masné nebo mléčné výrobky zakázaného typu, což IMHO nejsou, a poukázání na cedulku se složením docela zabírá. Potraviny v prášku asi obecně nejsou zakázaný artikl pro leteckou přepravu. ;) A v shengenu se na obsah ne-palubních zavazadel dost dlabe, pokud tam není štangle dynamitu. ;D
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    JESSE_MORENO: Ja teda tipuju ze spoustu prasku v kufru - rozhodne ho otevrou, podivaj se, a jelikoz to nebudou znat, tak to zabavej, pripadne se ti podivaj uplne vsude .-D lahev domaci slivovice mi jeste v cechach izraelci otevreli a asi si dali panaka, takhle u prasku by me to fakt zajimalo.. kdo to testne? .-D
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    REELOO: myslim ze v kufru jim to muze bejt uplne jedno...

ale chtel bych upozornit ze to ze ja si to myslim nemusi mit nic spolecneho s praxi na letisti takze si radeji zavolej rovnou tam a mas jistotu :oD
    REELOO
    REELOO --- ---
    Ahoj, letěli jste někdo už se zásobami Soylentu apod.? V rámci EU, mimo EU? Jak se budou tvářit např. na 7 balení prášku (v kufru, ne příručním zavazadle)? :)
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    LUUCA:
    ja udavam trvanlivost dva mesice. Drobne kousky orechu jsou zamichany v prasku, takze se k nim vzduch tolik nedostane. AnaPur je navic v sacku urcenym na kavu, ktere brani, aby se k nim nedostal vzduch. Obal taky pomáhá odolávat slunci. V lednici AnaPur byt nemusi, ale je dobre ho skladovat v chladnejsim miste, mimo svetlo.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    a za jak dlouho tedy zluknou nadrcene orechy? (konkretne v anapur, kdyz neni v lednici?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam