• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    Konkurent Kindle, máte ho? A...

Co, když nefunguje kabel, co pak?
    Jak dostat třeba knihy do čtečky?
    Jak si upravit třeba aplikace?
    Jak dostat do čtečky nové vychytávky?
    A co e-knihy pro pocketbook a nejen pro něj?

Aneb vychytáváme svůj Pocketbook...

SPŘÍZNĚNÉ A BLíZKÉ- [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ], [ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ], [ Magazines & eBooks (Casopisy a knihy v pdf, epub, mobi...) - vymena a sdileni digitalniho ctiva ], [ Mluvene slovo CZ i ENG ], [ rychločtení ], [ Stripařská dílna ]

rozbalit záhlaví
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MARTY63: mam to menu jinak.
    EPUB* ma jen moznosti Backward, Backward (hold), Forward, Forward (hold) a bluetooth
    Ale jo, maji moznost zamknout obrazovku, tak to dam na hold back.
    Pomohlo, dik.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    WOODMAKER:
    Mrkni tady:
    Jak vypnout dotykovou obrazovku PocketBook?
    https://www.youtube.com/watch?v=eWhlayty6oY

1 Otevřete Nastavení: Na svém PocketBooku PB634 najděte a otevřete aplikaci Nastavení.
    2 Přejděte do Osobních nastavení: V menu nastavení zvolte možnost Osobní nastavení nebo podobnou sekci pro uživatelské přizpůsobení.
    3 Vyberte Mapování kláves: V sekci Osobních nastavení najděte položku Mapování kláves nebo Nastavení kláves.
    3 Zvolte formát: Zvolte formát souboru, pro který chcete ovládat dotykový displej, například EPUB, FB2, PDF nebo DJVU.
    4 Stiskněte MENU dvakrát: Dvakrát rychle stiskněte tlačítko MENU.
    5 Vypněte dotykovou obrazovku: V zobrazené nabídce vyberte a potvrďte možnost Zámek dotykové obrazovky nebo jinou podobnou funkci pro deaktivaci dotykového ovládání
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    FERRYH: je to tam, ale neni tam moznist vypnuti dotykace
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    WOODMAKER: divne... v manualu k tomuhle PB vidim na strane 13:
    POZNÁMKA: Mapování kláves lze nakonfigurovat v nastavení Nastavení >
    Osobní nastavení > Mapování kláves. Mapování kláves pro pohyb v nabídkách a
    obracení stránek závisí na orientaci displeje.
    a tam by si mel byt schopny nastavit treba dvojklik na klavese "menu" prave na vypinani toho dotykace...
    tak uplne presne jsme to mel i ja v PB626 ...
    podivej se jeste jednou - poradne... manual k PB634 mi tvrdi ze by to jit melo... tak bud je manual na tvuj strojek blbej, nebo blbe ctu :O)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    FERRYH: PB634, aktualizace obcas dostavam.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    WOODMAKER: mozna aktualizovat FW system?
    co mas za strojek - presne?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    FERRYH: vypnuti dotykove obrazovky jako v tom videu tam nemam.
    Na kdyz nic nenastavim uspavaci obrazovce, zobrazi se mi bila plocha.
    MARTY63: ano, nastavuju zapnuti a silu podsviceni gestem. To jsem nasel.
    Diky za snahu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    DIVA: heh, to zijeme v ortogonalnich svetech. ja se praci na mobilu vyhybam - moc maly displej, chybejici fyzicka klavesnice, a uzavrene softy ktere se mi neprizpusobuji.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    DIVA:
    Bohužel bez Macu to nepůjde.
    calibre - calibre for iOS
    https://calibre-ebook.com/download_ios
    DIVA
    DIVA --- ---
    KAERO: existuje alternativa pro podiviny zijici svuj zivot prosty veskere vypocetni techniky vyjma iphonu? Calibre jsem mivavavala za drevnich dob bez chytrych ctecek. Dnes nemam na cem ho provozovat.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    WOODMAKER:
    Někde v nastavení lze najít možnost jak gestem nebo třeba tlačítkem podsvícení vypnout a zapnout.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    WOODMAKER: vsechny ty veci co jsi vyjmenoval by meli jit u PB strojku vypnout ...
    ja uz si nepamatuju (uz jedu na Onyxu a PB je v supliku snad uz navzdy) ty klavesove zkratky - predkladam, ze mas ten PB, co ma jeste vedle dotykace i par tlacitek...
    kazdopadne to jde predefinovat... projed si manual... :O)
    treba tady:
    ...držte tlačítko Nabídka (Menu) po dobu jedné vteřiny pro vypinani a zapinanu podsviceni
    ...a tady video na nataveni key zkratky pro vypinani dotykace:
    Jak vypnout dotykovou obrazovku PocketBook?
    https://youtu.be/eWhlayty6oY

text knizky po vypnuti - ten mam dojem zustava na obrazovce, kdyz v nastaveni uspavani te uspavaci obrazovky PB nenastavis NIC
    ... ale to chce zkusit ... tohle jsem nikdy nedelal :O) mel jsem tam jen sve obrazky... 😎
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Ja se teda hrde hlasim jako novy uzivatel pocketbooku!
    Nahravam to tam jako soubory do slozek a funguje to korektne.
    Akorat bych chtel trochu primitivnejsi software na cteni - bez dotykace, ale s moznosti zapinat/vypinat podsviceni.
    A taky mi trochu vadi, ze kdyz se to vypne, prekresli se obrazovka na cosi co neni ta kniha, kterou ctu.

Ale to jsou malickosti. Hlavni je, ze muzu cist knizky v necem, co je mensi, nez ty knizky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    nojo, to je klasika. kdyz clovek zavisi na nejake sluzbe, tak je to zezacatku vsechno ruzove a skvele a ma pocit pokroku. dokud se na to provozovatel sluzby nevykasle. a pak clovek musi resit podporu, cekat na novy firmware pripadne kupovat novy hardware.

a tyhle veci me po case obvykle prestanou bavit, takze cim jsem starsi tim vic pouzivam ty jednodussi metody, i kdyz to znamena ze jednou za 2 mesice najdu v supliku kabel a nahraju dalsi varku knih z meho vlastniho calibre, do ktereho mi nikdo nekeca (a pripadne nemaze knihy na dalku :) ). a az skonci calibre, tak mi porad knihy zustanou krasne setridene v adresarich, protoze calibre udrzuje poradek.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Já měl nějakou dobu aktivní Dropbox sync - to bylo také super, jenže s novou verzí dropboxu jsem vždy musel čekat na novou verzi firmwaru.
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: ja si teda dal hodlam posilat knihy vzduchem. Vyberu si online, zaplatim online, kniha se octne ve ctecce, ctu. Vrchol pokroku, nesspresso, splachovaci hajzl. Nechtela bych v kuchyni studeny a teply kohoutek zvlast. Sorry za prikrost, resim to s jejich podporou od tehdy po dnes den, jsem nasrana, vybiram svuj prvni kindl. Stahovala jsem vsecky aktualizace o ktere si to reklo, tak cekam ze by to snad mohlo plnit obe svoje funkce, otacet stranky a i stahovat knihy.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Nechce to update firmwaru? Jinak já do PB cpu přes kabel.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Model pb632, posilam via send-to-pb.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Ctecka mi nechce synchronizovat. Poslední stazeny nakup byl v dubnu, ted prijeti novych podminek cehosi, necteno odkliknuto ofc a nechcou se mi poslat knihy. Prvni problem toho druhu, netusim co s tim. Tusite nekdo?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LADY_MYSKA: ADD Na stránkách PosketBooku je i vstup přes Účet Google a Apple, takže kdyby náhodou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam