• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    PHUSHI: jo tak tomu rozumím za tak krátkou dobu jsem to parkrat dal a to je fakt takový dívny ne úplně příjemný
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    JESSE_MORENO: 700 ml by na me bylo asi moc husty. Manu apod. mam predevsim jako nouzovku na akce, kde se nemuzu najist jinak nebo si varit. Zaroven tam mam na jidlo vyhrazenej nejakej konkretni cas (15-20 minut), behem kteryho chci uspokojit hlad/chut a nafutrovat do sebe nejakou energii, takze postupny pul hodinovy - hodinovy popijeni moc nepripada v uvahu. Nerikam, ze ten pullitr zatahnu na ex, ale trva to tak tech 5 - 15 minut, behem kterych by mi +/- 900 ml asi nebylo uplne prijemnych.

Kazdopadne zatim jsem s Manou spokojena, celkem mi chutna (tepla je lepsi), zasyti, nemam s ni zadnej travici problem, dobre se skladuje a pripravuje. Zatim jsem ji ale vzdy behem dne kombinovala s jinym jidlem.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    PHUSHI: cemu presne rikas najednou?

Ja si to michal na 700 - 750ml a pak jsem to pil pul hodiny az hodinu a to bylo docela ok

Co me stvalo tak ze jsem potom mel problem v prubehu toho i pit protoze jsem mel v hlave zaseklej pocit ze prece piju to jidlo...
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    PHUSHI: měl jsem podobný problém a docela se mi osvědčila poloviční porce ( 2 doměrky a 1/6 oleje) at už k večeři nebo k obědu.

PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    Tak jsem si na cestovani koupila starter kit Many. Prisla do dvou dnu, balik i jednotlive komponenty maj peknej design. Prvni ochutnani - chut a konzistence docela ok (na rozdil od Ambronite, bleee) i kdyz ta chut je pomerne umela a asi by mohla byt i trochu mene vyrazna. Ze bych se nejak extra tesila na dalsi porci se zatim rict neda.
    Dala jsem si jen pul davky, obecne mi dela znacny problem vypit najednou 900 ml "kaše", zvladnu tak tech 500 ml a uz to se mi zda dost.
    Kazdopadne zatim celkem spokojenost, planuju si davat 1, max 2 davky (tj. necelych 670 - 1340 kcal) denne, tak uvidime, jak to pujde ci nepujde...
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    Dostala jsem asi pred tremi mesici vzorek Many (dve davky, jen prasek). Skladovano v obyc mikrotenove sacku ve skrince. Myslite, ze to bude pozivatelny?
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    THX_1138:
    takovy stav/ plan by byla zrejme idealni, mit nacasovano, kdy si jakou cast stravy dat, abych z ni vztrebal co nejvice.
    Problem ale je, ze vetsina lidi uzivatelu nezije 100% z praskove stravy, a proto by cely ten program byl naruseny a nikdy se vlastne nedokoncil. Na druhou stranu vetsina lidi se stravuje tak, ze nejen ze v potravinach, ktere konzumuje je spousta chemie a pridavku, emulgatoru a akonzervantu, ale navic ani neobsahuje dost vitaminu, mineralu a neresi vzajemnou vztrebatelnost ruznych zivin. V porovnani s normalnim jidlem jde tedy rozhodne o vyrazne lepsi alternativu. K idealni ale jeste kousek chybi. A to by mimo jine souviselo i s totalni disciplinou behem prijmu vsech druhu smesi, coz myslim jde proti myslence jidlo praskovou stravou totalne zjednodusit a urychlit.
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    Mám dotaz zejména na výrobce práškový stravy... jak řešíte to, že nějaký nutrienty a přísady blokujou vstřebávání jinejch (např. vápník zhoršuje vstřebávání železa, kofein rovněž...) a podobný interakce, který se můžou objevit v souvislosti s tím, že jde o produkt, kterej by měl obsahovat všechny důležitý látky, který tělo potřebuje?
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    Zajimava reklama, na ryze "prirodni" a ceskou alternativu :)

SHIVALA
    SHIVALA --- ---
    prodano
    STARF
    STARF --- ---
    SHIVALA: beru
    SHIVALA
    SHIVALA --- ---
    prodam anapur - 12sacku (na 12dni),
    14deni davku jsem poridil za 3650 CZK
    prenecham za 1800 CZK nebo 0,25 BTC
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Nemate nekdo navic sacek nebo dva Joylentu? Koupim, pripadne vymenim za Manu.
    SUCHOSCH
    SUCHOSCH --- ---
    "Jídlo v prášku: open source strava a P2P výživa" v sobotu v Paralelní polis
    https://www.facebook.com/events/404070029776584/
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    Clanek na IHnedu o AnaPuru

Jídlo z prášku nahrazující to tradiční je stále populárnější. Platí to i pro české "amarouny"
    http://life.ihned.cz/...-nahrazujici-to-tradicni-je-stale-popularnejsi-plati-to-i-pro-ceske-amarouny
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MATERIE: rozhodne se zajdu podivat az budes v Praze, dej sem echo, dik
    MATERIE
    MATERIE --- ---
    přitáhla jsem z amstru "joylent green" (jablko), mám i nějaký mikrozbytky Soylentu 1.3. a vzorky od Synectaru..teď jsem nedávno zkoušela Queal, SoylentLife..všechny typy Joylentů a pár DIY kusů. chystám se v Praze a v Blavě dělat nějaký workshop + tasting..zajímalo by to někoho? this is why: http://bit.ly/1E8aXXh
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    jahodovej joylent s mraženým vanilkovým sojovým nápojem, protřepat... epic ledová tříšť :-)
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    Pokud by vas zajimal probioticky AnaPur, zkuste tenhle navod
    A dá se to zkvasit?: AnaPur
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2015/05/anapur.html
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    Mate nekdo k dispozici 1 single baleni ambronite?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam