• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TILTWarrior diet - názory, zkušenosti, fotky
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    a nebude hlavni duvod rozdilu tech diet precejenom to pohlavi divky?
    chapu ze genderove rovny svet je ten desne popularni, ale podle me muz a zena rozdilni tvorove jsou.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Ještě jsem zvědavý, jaký to bude mít dopad na tělesný tuk, sice ho s sebou nějak moc nenosím, ale sixpack by nebyl k zahození. Uvidíme časem: )
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    CARODEJNICE: Hele, ale ten efekt tam přitom je. Když jsem jedl po hodině jako zmíněný přežvýkavec, měl jsem podstatně méně energie. Ten poloprázdný žaludek mě teď udržuje v podstatně bdělejším stavu (což je to, co jsem pro své životní tempo potřeboval).
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    BLOODRAT: Aha... myslím, že to je problém s vyhodnocením efektu takové válečnické diety. Pokud jsi razantně "ozdravil" skladbu jídelníčku, tak je asi jedno, kdy to jíš :D
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    CARODEJNICE: Různě, když se dostanu domů pozdě a mám tak hodinu do postele, spíš si dám něco lehčího a přidám si druhý den ke svačinám.
    Jinak za poslední půlrok jsem defakto vyloučil pečivo, přílohy omezil na minimum, omezil smažení, přidal na zelenině a rybách, takže ten posun je hlavně ve fázování jídel, abych taky své pojetí WD uvedl v plném rozsahu.
    Uzeniny nežeru vůbec kromě vlastnoručně vyrobených. Sladký chujoviny typu čokoláda & tatranka, to mi nechutnalo nikdy, takže tam jsem oproti zbytku populace ve výhodě :p
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    BLOODRAT: V noci se Ti spí lépe? A kolik hodin před spánkem si dáš tu večerní - hlavní - porci?

Mnoho obézních, se kterými jsem se setkala, mělo právě tento režim - bez snídaně, přes den v zaměstnání jen něčím zahnali největší hlad a večer si to vynahradili ve velkém - samozřejmě kaloricky bohatě. Samozřejmě pokud je dieta a večerní "přejedení" o skladbě "kvalitní maso, ryby a hodně zeleniny", tak se příliš přibírat nebude...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    TRISTANNA: V práci se hýbu poměrně dost (dalo by se říct že jsem jako nástrojář někde u kategorie "fyzicky náročná práce " ) přes den pak pracuju i jinak ( v současnosti zpracovávám 35m3 dřeva na zimu: ), večer, když mi zbyde čas si ještě dojdu zasportovat. Výdej v kaloriích mám hrubým odhadem okolo 3k, spíš víc . Warrior diet jedu cca týden a zatím to hodnotím víc než kladně, mám nekonečně energie a cítím se fakt dobře, všechna ospalost a malátnost je pryč a v noci se mi spí podstatně líp. Za mě zatím dobré, uvidíme dál. Souhlasím však, že pro nepříliš aktivní lidi to není.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    TRISTANNA: in a nutshell viz WRIGLEY

popravdě nevidím velký faktický rozdíl mezi 2000 kkcal rozloženými do celého dne a zkonzumovanými až naráz večer
    TRISTANNA
    TRISTANNA --- ---
    Přátelé, skutečně si myslíte, že je zdravé celý den nic nejíst a na noc se "přežrat"? Sorry ale to zní dost nepravděpodobně. Tohle mohli dělat naši předci, kteří celý den pobíhali s oštěpem po lese a měli obrovský výdej kalorií. Takže nevadilo, když se večer najedli. Ale pokud celý den sedíš u počítače a nebo děláš nějakou práci, u které se moc nehýbeš (což je dnes většina), tak z nočního přejídání akorát ztloustneš. A je to zátěž pro tělo...to je můj názor.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    Nedrzim zadnou dietu, ale jedno poradne jidlo denne je pro me docela standard a prijdu si naprosto v pohode. Ten clanek na zelezne kouli je podnetny hlavne v jedne veci - pokud chces jenom sedet, jez jako krava. Pokud se chces hybat a byt aktivni, jez jako selma.
    JIRI_CZEK
    JIRI_CZEK --- ---
    můj trenér byl kdysi věčně unavenej špekoun a warrior diet třeba zrovna jemu prý hodně pomohla - shodil cca nějakých 25kg jestli si dobře pamatuju. jako u každý "teorie o stravování" je potřeba trochu odstupu, protože každej jsme prostě jinej (a každej druhej je dneska výživovej poradce, nebo jede podle nějakýho dogma). tady o tom napsal celkem zajímavej článek:
    Stop pastvě – jez jako šelma! | Železná Koule .CZ
    http://www.zeleznakoule.cz/stop-pastve-jez-jako-selma/
    a tohle bylo taky dost kontroverzní :)
    7 lží, kterými nás krmí výživoví poradci | Železná Koule .CZ
    http://www.zeleznakoule.cz/7-lzi/

mě to dává celkem smysl až na to, že prostě maso moc nejedu :)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    to sou mi zas termity undereating/overeating... tomu tak uz tomu tehda valecnici rikali jo ? ;)

ale zajima me to taky, jednak ze sem docela pribral za posledni dobu a asi to da vydrzet .. dva kolegove maj po ramadanu a to je vicemene to samy zejo .. a dle jejich slov se cejtej docela dobre (ne nijak z duchovniho hlediska, ale ze fakt cejtej ze se telo ferove vycisti)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    dik
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    muzes to tu nejak obsirnejs rozepsat o co se jedna a jak by se melo postupovat bez toho aniz bych musel louskat anglicky celou knihu?
    TILT
    TILT --- ---
    Neznám v okolí moc lidí, kteří by tuto dietu drželi a proto jsem založil tohle téma. Zajímají mě vaše zkušenosti a výsledky. Jestli jste tuto dietu zkusili a nevyhovuje vám, chtěl bych vědět proč? Rád bych se tady bavil o tom, jaké potraviny jsou vhodné a jak působí na tělo. Jaké jsou možnosti modifikace této diety - je bezpečná kombinace s paleo nebo s ketogenní dietou?
    TILT
    TILT --- ---
    Po přečtení knihy jsem se rozhodl tento způsob stravování vyzkoušet. Jsou to tři týdny. První dny jsem trpěl hlady a jediné na co jsem myslel, tak byla večeře. Dnes už jsem zvyklý, přes den hlad nemám (k obědu si dám hrst mandlí a na svačinu třeba jablko) a večer si v klidu udělám bohatou večeři, nebo si občas zajdu na pořádný steak. Za tu dobu jsem shodil 5 kg. Nepozoruji na sobě, že bych nějak strádal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam