• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    Konkurent Kindle, máte ho? A...

Co, když nefunguje kabel, co pak?
    Jak dostat třeba knihy do čtečky?
    Jak si upravit třeba aplikace?
    Jak dostat do čtečky nové vychytávky?
    A co e-knihy pro pocketbook a nejen pro něj?

Aneb vychytáváme svůj Pocketbook...

SPŘÍZNĚNÉ A BLíZKÉ- [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ], [ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ], [ Magazines & eBooks (Casopisy a knihy v pdf, epub, mobi...) - vymena a sdileni digitalniho ctiva ], [ Mluvene slovo CZ i ENG ], [ rychločtení ], [ Stripařská dílna ]

rozbalit záhlaví
    PECA
    PECA --- ---
    FERRYH: Tak to je hodně smutné. :/
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    nene, mam SSD externi disk a overenej na nekolika dobrych kabelech a portech, ze je dabelsky rychlej...
    a pak koupis kabel za nekolik stovek co se tvari jako velka znacka a chova se jak USB v2 ... hnus...
    PECA
    PECA --- ---
    FERRYH: Což ale může být vlastnost zařízení. Pokud se to týká nějakého "levného" zařízení... Výrobce sice osadí USB-C port, leč pouze USB 2 komunikační protokol, protože levnější čip... :/ Pochopitelně nevím, co spojuješ. Třeba externí SSD by rychlost uvedenou ve specifikaci samozřejmě mít měl...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PECA: ano, s tim zapolim hlavne u kabelu na USB3+ rychlej prenos u USB-C kabliku...
    z koupenych a deklarovanych USB 3.1 - 3.2 kabelu (casto i od slusne znacky) vetsina jede rychlosti jak na USB 2... 😒
    PECA
    PECA --- ---
    Speciálně levné čínské kabely mají buď pouze nabíjecí vodiče, nebo tak málo mědi nezi bužírkou či mizerné kontakty v konektorech, že datový přenosy probíhají pouze na bázi vysokofrekvenční telepatie. A bohužel se to někdy nepozná ani podle tloušťky či opředení kabelu. :/
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Cha, tak nakonec to fakt byl kabel, zafungoval Ikea kabel v kanclu. Bez vás bych to vzdala bych mnohem dřív.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VRATENKA: Tipnu
    1) Kabel - Odzkoušej, že posílá data třeba do tefonu
    2) povolená data na čtčce
    a) neptá se při připojení?
    b) koukni do nastavení
    c) je povolená karta i vnitřní paměť
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jinak kolega BLACK_ONYX: ma pravdu ze tech microUSB kabelu je kvantum a vetsina je ne datovych ale jen na napajeni ... (typicky vetsina kabliku mikroUSB na elektronicke cigarety)...
    ja takto doma nedavnu testoval asi 20 kabliku a nakonec tech datovech bylo jen 5-6... zbytek jsem radeji hodil do el. odpadu at mi doma nedelaj do budoucna zas zmatky...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    VRATENKA: tak to uz se skoro priklanim k tomu ze zkorodovane nebo spinave kontakty u obou veci... zkusil bych jak na kablik a usb douru, tak na tu kartu SD pouzit na kontakty Kontaktol ... co to udela pak..
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    BLACK_ONYX: aha ok, tak to prozkousim jeste vic kabelu, netusila jsem, ze usb kabely jsou v takovy mire nepouzitelny. Ted jsem to vyresila tou SD kartou, ale taky mi jedna ze dvou nefungovala, i kdyz zastrcena v PC normalne fungovala.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Ja bych to tipovali spíš na kabel. Z 10 mi třeba na přenos dat fungují jen 2.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Já bych ještě zkusil to nechat přes noc nabít v USB nabíječce v zásuvce (ne USB port). A nechat to tam opravdu třeba přes noc. Já jsem měl podobný problém a tímhle se to vzpamatovalo. Tyhle baterky hluboké vybití fakt nesnášejí.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    KAERO: bohužel stejný. Možná se mi PB snaží naznačit, že je čas na nový model :-D Teď asi zkusím plán B s SD kartou.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VRATENKA: pozoroval jsem jine chovani kdyz je ctecka vypnuta a pripojis k pocitaci, a kdyz je ctecka jiz zapnuta a pripojis k pocitaci. tak jeste zkus tohle.
    PECA
    PECA --- ---
    VRATENKA: Tak už jenom to nastavení. Také se to mohlo nějakou aktualizací změnit... Víc poradit neumím.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    PECA: nabitá je, normálně ji používám skoro denně, jenom hooodně dlouho nebyla připojená přes kabel. Na novej rok jsem si jenom chtěla udělat pořádek v knihovně.
    PECA
    PECA --- ---
    VRATENKA: Pokud byla ta čtečka nějakou dobu "u ledu" (jako, že se npoužívala) a tím pádem hodně vybitá, nechal bych ji nejprve řádně nabít. Pak zkontroloval nastavení a potom řešil, chová-li se to stále špatně.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MEMNON666: tak kabelem to asi taky nebude, s jiným kabelem to nefunguje úplně stejně
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MEMNON666: jinek USB port na stejným i jiný PC, ještě zkusím ten jinej kabel.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VRATENKA: klasicka otazka - zkousela jsi jinej kabel/jinej USB port v pc?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam