• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    SOYLENT, Ambronite, Mana a v budoucnu jiste mnoho dalsich jsou nazvy napoju slouzicich k castecnemu i plnemu nahrazeni klasicke tuhe stravy.

Duvodu pro prijimani zivin takovym zpusobem muze byt mnoho, pripadnych nasledku pri neodbornem experimentovani ale taky, proto bych rad aby tento klub slouzil nejen k vseobecne debate nad prinosy/negativy tekute stravy ale i doporucenim na to jak spravne namichat nutrnicni napoj aby opravdu byl schopen nahradit kazdodenni pestrou stravu.

Odkazy:

http://en.wikipedia.org/wiki/Soylent_(shake)
    http://diy.soylent.me/
    https://www.youtube.com/watch?v=t8NCigh54jg

http://en.wikipedia.org/wiki/Ambronite
    http://ambronite.com/
    rozbalit záhlaví
    BATOO
    BATOO --- ---
    THERIDANE: No v Praglu to neni, ale zas tak daleko od Prahy taky ne :)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    BATOO: to žiješ někde za koncem světa, ne? Kolem metropole tady chrochtají v navoněných a obrandovaných dodávkách :)
    BATOO
    BATOO --- ---
    THERIDANE: dodani z NL k nam do dvou dnu a pak 14 dni hledani baliku, neschopnost balik vyzvednout z depa apod. Ted jsem si od intime nechal poslat 2 pytle granuli (naraz), jeden ztratili, druhej dorucili. Vetsinou prijede typek ve favoritu, felicii apod.. Neumej najit cestu, zlata PPL a to jsem si myslel ze jsou spatny.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    BATOO: už to doručuje intimčo, jo? Loni DPD v pohodě... máš nějaký horror stories? :-) Jinak Joey je celkem v pohodě, stačí se ozvat a pošle to jinak nebo s obrázkem žirafy nebo co budeš chtít :-)
    BATOO
    BATOO --- ---
    MATY2822: Uzivam Joylent cca 2 mesice a vsechno super. Za me lepsi nez Mana. Miluju vsechny prichute joylentu. Akorat si nedelam 150g ale 120g per jedna davka. Z NL do CR to je max do dvou dnu, ale vzdycky tady doruceni intimem je horror.
    MATY2822
    MATY2822 --- ---
    THERIDANE: Díky. Tak asi zkusím nejdřív ten Joylent a uvidím :)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    MATY2822: Nějak mě to přestalo bavit... příprava, nádobí, a tak. Těším se na Joylent Bars :-) Moje poznatky jsou cca rok starý, současnou Manu neznám.

> má smysl zaměřovat se detailně na složení?
    Je to všechno as-is, takže to riziko je primárně na tobě :) určitě je dobrý vědět, co do sebe dáváš.

> jak je to s dobou dodání toho Joylentu?
    Jsou rychlí, do týdne to tu bylo vždycky.

Queal jsem ochutnával, pak jsem ten zbytek velice rád prodal (někomu tady) :-) nechutnalo. Ovesná kaše hadr. Totéž Purelent.
    MATY2822
    MATY2822 --- ---
    Žil? Už to nepiješ/nejíš? Slyšel jsem, že nedávno Manu nějak upravili a není už tak sladká (i ve složení má 5x míň cukru, než Joylent). Jinak má smysl zaměřovat se detailně na složení? To se mírně liší co jsem tak koukal, ale ne nějak drasticky snad. Mimochodem jak je to s dobou dodání toho Joylentu? A náhodou o Quealu něco nevíš? Na to jsem narazil před chvílí a zaujalo mě, že tam mají taky verze, když chce člověk nabrat, což má i Joylent.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    MATY2822: Asi půl roku jsem žil přibližně ze 75% na Joylentu, zatímco kolega v práci zhruba stejným dílem na vegan Maně. Joylent je jako milkshake s ovesným nádechem, Mana chutná jako koncentrovanej diabetes s příchutí vanilky :)) něco tak neskutečně sladkýho bych jíst delší dobu nedokázal. Zajímá tě něco konkrétního?
    MATY2822
    MATY2822 --- ---
    Ahoj, chystám se pořídit si nějakou takovou srandu pro sebe a nemůžu se rozhodnout kterou...nejprve mně zaujala MANA, ale když jsem brouzdal internetem, tak jsem narazil ještě na Joylent, který mě taky zaujal, navíc vyjde i s poštovným levneji než MANA. Má tu někdo zkušenosti s oběma produkty? Díky
    ISCH
    ISCH --- ---
    HARVIE: Slo :D
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    KORINKOWICZ: musis tam vzdycky primichat 3 kapky sava :-) ale privadi me to na myslenku, jestli by z toho neslo delat vino nebo palenka :-D
    STENNY
    STENNY --- ---
    KORINKOWICZ: Nemám otestováno přímo s Manou, ale různé podobné koktejly mají podle mojí zkušenosti trvanlivost v řádu hodin, když už se do nich přidá tekutina. Pak jsou sice možná ještě jedlé, ale už je to poznat na chuti nebo vůni, takže nějaké štěpení, kvasení nebo jakého čerta už zřejmě začíná. O těch 48 hodinách, byť v lednici, bych možná i pochyboval - ale jak říkám, vyzkoušeno nemám.
    Testoval bych očicháním a opatrným ochutnáním, a pokud by to bylo nakyslé nebo zatuchlé, bez milosti bych to vylil.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    HANNIBAL92: To je spíš jen takovej ten fejkovej chat ;) Ale napsal jsem jim na Twitter, tak uvidíme.
    GOLDENSAINT: :) Jj, teď jsem na webu našel: "nápoj z MANY vydrží v lednici až 48 hodin.". Mimo lednici ale evidentně ne a už si pochutnávám na čerstvý ;) Ono to asi začně nějak kvasit, či co...
    GOLDENSAINT
    GOLDENSAINT --- ---
    KORINKOWICZ: Jediny co jsem se docet v "manualu" bylo ze kdyz si to vecer rozmichas a strcis do lednicky, tak to rano bude jeste v pohode. Z osobnich zkusenosti muzu rict ze uz po cca 8 hodinach mimo lednici neni mana moc fresh a po tech 24h bych se toho uz nedotknul. Jednou sem ji zapomnel dva dny v batohu a to uz se mana dobejvala ven z lahvicky.
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    KORINKOWICZ: Myslim ze maji nove na webu chat s nejakou jejich operatorkou. zkus se zeptat tam.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Máte někdo zkušenost s trvanlivostí už namíchaný Many? Typicky si ji namíchám a hned vypiju, ale včera jsem jí vypít nestihl a zůstala mi v lahvi přes noc (těsně uzavřeno s trochou vzduchu). Dneska jsem to otevřel (cca po 24h od namíchání) a přijde mi, že to trochu smrdí a na ochutnání trochu nakyslý. Možná, že jsem si to vsugeroval, ale experimantovat nepotřebuju a asi to půjde do záchoda :) Jinak mám s Manou jen pozitivní zkušenosti, ale zajámalo by mě, jak se to chová v týhle netypický situaci. Možná jsem bláhově myslel, že když je to takový kosmo-jídlo, že se tomu nic nestane, ale teď nevim... Nepíšou o tom někde něco?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ISCH: Tak je to treba brat s nadhledem, autor to zrejme myslel jako vtip. Haha, kdybych nebyl tak stydlivej, tak bych te pozval na večeři s manou a fyzickym kontaktem, rikas idealni kombo jo? :-D
    ISCH
    ISCH --- ---
    HARVIE: Já jsem Manu teď vyzkoušela. Hlad zahnala, polyká se mi v pohodě, chutná mi, pocit štěstí a nabíjení energií mám jen z fyzickýho kontaktu, to mi žrádlo ani nic jiného nedá, speciální vlastnost - nesnaží se mi to sežrat kočka, když to nechám na lince (pes by neváhal). A kosmonaut... Jo :D
    Takže dost indivindi.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    SPEEEEDY15: Beru....pošta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam