• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SLASHOnePlus One, OPO, CMS11 ROM a pod.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OnePlus 6 -> OnePlus 6T

Chtel jsem Huwai Mate 20 X kvuli Tomu obrovskemu displayi. Ten se pry nebude prodavat v Evrope.

Tak jsem si objednal Pixel 3 XL z Nemeckeho Google Store. To mi napsalo odhad dodani na zacatek prosince. Jednak se mi nechtelo cekat, druhak v te dobe bude Snapdragon 845 velmi blizko konci sveho cyklu.

Tak jsem zrusil objednavku a vzal jsem si OnePlus 6T. Ten mel globalni uvedeni myslim October 29, odobjednavky pro CZ otevrene od vcerejska (November 6) coz jsem ucinil a dneska dorazil domu.

Asi to neni nejaka treskuta zmena oproti memu predchozimu OnePlus 6, ale jsem za nej rad.

Zmeny u 6T oproti 6:
    + Vetsi baterie.
    + Gorilla Glass 6, snad prvni Android telefon co tohle sklo ma. Nesnasim praskle skla, takze parada.
    + Ten fingerprint sensor vepredu je pro me ucely parada. Prijde notifikace, polozite na lezici telefon prst na symbol, odemknuto. Je pomalejsi, ale zatim (tuk tuk) vzdy pozna a odemkne. Bal jsem se, ze to bude zlobit, tak zatim funguje paradne.
    + Vyrazne mensi notch nahore a viditelne mensi chin dole. Kvuli mensimu notch se tam vejde vice ikonek, coz se hodi.
    + Pryc headphone jack. Sorry, pro me vyhoda, uz pro jack nemam zadne vyuziti a takhle je v telefonu o jedinu diru na curbes a na vlhkost mene.

- Pryc statusova dioda. Mam je rad. Da se bez ni zit, ale je to skoda. Chapu ze jsou v kurzu takove ty ambient displaye atp, ale ja mam radsi ikonku. U leziciho telefonu v nabijecce napr. nevidim na prvni mrknuti, zda se telefon nabiji.

Co bych si pral do budoucna:
    * Bezdratove nabijeni standardu Qi, pretty please. Nechci si nicit konektor a zbytecne manipulovat s kabelem.
    * Stereo repraky.
    * Ultrasiroky fotacek jako je na Huawei, pripadne i teleobjektiv. Ale hlavne ten UWA.
    * Vyrazne vetsi sensor primarniho fotaku, treba Sony IMX586.
    * Note / XL variantu s vetsim displayem.
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    MEDWYN: ja ziaden problem nepocitujem , dlhy telefonat s brachom vcera a vsetko v pohode, je pravda, ze pocitovo mi pride hlasitost trohu nizzsia ako v OP5, ale mozno som len nahluchlý z prace :D
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Oneplus 6, mam ho tyden, telefon uzasnej.

Ale zlobi mi signal - call drops, druha strana neslysi, telefon ukazuje plny signal a pritom mi druha strana tvrdi ze jsem nedostupny apod. Dokud jsem venku na ulici a na signalu, je vsechno v pohode. Jakmile zalezu do budovy, tak zacnou problemy.

Inu, to je je ta dan za to byt early adopter :-D

OnePlus 6 users around the world reporting call drop issues - PiunikaWeb
    http://piunikaweb.com/2018/06/04/opneplus-6-users-around-the-world-reporting-call-drop-issues/

Tak skoro bych doporucil pockat...
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    MEDWYN: objednával som z ich stránky min. 3x,naposledy OP6 a tel I všetko ostatné prišlo v poriadku a za pár dní. Žiadny problém s dph ani nič podobné. Posielajú to tuším zo skladu v Nemecku, teda aspoň moje OP5 bolo.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    LEXXA: Ja si DPH stejne neodectu, ale slo mi spis o to, aby mi ho tam pri transportu ještě nevymerili navic.
    Kazdopadne by mi bodl ten referral, tak pokud nekdo chcete, je to oboustranne výhodný obchod - dostanete nejakych 100bodu na jejich shopu.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MILAZAJICEK: ono se to realne vyresilo ale podruhe ty maily a telefonaty absolvovat nechci, to si radsi necham propadnout dph.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LEXXA: tak to není takovej problém. Odkud to fakturu ji? Btw si ho můžeš nechat vrátit až tady.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MILAZAJICEK: zkus jim to vysvetlit :D
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LEXXA: jak ze nelze uplatnit DPH? Jestli to posílají z eu tak jde.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    LEXXA: pres referral program z webu by melo jit dokonce 20€- tak mozna to jde i zkombinovat... https://www.oneplus.com/cz/referral
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MEDWYN: poslu ti 5eur kupon z myho 3t jakmile ho naidu
    support maji famozni ale neumi to prodat na fakturu takze dph si neodmyslis.
    doruceni z dhl express v pohode
    zaruku jsem zatim nemusel uplatnovat.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Ma nejake nevyhody objednat si Oneplus 6 online z oneplus.com oproti cekani na naskladneni, pridani marze a objednani napr. z czc/alza? Jaky je support/zaruka z ofiko webu? Mate nekdo zkusenosti? Pripadne - nechcete mi nekdo poslat referal? Co jsem zatim nasel, tak mi prislo, ze záruka je 24m a i sluzby jsou v pohode, k cene uz se nepripocitava DPH ani clo a vlastne jsem nenasel nevyhodu ;)
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    Už mam objednane :) tak snad mi bude robit radost tak ako OP 5, len sa bojim, aby som si zvykol na senzor pod fotakom, HW tlacitka mi budu tiez chybat.
    SLASH
    SLASH --- ---
    tak uz su zname ceny... aj specs. potesi ze zostal headphone jack. cena isla o cca £20 hore oproti 5T, ale myslim ze vcelku je to obstojny model.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Momentálně vyckavam s jakou cenou Oneplus 6 dorazi k nam. Pak vezmu bud 5T (ktera zlevni) nebo 6 (kdyby byla neodolatelna). Tesim se :-)
    SLASH
    SLASH --- ---
    Co vravite zatial na OP6 ?

podla mna uz nebude cenovo tak vyhodny ako predchadzajuce modely

No a potom je tu ten top notch, ktory ja nemusim osobne.

U mna je zatial 3T posledny vyborny model s perfektnym score za cena / vykon...
    MAD_
    MAD_ --- ---
    prodam Dash Charger nabijecku, originalni, byla v baleni k 1+ 5T
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    THOMASC: naprosto souhlasim, nevedel jsem ze to bude tak pohodlny
    THOMASC
    THOMASC --- ---
    LEXXA: OP5 - staci jen rozsvitit displej (jakkoli), odemkne hned jak uvidi muj ksicht a nic vic.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    THOMASC: co mas za telefon? na mem 3t to musim zapnout tlacitkem, pak se na to podivat (to je bleskurychle) a pak klepnout na display abych se dostal dovnitr. (OB21)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam