WIRUSS: Cau, zkusim napsat svoji osobni zkusenost s manou a silovkou. Delam powerlifting, kalisteniku, trenink tak 4x tydne. Manu pozivam cca 9 mesicu, tvori tak 30%-50% stravy. Obvykle manu pozivam behem pracovniho dne, predevsim misto snidane. Na pocit zasyceni musim vypit behem 8 hodin minimalne 2000kcal, spis 2500kcal. Vnimam rozdil mezi powderem (vetsi mnozstvi vlakniny - vetsi pocit zasyceni) a drinkem (zasyti na znatelne kratsi chvili). V treninkovem dni doplnuji mensim jidlem, mimo trenink klidne snim i "normalni" veceri (hlavne lusteniny, orechy, zelenina/ovoce), takze se prijmem dostavam nekam k 4000kcal. Je to nadlimitni, nicmene samotna denni davka by mi v kombinaci se sportem urcite nestacila a pokud bych se mel stravovat konvencne, chtel bych dosahovat stejneho prijmu. Pak mam jeste bezne suplementy - narazove bcaa (zalezi na druhu proteinu, ktery aktualne pozivam, reflex hrachovy ma slusny pomer bcaa sam o sobe), predchozi verze mana mark3 v1 obsahovala HMB, coz jsem bral v ramci siloveho treninku jako vyhodu, snad se opet ve slozeni objevi - nevim, jak je na tom soylent aspol. Ob jeden mesic ted jim kreatin, pak mesic vynechavam. Tj.alkohol a kocoviny moc neposoudim :) Pridavat dalsi protein primo do many mi prijde jako overkill, i z pohledu momentalni stravitelnosti. Co jsem zkoumal konkurenci a procital klinickou studii na mojemana.cz, tak bych se kvality izolatu soj.proteinu v mane uplne nebal. Jinak tedy s touhle stravou a nekolika dalsimi faktory (lepsi spanek a zivotasprava) jsem za cca rok pribral asi 20kg, vetsina ve svalech, objem tuku bude nejak lehce nad 10%. Brzo pujdu na krev, tak uvidim dalsi podrobnosti. Z vlastni zkusenosti bych tedy manu k silovemu treninku nezavrhoval, jen bych zapremyslel nad vhodnym doplnenim.