• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Tak mam powder matter. vanilku, cokoladu (je to spis kakao) a choco hazelnut. vsechno vegan
    Ocenuju jejich slozeni, ale chut je takova trochu divna. respektive je to dobry, ale je v tom takova divna stiplavost. trochu to pripomina to co maj vysokoprocentni proteinovy tycinky.

Nechce te nekdo kus koupit na ochutnavku, nebo vymenit za nejaky jidlo ktery jsem jeste nezkousel?
    (zatim jsem ochutnal manu, saturo a tohle, a potrebuju aby to bylo bezlepkovy a nemlecny)

A pozval byte me nekdo na saturo? (referal program)
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    za saturo mi prislo nejlepsi to kavovy ale to velky, to mensi nebylo tak intenzivni, rano pekne na cestu do auta, to bylo fajn :-) ale souhlas ze obecne je to dost sladky a clovek se tim brzo preji, sam jsem kupoval dost jak drinky tak prasek vsechny varianty, ted uz na to proste nemam chut, mozna za par mesicu, ale prislo mi ze s tim dost hybali, takze se konzistence a chut sem tam lehce menila
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    STENNY: Saturo mělo tyčinky
    STENNY
    STENNY --- ---
    ADAM: Neplánuje mana (nebo někdo jiný) tyčinky/sušenky? To by mě jako meal replacement hodně zajímalo, kvůli nepotřebnosti shakeru.
    ADAM
    ADAM --- ---
    FRONEMA: me to tedy moc nepresvedcilo. pisi, ze maji nizky glykemicky index. ale na rozdil od many nemaji studii. celkove moc cukru. zdroj tuku slunecnictovy olej. za me saturo ne-e....

SAMGARR: samotne prednasky nic moc. asi na to nekoukejte. zajimavejsi byl pokec potom.
    ADAM
    ADAM --- ---
    mana ma ted akci do nedele: 4 boxy za 3900, coz je supr cena. pozor na to, ze pisou 3 mesice trvanlivost. minule (kveten) me pri podobne akci pekene vypekli, kdyz jsem s tak kratkou trvanlivosti nepocital.

link na akci: https://click.pg.mlsend.com/link/c/YT0xMjg4MjUwNDUzMjg4NTU1ODI3JmM9cjJkNCZlPTUyNjU1OTAxJmI9MjkyNDg5Mjc0JmQ9ZDlvNGcyaA==.ULq4Fmi02aVHTI6P4NvwwryyhUR-VEiNQxpDjF4_C80
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIXXX: zajimave. ochutnal jsem tycinku z mouky z cvrcku a pokecal s jakubem krejcikem z many.

ad "lepsi nez mana". mana ma vyhodu v tom, ze je hodne neutralne vyvazena. takze tam neni niceho moc. treba u bertrandu jsou mnozstvi mineralu okolo dvojnasobku doporuceneho mnozstvi. dlouhodobe by to asi mohlo zpusobovat problem (pokud by clovek zil prevazne z toho). takze za me ma mana misto v tom, ze dlouhodobe ji clovek muze uzivat bez rizika "predavkovani" mikronutritienty.

cili za me mana vzdy zustane doplnek k bertrandu atp. - diky neutralni chuti se da mana k cemukoli bez problemu prisipat...
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    FRONEMA: k té bezlepkovosti. Oves neobsahuje lepek (některým bezlepkářům nicméně údajně ovesný avenin vadí, o tom se vedou velké diskuse, jsou ale na druhou stranu výzkumy, které prokazují, že je pro celiaky oves bezpečný), nicméně problém je v tom, že běžná pole, kde se oves pěstuje jsou často "kontaminována" jinými obilovinami. Proto se vedou běžné potraviny s obsahem ovsa jako nevhodné pro celiaky. Certifikovaný bezlepkový oves pochází ze zemědělské produkce, kde je zaručeno, že je tato kontaminace minimální i samotné mletí, vločkování probíhá v provozech, kde se hlídá, aby nedošlo ke kontaminaci pšenicí. Pro mě jako pro celiaka je MANA no way, Saturo si klidně dám.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SATURO vegan vanilla powder

SATURO - Comparison to MANA powder
    https://www.saturo.com/pages/saturo-comparison-to-mana-powder/
    Chutna malinko vic chemicky nez mana, je to vic sladky, ale je to v pohode chut a klidne bych to pil casto.
    Vyhoda je, ze je to ve velkem pytli ze kteryho se to lip vyndava.
    Dalsi vyhoda ze to maj na rohliku, takze objednani je o hodne jednosussi.
    Claimujou na rozdil od many bezlepkovost (byt je tam furt oat fiber, ale pisou ze je glutenfree)
    Da se snadno rozpustit ve vode. Do misticky jako kase jen s vodou. Na porci jsou tri manovy lopaticky, takze je toho i takovej primerenej objem na jidlo. Da se t snazdno rozmichat jen lzickou do hladka.

Takze za me lepsi nez mana.
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    ADAM: sakryš, pozdě... Jaké to bylo?
    ADAM
    ADAM --- ---
    jdu dnes na tento seminar do paralelni polis: 
    Beyond Food: Jídlo budoucnosti?
    https://www.facebook.com/events/536942430400294/

Pojďme společně diskutovat s experty na alternativní produkci potravin a hledat možnosti a limitace jednotlivých přístupů k produkci potravin budoucnosti.
    Naše pozvání přijali: Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. (VŠCHT), Jakub Krejčík (MANA), Mgr. Antonín Střížek (Centrum Algatech) a Daniel Vach (SENS).

kdyby nekdo chtel, muzu tam vzit bertrand active (ruzne prichute). a za 250kc/sacek odprodat. (to je cena odpovidajici 30% sleve kdyz nakoupim 30 pytlu naraz).
    ADAM
    ADAM --- ---
    u bertrandu jsem ted nasel, ze musi mit chybu v nutrnicnich info.

napr. kcal. u 100g uvadi 500kcal, u 586g (plny sacek) uvadi 2496kcal. jenomze to matematicky nesedi. 500*5.86=2930.

jdu jim to nahlasit...
    ADAM
    ADAM --- ---
    TRILOBYTE: a kruci, ono to tam je taky. dik, fakt jsem to nenasel...
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    ADAM: musíš hledat pod FAQ a "nutriční info" a pak si vzít lupu (já to nepřečtu a to mám 0 doptrií)
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    ADAM: Ja mam bouzel spoustu zkusenosti se spatnejma webama :).
    Slozeni je v pravy casti toho obrazku. Budes si muset pockat, nez google zacne indexovat texty vytazeny z obrazku pres OCR. Zkus jim napsat, tohle je mizerie pro normalni uzivatele, ale pro lidi se zrakovym postizenim skoro uplne neresitelny.
    ADAM
    ADAM --- ---
    TRILOBYTE: ano. je to tam. bez googlu bych to nenasel...

slozeni jsem nenasel doted. dokonce ani nevygoogloval.
    ani pri zadani tohoto do googlu nejsem uspesny: 
    "slozeni site:mojemana.cz"
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    ADAM: Myslis https://cdn.shopify.com/s/files/1/0081/8210/4127/products/Powder3_1800x1800.jpg?v=1567426687
    v galerii je to 3. obrazek (ale fakt ze je to dost dementni misto, kam to schovat).
    ADAM
    ADAM --- ---
    mana mi pry kryje zada, ale slozeni jsem nenasel doted. nutricni info jsem nakonec nasel leda pres google. ale slozeni se mi nedari najit vubec.
    ADAM
    ADAM --- ---
    tyvole, schalne si zkuste zapnout stopky a najit na strankach many nutricni slozeni.
    uz hledam asi 3minuty a mam pocit, ze to vzdavam...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam