• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATTILAHObří ACTA" - Transatlantická obchodní a investiční dohoda (TTIP)
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    LALINA: oboje je možný:
    Pohledy máme vytisknutý pro většinu europoslanců a stačí mi napsat do pošty adresu a počet ks, a pošleme. Posílá se na adresy českých kanceláří, tak jen za české poštovné. Můžete si i napsat konkrétní europoslance (máme pro větčinu z nich; netiskli jsme jen pohledy pro jasné zastánce - Charanzová apod., i odpůrce, které ušetříme dopisů - ale sledujem je a dík za jejich postoj dáváme na fb i píšem).
    Elektronicky se dají oslovit europoslanci tady: http://vttip.cz/ceta-check/
    Je tu i přehled, jak reagovali, pokud nějak, a taky kolik lidí je oslovilo.

    mockrát dík.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    LALINA: elektronicky predpokladam
    LALINA
    LALINA --- ---
    ATTILAH: jako poslat papírově? ok, pošlete nějaký pohledy?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    LALINA:
    No spěchají s tím. Ohledně kampaně, mámě skrovný síly, takže se budeme sustředit na to důležitější - Evropský parlament. Šance, že by náš parlament neodkývnul, je hodně malá a stálo by to nepředstavitelně práce.... Což neznamená, že se nemůže poslat i příspis svýmu poslanci. Ale hlavně pište ppls těm europoslancům. Máme natištěný pohledy, letáky, dodáme rádi, napište si o ně. Přednostně má smysl psát Pospíšilovi, Štětinovi, Machovi, Pocovi, Sehnalové, Pochemu. Je na to jen leden.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LALINA:

    Víte, jak bezpečně používat moderní technologie? – Každý uživatel musí znát rizika spojená s využíváním moderních technologií a dle toho se chovat.
    http://www.barikady.cz/
    LALINA
    LALINA --- ---
    a je to tady - na barikády!


    Vláda předložila sněmovně návrh spolupráce mezi EU a Kanadou | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...tika/vlada-predlozila-snemovne-navrh-spoluprace-mezi-eu-a-kanadou_411306.html
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    LALINA:
    SPIPI:
    Přesně tak. CETA je EU-Kanada obchodní deal, ale pro korporace, který maj v Kanadě dceřinnou společnost (většina) vlastně ohledně možnosti torpédovat demokraticky přijaté zákony na ochranu zdraví, přírody,pracovních podmínek, spotřebitelů skrz ten arbitrážní mehcanismus "na ochranu investic".
    Takže ten slogan, jak píšeš, je úplně přesný! Díky za šíření.
    Ta výzva je bohužel o podnicích, právnických osobách.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    LALINA: CETA je dohoda mezi EU a Kanadou. Jde ale v podstate o totozny material a ano, pravdepodobne i jako predkolo pro TTIP, ktera bude mit zkratka vetsi dopad, protoze USA je jednou z nejvetsich ekonomik sveta a jeji legislativa je od EU jeste odlisnejsi nez v pripade Kanady.

    Kdyztak me opravte :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    nebo ta CETA je jenom část TTIP, která má prolomit odpor? takový ledoborec pro TTIP?
    LALINA
    LALINA --- ---
    ATTILAH: živnostník je asi málo, co?
    jinak budu šířit dál, kam mě jenom napadne.
    k tomu mám napsat něco jako: "nebezpečí TTIP se přesouvá na nebezpečí CETA, prosím bojujme dál"?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    LALINA:
    Tak teď ještě zarazit TTIP (a třeba i NAFTU).
    Nedá se mu ale věřit, že neotočí, toho se teda ještě bojim.

    Každopádně, gro boje v EU je ted CETA v Evropském parlamentu, trojský kůń pro agendu TTIPu, zkouší jí protlačit bez diskuse (!) a brání se i přezkumu soudu (Evropskýho soudního dvora), jestli vůbec smlouva s takovým obsahem spadá do kompetence...Kdyby prošla CETA, maj korporace vyhráno, skrz ní dosáhnou všeho (arbitráže, importy GMo atd. potravin, delší patentová ochrana na léky, těžby frakováním, vyšachování lokálních dodavatelů...)

    Takže shrnuju, jak jde pomoct:
    1.pořád platí, že jde napsat elektronicky europoslancům tady: http://vttip.cz/ceta-check/ (v seznamu nejsou ti "jasní" tedy ti, kdo jsou jasně proti CETA (a TTIP)

    2. začátkem prosince budeme mít předtištěné pohledy pro europoslance, jde vyzvednout na farmářských trzích na Jiřáku 3.12. na našem stánku, nebo po domluvě u nás v Holešovicích - můžeme i poslat

    3.kdybyste měli/znali menší firmu, která by se mohla přidat k výzvě malých a středních podniků, dejte jí (nebo nám) tip (tady je: http://vttip.cz/vyzva-podniku/)

    4. Máte-li možnost někde šířit - klasická, sociální média, moc pomůže. Téma samozřejmě zcela neprůstřělné do mainstream médií (okud ano, tak zpravidla nevyváženě...)

    5. koupit si něco na e-shopu (http://vttip.cz/shop/) nebo nám rovnou něco poslat - to na pokračování kampaně (už jen jedním člověkem, ale aspoň, zastane toho v podvratné činnosti proti TTIP/CETA dost...)v dalším roce, ty dohody maj tužší kořínek než jsme mysleli, bude to s nima na dýl (ale dáme to, věřím).

    Ohledně eurposlanců: zatím skvěle hlasují všichni za soc.dem. (Keller, Poc, Sehnalová i Poche), Konečná za KSČM (ale žel její kolegové ne, budem zjišťovat proč), ostatní (ODS, TOP, ANO, Lidovci i MAch!) CETA zatím podporují. Zajímavý je Pospíšil za TOP09, který nehlasuje, a Mach, který proti TTIP byl, ale tady najednou jede linii - ty má asi smysl nejvíc oslovovat.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Dohodě mezi USA a EU hrozí, že utone v Atlantiku. Podle Trumpa je pro Spojené státy nevýhodná |
    http://archiv.ihned.cz/c1-65513330-dohode-usa-eu-hrozi-ze-utone-v-atlantiku
    LALINA
    LALINA --- ---
    Trump asi TTIP podporovat nebude...či?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Ještě, že tam píše k tématu i Keller.
    přiznám se, že jsme před těmi dvěma týdny (i když jsme naučený obezřetnosti) propadli nadšení nad Valony (než je zmákli).
    Ale věřím v některý z národních parlamentů.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    v dnešním Právu

    Krok opačným směrem nás poškodí

    STOP CETA! To necituji nápis z transparentu, ale červené světlo na semaforu v centru Bruselu, které mi zasvítilo při přecházení ulice. Kampaň na odmítnutí obchodní dohody mezi Kanadou a EU graduje. A nutno si přiznat, že našla odezvu i u politiků, kteří mají osud dohody ve svých rukou.

    Dita Charanzová


    PRÁVO, 24. října 2016 - Komentáře
    http://www.pravo.cz/komentare.php
    LALINA
    LALINA --- ---
    Evropská unie nepřeruší jednání o obchodní dohodě se Spojenými státy | Světová ekonomika
    http://www.rozhlas.cz/...ropska-unie-neprerusi-jednani-o-obchodni-dohode-se-spojenymi-staty--1653069
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    S_TEJK: Ach jo...
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    SPIPI:
    CROME:
    Jojo, určitě plno lidí je proti TTIP z důvodů antiamerikamismu anebo antiEU postoje. Což mě třeba nevadí - věci to prospěje, určitě mají oprávněný jádro-důvod ke kritice (i když uvažování a la "je to americký, tak je to špatný" jako každá apriornost ochudí svého nositele o dost možností přiblížit se nutně složitý realitě). Nelíbí se mi, když někdo elitářsky vyhodnocuje motivy, nemluvě o myšlenkovým zakotvení člověka a dojde k tomu, že "s tím se ze zásady nebavme, protože je...dosaď si cokoli: putinovec, xenofob, nacionalista, havloid, komunista. ..." Aspoň jednou jsme se o tom střetli v kampani fest.
    Ona je to příležitost ukázat dotyčným i ty hrozby pro veřejný zájmy a leckdo se pak zamyslí i nad argumenty demontáží sociálního státu, ochrany přírody atd.

    Nejvíc ale pozoruju, že lidi napříč slyší čím dál víc na moc korporací. To platí zleva, zprava a je podle mě super, protože to je opravu kořen většiny problémů, co řešíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam