• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    PECA
    PECA --- ---
    VRATENKA: Tak už jenom to nastavení. Také se to mohlo nějakou aktualizací změnit... Víc poradit neumím.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    PECA: nabitá je, normálně ji používám skoro denně, jenom hooodně dlouho nebyla připojená přes kabel. Na novej rok jsem si jenom chtěla udělat pořádek v knihovně.
    PECA
    PECA --- ---
    VRATENKA: Pokud byla ta čtečka nějakou dobu "u ledu" (jako, že se npoužívala) a tím pádem hodně vybitá, nechal bych ji nejprve řádně nabít. Pak zkontroloval nastavení a potom řešil, chová-li se to stále špatně.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MEMNON666: tak kabelem to asi taky nebude, s jiným kabelem to nefunguje úplně stejně
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MEMNON666: jinek USB port na stejným i jiný PC, ještě zkusím ten jinej kabel.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VRATENKA: klasicka otazka - zkousela jsi jinej kabel/jinej USB port v pc?
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Nedaří se mi můj PocketBook 630 připojit přes kabel k PC, čtečka se začne jenom nabíjet, ale neproběhne žádný dotaz na režim připojení přes USB, v nastavení čtečky jsem měla zaškrtnuto, že se to má při připojení zeptat, tak jsem to přehodila na Připojení k PC, ale nic se nezměnilo. Připojovala jsem ji přes kabel naposledy před pár lety a nepamatuju si žádný problém. Nemáte nějaký tip, jak připojení rozchodit?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PECA: Díky.
    QR si už čtu automaticky
    1) často to bývá podraz, nebo nezajímavé
    2) specializované QR jako WiFi, vizitky, platební údaje často nefungují jak mají, i když obsahují správné údaje a stejně je chceš zkontrolovat, protože 1)
    PECA
    PECA --- ---
    Vlastně si uvědomuji, že to byl od PB takový podraz. Prohledával jsem svůj e-mail a od registrace a povolení e-mailu pro posílání knížek. Jinak nic. Tedy ani žádné info, že se něco mění.

Zároveň tedy asi posílání na starou čtečku nebude fungovat a nic s tím neudělám. Tam je na pbsync nějaké staré nefunkční url, které je nejspíš zakompilované ve FW. :/
    Tahle funkčnost mi vyhovovala. Nemusel jsem tahat PC (notebook) a mohl si posílat knihy rovnou z e-shopů.
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Vyřešdeno.

Otevřel jsem svého starého PB 622. Zjistil jsem, že naposledy registrovaný a cca před 4 lety použitý účet na pbsync a send-to-pocketbook mi nefunguje. Zřejmě to celé překopali na "pocketbook cloud".
    Nainstaloval jsem si tedy jejich appku pro mobil na můj mobil a skrze ní si registroval tentýž účet. Tam někde se to ptá, jestli chcewte rovnou registrovat do PB cloudu. Což zřejmě moje žena nedokončila. Nicméně to zároveň blokovalo registraci/přihlášení jiného uživatele na tentýž e-mail. Po několika pokusech se podařila registrace dokončit i z telefonu manželky a tím se podařilo i přihlášení na čteččce.

Píšu, kdyby na podobné problémy narazil i někdo další, tak třeba si toho tady všimne. :)

ERGOSUM: Děkuji. QR kód si přečíst jako text mě nenapadlo. Ale je to jenom zkratka pro přidání čtečky do existujícího účtu. Tam bude jenom nějaké ID pro identifikaci skrze internet a jejich cloud. Zjevně se to přihlašuje na internet do jejich cloud.pocketbook...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PECA: Nevím jestli pomůžu. Nicméně pár postřehů.
    a) Capslok je svině a podobbné věci při zadávání hesla rovněž.
    b) Někdy přihlášení trvá déle, než bys čekal.
    c) Zkus QR přečíst jako text
    d) Nemyslí přihlášením přihlásit na net?
    e) Já mám PB oddělen od účtu a posílám přes e-mail, nebo kabelem.
    f) Není už účet zablokovaný na neúspěšné pokusy?
    g) Není někde uložené špatné heslo/login?
    PECA
    PECA --- ---
    Dobří lidé, potřebuji pomoct. Nastavuji ženě InkPad Color 3. Ona má PB appku v mobilu.
    Pokud
    - zkusíme v mobilu naskenovat QR kód ze čtečky, tak to v mobilu napíše, že se musí nejprve přihlásit. Čož se jí metodou odhlásit/přihlásit nedaří, nicméně při synchronizaci se mobil tváří, že je do PB cloudu přihlášná na účet podle svého soukr. e-mailu.
    - zkoušíme přihlásit se e-mailem a heslem rovnou, tak na libovolné heslo dostaneme odpoveď "Váš účet byl dočasně uzamčen. Zkuste to prosím později." Reset hesla tam k dispozici není.
    - na webu zkusím přihlášení do https://cloud.pocketbook.digital/browser/en , tak se přihlásit nedaří, reset hesla nikde není vidět. Nicméně ve FAQ píšou, že by heslo mělo jít obnovit (po přihlášení? WTF!? viz obrázek)
    - zkusíme přihlásit "sent-to-PB", pouze přihlásit ke službě, tak se to tváří, že nevíme heslo. Při pokusu o obnovení hesla dostáváme ve čtečce hlášení "zadejte platnou e-mailovou adresu", ta je ovšem v pořádku.

:/

Předem děkuji za podnětné rady.

SGNLR
    SGNLR --- ---
    Diky vsem za rady. Nicmene moje ekologicke ja,ktere stravilo nejakej cas na hordach elektronuckyho odpadu v Thajsku,uplne neplesa. Ale co uz no,vsichni tady umreme:)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ja teda jeden nahradni displ na Lux 2 mam - ale je to mirne poskrabanej... na dvou mistech... ale mozna by to slo zubni pastou vyhladit... :o)
    ale nez se s tim patlat a jeste zaplatit nekomu za opravu, tak jdi do toho Lux3 z bazose... je to za pusinku a je to uplne stejne jako ten Lux2 jen to snad ma mirne lepsi displ., ale nejsem si uplne jistej, nekoukal jsem do specifikaci... jen kdyz jsem je mel oba v ruce, tak mi prisly stejne...
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    SGNLR: nebo ulovit neco jako https://pc.bazos.cz/inzerat/190342092/ctecka-el-knih-touch-lux-3.php oproti displayi vlastne za hubicku :D
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    NELDE: to jsem se bal.rikal jsem si, ze by tu treba nekdo mel nahrandi nebo tip kde sehnat nejakej za min nez cele pocketbook
    NELDE
    NELDE --- ---
    SGNLR: Obávám se, že ten display bude stát více než nový PB.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ahoj.neni tu nekdo, kdo by mi vymenil display na starym Pocket book Lux 2?da se nekde ty displeje samostatne koupit?nechce se mi to vyhazovat, to moje duse nema rad a radsi opravuje.diky
    IDLE
    IDLE --- ---
    E2E4: Normální to není, moje čtečka to nedělá, ale jestli to je na reklamaci netuším, s tím žádnou zkušenost nemám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam