• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    FERRYH: je to tam, ale neni tam moznist vypnuti dotykace
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    WOODMAKER: divne... v manualu k tomuhle PB vidim na strane 13:
    POZNÁMKA: Mapování kláves lze nakonfigurovat v nastavení Nastavení >
    Osobní nastavení > Mapování kláves. Mapování kláves pro pohyb v nabídkách a
    obracení stránek závisí na orientaci displeje.
    a tam by si mel byt schopny nastavit treba dvojklik na klavese "menu" prave na vypinani toho dotykace...
    tak uplne presne jsme to mel i ja v PB626 ...
    podivej se jeste jednou - poradne... manual k PB634 mi tvrdi ze by to jit melo... tak bud je manual na tvuj strojek blbej, nebo blbe ctu :O)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    FERRYH: PB634, aktualizace obcas dostavam.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    WOODMAKER: mozna aktualizovat FW system?
    co mas za strojek - presne?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    FERRYH: vypnuti dotykove obrazovky jako v tom videu tam nemam.
    Na kdyz nic nenastavim uspavaci obrazovce, zobrazi se mi bila plocha.
    MARTY63: ano, nastavuju zapnuti a silu podsviceni gestem. To jsem nasel.
    Diky za snahu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    DIVA: heh, to zijeme v ortogonalnich svetech. ja se praci na mobilu vyhybam - moc maly displej, chybejici fyzicka klavesnice, a uzavrene softy ktere se mi neprizpusobuji.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    DIVA:
    Bohužel bez Macu to nepůjde.
    calibre - calibre for iOS
    https://calibre-ebook.com/download_ios
    DIVA
    DIVA --- ---
    KAERO: existuje alternativa pro podiviny zijici svuj zivot prosty veskere vypocetni techniky vyjma iphonu? Calibre jsem mivavavala za drevnich dob bez chytrych ctecek. Dnes nemam na cem ho provozovat.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    WOODMAKER:
    Někde v nastavení lze najít možnost jak gestem nebo třeba tlačítkem podsvícení vypnout a zapnout.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    WOODMAKER: vsechny ty veci co jsi vyjmenoval by meli jit u PB strojku vypnout ...
    ja uz si nepamatuju (uz jedu na Onyxu a PB je v supliku snad uz navzdy) ty klavesove zkratky - predkladam, ze mas ten PB, co ma jeste vedle dotykace i par tlacitek...
    kazdopadne to jde predefinovat... projed si manual... :O)
    treba tady:
    ...držte tlačítko Nabídka (Menu) po dobu jedné vteřiny pro vypinani a zapinanu podsviceni
    ...a tady video na nataveni key zkratky pro vypinani dotykace:
    Jak vypnout dotykovou obrazovku PocketBook?
    https://youtu.be/eWhlayty6oY

text knizky po vypnuti - ten mam dojem zustava na obrazovce, kdyz v nastaveni uspavani te uspavaci obrazovky PB nenastavis NIC
    ... ale to chce zkusit ... tohle jsem nikdy nedelal :O) mel jsem tam jen sve obrazky... 😎
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Ja se teda hrde hlasim jako novy uzivatel pocketbooku!
    Nahravam to tam jako soubory do slozek a funguje to korektne.
    Akorat bych chtel trochu primitivnejsi software na cteni - bez dotykace, ale s moznosti zapinat/vypinat podsviceni.
    A taky mi trochu vadi, ze kdyz se to vypne, prekresli se obrazovka na cosi co neni ta kniha, kterou ctu.

Ale to jsou malickosti. Hlavni je, ze muzu cist knizky v necem, co je mensi, nez ty knizky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    nojo, to je klasika. kdyz clovek zavisi na nejake sluzbe, tak je to zezacatku vsechno ruzove a skvele a ma pocit pokroku. dokud se na to provozovatel sluzby nevykasle. a pak clovek musi resit podporu, cekat na novy firmware pripadne kupovat novy hardware.

a tyhle veci me po case obvykle prestanou bavit, takze cim jsem starsi tim vic pouzivam ty jednodussi metody, i kdyz to znamena ze jednou za 2 mesice najdu v supliku kabel a nahraju dalsi varku knih z meho vlastniho calibre, do ktereho mi nikdo nekeca (a pripadne nemaze knihy na dalku :) ). a az skonci calibre, tak mi porad knihy zustanou krasne setridene v adresarich, protoze calibre udrzuje poradek.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Já měl nějakou dobu aktivní Dropbox sync - to bylo také super, jenže s novou verzí dropboxu jsem vždy musel čekat na novou verzi firmwaru.
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: ja si teda dal hodlam posilat knihy vzduchem. Vyberu si online, zaplatim online, kniha se octne ve ctecce, ctu. Vrchol pokroku, nesspresso, splachovaci hajzl. Nechtela bych v kuchyni studeny a teply kohoutek zvlast. Sorry za prikrost, resim to s jejich podporou od tehdy po dnes den, jsem nasrana, vybiram svuj prvni kindl. Stahovala jsem vsecky aktualizace o ktere si to reklo, tak cekam ze by to snad mohlo plnit obe svoje funkce, otacet stranky a i stahovat knihy.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Nechce to update firmwaru? Jinak já do PB cpu přes kabel.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Model pb632, posilam via send-to-pb.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Ctecka mi nechce synchronizovat. Poslední stazeny nakup byl v dubnu, ted prijeti novych podminek cehosi, necteno odkliknuto ofc a nechcou se mi poslat knihy. Prvni problem toho druhu, netusim co s tim. Tusite nekdo?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LADY_MYSKA: ADD Na stránkách PosketBooku je i vstup přes Účet Google a Apple, takže kdyby náhodou...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LADY_MYSKA: Jasný. Nepamatuješ heslo. A máš něco co přečte poštu k tomu starému účtu(nebo nastavené přeposílání)? Jestli někam pošlou nové heslo tak tam. Já vím někdy je to jako hlava 22. Ale dává smysl, aby nestačilo znát "xyz@pbsync.com" bez hesla a s tím se dostat k účtu. Jestli máš něco, čím ses k účtu dostávala, tak by to snad nějak šlo. Šmátrat v historii, uložených heslech a tak. Jinak se obávám, že novou čtečku budeš provozovat s novým účtem nebo bez účtu.

Já ačkoliv PB mám, na něm účet nikdy neměl, právě z podobných důvodů (zálohy a přenosy dělám ve své režii) a na každém svém zařízení mám jiný účet. Pravda, pak musím listovat v knížce, ale jelikož jsem častot off-line, tak bych stejně musel.
    Je tedy možné (i pravděpodobné), že někdo příjde s něčím lepším.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ERGOSUM: ja ucet mam, ale nepamatuji si heslo. Coz je na stare ctecce, kdyz jsem chtela svuj stary ucet na nove ctecce a i si nechavala poslat zmenu hesla k původnímu účtu, akce se nepodarila a byl mi navrhován nový účet
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam