• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CDROdkrojky a skrojky, námrazky a zmrazky... zahleděn pohledem k sobě nevidíš ostatní...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CDR: koukam, ze tu treti cast mistnimi smazkami napjate ocekavaneho narkoromanu asi nedopises, co?
    SLUNISHKO
    SLUNISHKO --- ---
    CDR: Jestli muzu doporucit, zkus najit pomoc tam, kde s tim maji zkusenost. Jsou ruzne organizace, ktere se snazi podporit jak onkologicke pacienty tak jejich blizke. Treba ti pomuzou zpracovat to mnozstvi emoci a myslenek, ktere se na tebe v tuhle chvili vali. Jinymi slovy, nemusis na to byt sam. V rychlosti jsem nasla pobocku organizace Amelie v Liberci.

Centrum Liberec - Amelie
    https://www.amelie-zs.cz/liberecko/centrum-liberec/

Myslim na vas
    CDR
    CDR --- ---
    Danielovi jsou dnes 4 roky.
    Asi cítí, že se něco děje, samozřejmě ví, že je máma nemocná, babička jí dává injekce na ředění krve do břicha, vžd yto musí vidět.
    Ale ještě nemůže rozumět, že je to vážné.
    Včera byl nějaký vyměněný, samozřejmě zlobil jako vždy, ne nepůjdu spát, ne, neuklidím to. Ale zároveň byl nějaký tulivý, to je nezvyklé, většinou mě jen řeže a pošťuchuje.
    Když jsem ho dával spát, chytil mě okolo krku a držel se jak klíště, tvář na tváři.
    Provedl jsem svůj rituál: "Dobrou noc, táta tě má rád. A ty máš rád tátu?" a dal mu mlaskavou pusu.
    Přikryl ho, zhasl, zavřel dveře.
    Zapálil jsem si v obytné kuchyni krátkou camelku a tupě čuměl na vypnutou televizi.
    Snažil jsem se na nic nemyslet, ale nešlo to.
    Ráno jsem se smál. Zas ten obvyklý boj.
    Dannyho jsem sice probudil celkem lehce, ale neotevřel oči, byl vzhůru a jen opakoval "nejde to, nejde to" a poslepu se snažil nahmatat deku, aby se přikryl.
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    CDR: začni myslet pozitivne sakra už chlape, kolik zenských se z toho dostalo! Lecba zabere, je to na zacatku, bude to dobry! Zvladnes to.
    CDR
    CDR --- ---
    SCHWALBE: eee... Dnes jsem se domlouval s Pájou. Od příštího týdne 1 x týdně chemo a od pondělí do pátku ozařování.
    Nejsem odborník, ale zdá se mi to brutální.
    Nevím, jestli to vydrží.
    To může být strašně rychlý. Ne za rok, dva, tři...
    Budu mít dannyho teď každý večer, Pája bude chodit na ozařování v šest ráno. Budu se o něj střídat s dědečkem (Pájiným tátou).
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    CDR: nechlastej, jdi ven, pohyb kámo, pohyb, bude ti líp. Trochu je to teď malinko v píči no, ale zase vyjde slunce, drž se
    CDR
    CDR --- ---
    No... Snad to nebude tak hrozný, ten hrozný černý mrak, co jsem měl včera nad hlavou se trochu rozplynul.
    Pája k tomu přistupuje pragmaticky.
    Těšil jsem se letos na dovolenou, minulej rok jsem byl jenom týden s Dannym a nic víc.
    A letos se to bude opakovat, za 5 týdnů půjde Pája na 14 dnů do Motola, tak budu hlídat.
    Tak jsem koneckonců táta.
    V práci se poserou.
    Aťsi.
    CDR
    CDR --- ---
    ERVIN: mám starost hlavně o páju, ten můj strach je takový sobecký. Ale večer jsem vyzvedával kluka a smála se.
    Já vždycky všechno vidím v těch nejčernějších barvách, snad to nakonec nebude tak hrozný. Šéfova ex měla taky neoperovatelný nádor na čípku, po ozařování a chemu tu stále je a je to dvacet let.
    V těchhle chvílích je mi vždy trochu líto, že nejsem věřící.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CDR: Kurvadrát. Drž se...
    CDR
    CDR --- ---
    Tyvole, to jsou rány
    CDR
    CDR --- ---
    Stavila se Pája od lékaře s výsledky. A brečela.
    Chlapsky jsem ji objal a konejšil.
    Odešla a teď bulím já. Do piči.
    Neoperovatelné, příští týden ozařování.
    CDR
    CDR --- ---
    Necítím se úplně zdráv a tak si myslím, že Dannyho nedoprovodím až do dospělosti. Vždy mě ale uklidňovalo vědomí, že jeho máma je skoro o 15 let mladší.
    Dnes jí diagnostikovali nádor na čípku.
    Zas mám kurvadrát strach. Před očima se mi mihla mladá svěží tvář Lucie Bittalové, která na tohle umřela. Debilní smradlavá bába Hrinda, co utrousila, že si za to může sama.
    Strach.
    A nevím, jak Páju podpořit, taky se musí bát. Samozřejmě, ve své arogantní pozici a přetvářce (kterou jsem tak miloval) to nedává najevo, ale myslím, že uvnitř je teď malá vyděšená holčička.
    V týdnu se dozví, jestli je to zhoubné.
    Achjo... Ten život mě tíží, zodpovědnost, problémy, úplně nejradši bych vše ignoroval a propil se k smrti.
    Danny. Dont grow up, its trap.
    Tvl... Co ji mám napsat.
    CDR
    CDR --- ---
    Člověk si může hrát na dusledneho antirasistu. Ale ono to tam stejně je, kousek pod povrchem.
    Dnes jsem kvůli školce pro Dannyho koukal na profil ex a narazil na mazlivou fotku s jejím novým nabíječem.
    Automaticky ze mě vypadlo: "zatracená dredata Maďarska opice."
    Slovo pricmoudla tam chybělo jen proto, že by těch adjektiv bylo moc.
    CDR
    CDR --- ---
    Krajina pokrytá EDGE

Lidi tu nosí kroksy
    Vystříhaný z holínek
    Děti běhají za bugynou
    Motor že sekačky řve
    Ten nejmenší smrad brečí
    Nepustí ho za volant.
    Krajina pokrytá EDGE
    Nemcouri odešli
    Ale jizvy zůstaly
    Zubaté a nescelene.
    Na návsi traktor nechal
    Hnojový pár stop.
    Zavřená hospoda chátrá
    Ani není kde nadávat.
    U piva na stojáka u Vietnamce,
    to není ono.
    Krajina pokrytá EDGE
    Ten nejmenší smrad se už dočkal
    a radostně turuje motor Briggs&Stratton.
    CDR
    CDR --- ---
    sedm let
    Nevyšlo to, teto.
    Klid tvé duši, i když v nebi asi nebudeš.

CDR
    CDR --- ---
    Pošmourná sobota. Mám trochu depku a sjíždím Nirvanu a Bowieho.
    Tvl, Kurt, vidím to jak dnes, bylo mu 27, tvl, takový mládě.
    Večer jsem měl sociální absťák, přemýšlel jsem o ilegal party ve Spotu, nebo návštěvě "uměleckého nezávislého centra Argonaut" (fskutečnosti se tam sedí v obrazy a plastikami vyzdobené místnosti a chlastaj Argusy), ten červíček hlodal. Třeba někoho potkám?
    Jenže mi do toho v mysli ležel kámen zodpovědnosti, že pojedu v sobotu na chalupu za mámou a promořovačka se třiceti lidmi den předtím není to pravý ořechový.
    Party ve Spotu rozprášila policie ve 21:00.
    A do Argonauta jsem nešel.
    Seděl jsem u počítače, hrál, po půlnoci se přiopil několika desperady, pak četl o magnetické odchylce mionů, pak se podíval na definici kvarků a pochopil, že na některé věci prostě nemám, přestože jsme dané texty četl několikrát.
    Spánek byl neklidný.
    Zjevila se Jana, má dětská láska. Chodil jsem s ní do školky, do třídy na ZŠ a aby to nebylo málo, tak i do třídy na gymplu.
    A beznadějně ji miloval od druhé třídy do prváku. Neúspěšně.
    Útěchou pro můj tehdejší neúspěch bylo, že na základce ji milovala třetina kluků ve třídě a na gymplu se opakovalo totéž.
    Pláčící opilý spolužák snažící se marně utopit ve vodách Branžeže za zpěvu písně o Janě, kterou složil, je tomu důkazem.
    Zjevila se Jana, kulisy si nepamatuji, nějaké hrady, mělo to rysy hry AOE III, kterou jsem hrál před spaním.
    Stvořili jsme pár. Smál jsem se, že jsem čekal tolik let a nakonec se to stalo realitou.
    Vstal jsem s bolavou hlavou, ale plný rozněžnělé lásky. Šedý den a výhledem oknem na spalovnu to vše šmahem smazal.
    A pocítil jsem ihned prázdnotu.
    Tři roky bez lásky.
    Na jednu stranu nevídaná psychická stabilita, ale na stranu druhou osamělost a zahořklost. Osamělost, která se snoubí s brutálním lockodownovým seříznutím sociálních kontaktů.
    Ah. Tvl, to tíží.
    Vdaná mamina, co mě tři roky balí, se dočkala.
    "Přijedu, ale ve vší počestnosti!"
    Jasně. Některý věci jsou strašně průhledný.
    Stálo to za hovno, je prostě malá a tlusťoučká.
    A strašně mě všude pokousala, ale ne nic laškovnýho, fakt modřiny.
    Jdeme dál.
    Nic jiného nezbývá.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    CDR: to jsem zazil dvakrat. pred barakem na zizkove to zkouseli na me a pak jsem toho byl svedkem jak to zkouseli na typku na flore. byl to ridic se spolujezdcem kterej vobkladal. na ty Flore jsem je serval a dostali tafku do auta (byl jsem na kole tak to vim ze ujedu :) )
    CDR
    CDR --- ---
    Před pár dny jsem o něm četl a ejhle, včera na parkovišti dražší model bmw s řízením vpravo, solidně vypadající cizinec ve finanční nouzi.
    Ten masivní prsten vypadal dobře, nebyl to žádnej mosaznej "muklák" z Rýnovic.
    Čuměl jak puk, když jsem se rozesmál tak, až mi málem spadl respirátor.
    Pak mě trochu ale vytočilo, že měl na místě spolujezdce nepřipoutanou asi desetiletou holčičku. Bez dětské sedačky.
    Přestal jsem se smát a ukázal mu fakáče, tak se dekoval.
    Pak mě vrtalo, co z tý holky asi vyroste, když je otec (?) takovejhle zmrd.
    Občas jsou karty rozdaný špatně hned ze začátku.
    CDR
    CDR --- ---
    Dnes jsme s mámou odjeli na chalupu. Zas je doma.
    Vzali jsme i kocoura zpět.
    A já se krásně vyspím ve své posteli.
    A přesto je mi smutno.
    Zas jsem sám.
    A zas resim, jestli jsem extrovert nebo introvert.
    Odpoved je nasnadě... Mixed
    MASOO
    MASOO --- ---
    CDR: ERVIN: vidíš;))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam