• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    ADAM
    ADAM --- ---
    jdu dnes na tento seminar do paralelni polis: 
    Beyond Food: Jídlo budoucnosti?
    https://www.facebook.com/events/536942430400294/

Pojďme společně diskutovat s experty na alternativní produkci potravin a hledat možnosti a limitace jednotlivých přístupů k produkci potravin budoucnosti.
    Naše pozvání přijali: Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. (VŠCHT), Jakub Krejčík (MANA), Mgr. Antonín Střížek (Centrum Algatech) a Daniel Vach (SENS).

kdyby nekdo chtel, muzu tam vzit bertrand active (ruzne prichute). a za 250kc/sacek odprodat. (to je cena odpovidajici 30% sleve kdyz nakoupim 30 pytlu naraz).
    ADAM
    ADAM --- ---
    u bertrandu jsem ted nasel, ze musi mit chybu v nutrnicnich info.

napr. kcal. u 100g uvadi 500kcal, u 586g (plny sacek) uvadi 2496kcal. jenomze to matematicky nesedi. 500*5.86=2930.

jdu jim to nahlasit...
    ADAM
    ADAM --- ---
    TRILOBYTE: a kruci, ono to tam je taky. dik, fakt jsem to nenasel...
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    ADAM: musíš hledat pod FAQ a "nutriční info" a pak si vzít lupu (já to nepřečtu a to mám 0 doptrií)
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    ADAM: Ja mam bouzel spoustu zkusenosti se spatnejma webama :).
    Slozeni je v pravy casti toho obrazku. Budes si muset pockat, nez google zacne indexovat texty vytazeny z obrazku pres OCR. Zkus jim napsat, tohle je mizerie pro normalni uzivatele, ale pro lidi se zrakovym postizenim skoro uplne neresitelny.
    ADAM
    ADAM --- ---
    TRILOBYTE: ano. je to tam. bez googlu bych to nenasel...

slozeni jsem nenasel doted. dokonce ani nevygoogloval.
    ani pri zadani tohoto do googlu nejsem uspesny: 
    "slozeni site:mojemana.cz"
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    ADAM: Myslis https://cdn.shopify.com/s/files/1/0081/8210/4127/products/Powder3_1800x1800.jpg?v=1567426687
    v galerii je to 3. obrazek (ale fakt ze je to dost dementni misto, kam to schovat).
    ADAM
    ADAM --- ---
    mana mi pry kryje zada, ale slozeni jsem nenasel doted. nutricni info jsem nakonec nasel leda pres google. ale slozeni se mi nedari najit vubec.
    ADAM
    ADAM --- ---
    tyvole, schalne si zkuste zapnout stopky a najit na strankach many nutricni slozeni.
    uz hledam asi 3minuty a mam pocit, ze to vzdavam...
    ADAM
    ADAM --- ---
    prestal jsem jist maso, docela sportuju, takze mam pocit, ze musim doplnit protein.

koupil jsem si ted tenhle protein a je to chemicky hnus. neotevrene baleni vratim (otevrene snad preziju).
    100 % Whey Protein, Extrifit | Ronnie.cz
    https://obchod.ronnie.cz/s-7084-100-whey-protein.html

dnes maji 35% slevu na doplnky tady, tak jsem objednal protein bez prichuti a uvidime, snad to bude lepsi: 
    https://www.myprotein.cz/nutrition/protein.list
    MORAVEKLUKAS
    MORAVEKLUKAS --- ---
    Otázka do fóra, zkoušel jste někdo Queal? https://www.blendrunner.com/products/queal-steady-standard

Vychází celkově dobře cenově (od 148,5 Kč za den) a má velké množství příchutí:
    Apple Pie
    Banana
    Chocolate
    Forest Fruit
    Chocolate Hazelnut
    Strawberry
    Vanilla
    Macchiato

Případně ocením tipy, které z nich jsou nejlepší, díky.
    MANA_KATE
    MANA_KATE --- ---
    Ahoj! Všichni teď můžete sdílet své radosti i starosti, dotazy a pocity k Maně na našem diskuzním fóru: https://diskuse.mojemana.cz/. :)
    Pojďme to všechno probrat!
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    NYXYN:Pro úplnost - ke svému monologu přidám ještě odpověď na moji stručnou recenzi, zhruba to co jsem psal i zde (pošlou ti po nákupu výzvu at ji napíšeš)

The bitter aftertaste is because of the combination of amaranth, quinoa and a high level of soy isolate. This is why it is barely noticable in the Chocolate version, which supresses the after taste succesfully. You can suppress this after-taste by adding a fruit to your shake which has its own flavor (and a high sugar level) , like a banana, strawberries or a pear.

You are also welcome to try out our Nuts Mania version, which has much lower amount of Soy Isolate (10 gram per 100 gram as opposed to 25 gram in Original) and hence does not have this bitter aftertaste.

As to the future versions: I plan to keep the protein high, since there is a substantial group of people that do not have problems with the bitter aftertaste. But I will introduce a new line which is mild and with a lower level of proteins.

Edit-addition: The unflavored-unsweetened version is a mix of the ingredients as in vanilla and chocolate, but without the aroma and sweetener. It is unfortunate that you thought it would be like a 'neutral' version comparable to Soylent-original, Mana-original, Saturo-original. None of these products are unflavored nor unsweetened. If you want to compare it to another product, try comparing it to Huels unflavored-unsweetened.
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    NYXYN: Powder matter - 3 - příchuť Čokoláda. Při první ochutnávce by se dalo říct, že to bylo do třetice všeho dobrého, ale jak jsem to pil po druhé, tak opět převažuje trpkost, i přesto že čokoláda tam cítit je a za mě celkem příjemně. Jako nejlepší se mi osvědčilo smíchat vanilku a čoko půl na půl, tu neochucenou verzi budu muset nějak poladit, dost možná to tak je ji koncipované, ale jak už jsem psal, samo o sobě to není dobrý, což mi nepřijde jako ideální základ na fajn jídlo. U many mám občas chuť si ji dát pro samotnou chuť (neochucená), to tady nehrozí.
    Pozitiva: Snadno se míchá v shakeru, vetší sáčky než mana, příjemná vůně.
    Třeba je zajímavá ta Premium Line - Nuts, základní řadu bych doporučit nedokázal. Do budoucna chci testnout Bertrand, někdo to tu chválil, ale bude to zadlouho, tohle moc rychle nespotřebuju.
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    NYXYN: Powder Matter - test 2 - Unflavored Unsweetened - První dojem podobný jako u vanilky, ale bohužel na chuti tomu ta příchuť chybí. Zůstala vlastně jen ta trpknost a nejvíc mi to připomíná konopný protein (akorát to není zelené a uvedená je soya). U many mi nejvíc vyhovuje neochucený original, tady je neochucená verze bez vlastní úpravy spíš za trest.
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    CERMINEK:, Manu vnímám jako první českou firmu, která to vyrábí. Což i dle toho webu blendrunner tak odpovídá - 2014 a zbytek 2016 a později. Každopádně to pro mě nehraje roli, pokud objevím zajímavější variantu. A je dobře, že tu mají konkureci
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CERMINEK: Mana samozřejmě nebylA prvni, prvni byl soylent. Jestli to o sobe tvrdi tak jsou pekni trapaci
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    NYXYN: Dnes první powder matter - vanilka. hezky to voní, oproti maně je to fakt powder, odměrka strašně široká, Nemaj tak vychytaný dávkování jako u many, Dal jsem 400ml +100g prášku a zasytilo mě to v pohodě. Vůně připomíná vanilkovej cukr, ale chuť je s trochou "prášku do pečiva" :D .. Má to takovej trpkej ocas. Pokud manu prezentují jako "lahodné" jídlo, tak tady bych na lahodnosti ještě zapracoval.
    Odesílají to z NL - Gouda.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    zkoušel někdo Powder Matter?
    Powder Matter - Nutritionally complete food
    https://powdermatter.com/

btw: neustále slýchám, jak Mana byla první a kdo ví co (slušný marketing), ale AnaPur tu frčí už x let a jak koukám na roky založení některých jiných produktů, tak mana přišla snad dokonce poslední :D

btw: zkoušel jsem FitDay a je to blivajz.
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    STENNY: Vůbec, ale už mám objednané ty tři základní varianty, tak pak dám recenzi. Porovnání sic jen s Manou, ale tu asi zná většina hej? Tak jsem zvědav.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam