• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PPNEKKIZS - Integrovaný záchranný systém(fotky z výjezdů,cvičení,...)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Tři lidé nepřežili srážku s nákladním automobilem. 26.09 2014 u obce Klecany
    K tragické dopravní nehodě vyjížděli profesionální hasiči z Neratovic a Letiště Vodochody. U Klecan se čelně střetl kamion s osobním automobilem, tři osoby nehodu nepřežily. Motor osobního automobilu skončil 50 metrů od vozidla.




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požár trafostanice. 23.9 2014 Bělá pod Bezdězem
    Hasiči na místě spolupracovali s energetiky, kteří vypnuli elektrický proud. Na hašení byly nasazeny 3 proudy na suchou pěnu, ve 12:15 byl vyhlášen druhý poplachový stupeň. Ve 12.35 hodin se podařilo zlikvidovat plamenné hoření, ve 13:40 hasiči požár celkově zlikvidovali.



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požár ve frýdeckomístecké nemocnici. 22.9 2014 Frýdek-Místek
    Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci z pondělí na úterý 23.9.2014 v Ne­mocnici ve Frýdku-Místku u požáru v denní místnosti, sousedící s operačním sálem. Požár se obešel bez zranění, může za něj technická závada na nápojovém automatu. Škoda může jít až do několika milionů korun, a to především v závislosti na míře poškození lékařských přístrojů kouřem.




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Řidič nezvládl řízení a naboural do garáže rodinného domu. 21.9 2014 obec Velké Bílovice




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požár bytu v Brně si vybral první letošní oběť 18.9 2014 Brno
    Před půl sedmou večer přijali hasiči na tísňovou linku hlášení o požáru. Ještě před příjezdem hasičů se snažil kolemjdoucí muž uhasit požár hasícím přístrojem. Jeho snaha však byla marná. Požár byl již v plném rozsahu.
    Požár vypukl v bytě v prvním patře a vyžádal si jeden lidský život. Jedná se o vůbec první letošní oběť v souvislosti s požáry v budovách. Škoda vzniklá při požáru je 200 000 korun, příčina však není dosud známa.





    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Střet motorky a osobního automobilu 18.9 2014 Turnov



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Cvičení DRILL 2014 Cvičení se uskutečnilo 16.9. 2014 v Hoře Svatého Šebestiána na Chomutovsku.
    Cvičení DRILL 2014 simulovalo extrémní situaci, kdy může dojít k selhání některé technické části elektrické sítě, například k pádu stožáru. Dle scénáře způsobí extrémní kalamitní počasí sérii mimořádných situací v elektroener­getických přenosových soustavách v celé řadě zemí Evropy, včetně Česka a Německa. Došlo k výpadku vedení zvlášť vysokého napětí mezi transformovnami Hradec u Kadaně a Röhrsdorf.Zprovoznění mezinárodního propojení se v dané situaci rázem stává strategickou prioritou. Obě společnosti začaly okamžitě stavět náhradní přenosovou trasu pro přeshraniční vedení. Pokud stavbu komplikují další faktory jako požár v okolí nebo nepřístupné cesty, neobejdou se společnosti ČEPS a 50Hertz bez pomoci záchranných složek a armády obou zemí.






    Zasahovalo 13 českých hasičských jednotek profesionálních i dobrovolných, 3 jednotky ze SRN, rychlá zdravotnická pomoc, Policie ČR, Policie SRN, Armáda ČR, Letecká záchranná služba ČR, THV SRN, společnost ČEPS a 50 Hertz.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Střet nákladního auta s vlakem 16.09 2014 Čtveřín (okr.Turnov)
    K události během chvíle dorazily 3 jednotky hasičů – profesionální hasiči z Turnova, turnovští dobrovolní hasiči a drážní. Jak hasiči zjistili, nákladní auto převážející jablka mělo defekt na přejezdu.
    Řidič, který byl v době střetu mimo vůz, problém ohlásil a dispečer se snažil zastavit provoz na trati, ale vlak již byl na dohled. Srážce tak nebylo možné zabránit. Řidič auta ani žádný z 90 cestujících nebyl zraněn.
    Provoz na trati i komunikaci byl uzavřen. Pro cestující byly vypraveny 2 autobusy, jeden hasičů z jablonecké stanice a druhý zajistily ČD. Hasiči pomohli cestujícím s přesunem do autobusů, které je dopravily na nádraží do Turnova.



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Tragická dopravní nehoda 13.09 2014 obec Ludmírov (olomoucký kraj)




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Sršni napadli a poranili 30 orientačních běžců. 13.09 2014 U obce Líbina (okr.Jičín)


    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Požár chalupy 11.9 2014 obec Svojek (okr.Semily)




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Nehoda autobusu 10.9 U Plané nad Lužnicí (okr.Tábor)
    U Plané nad Lužnicí na Táborsku zemřeli dnes při nehodě autobusu dva lidé, šest dalších je zraněných. Autobus, který po nehodě narazil do stožáru trakčního vedení železniční tratě, začal po havárii hořet.



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Nehoda nákladního vozidla 8.9 2014 obec Ješín (okr.Kladno)
    Po příjezdu jednotek na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu jednoho nákladního automobilu, který se vyhýbal překážce v zatáčce, najel za krajnici a následně narazil do obvodové stěny rodinného domu.Řidič automobilu neutrpěl žádná zranění, ale u rodinného domu došlo k poškození nosné části obvodového zdiva a střešní konstrukce.

    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Propadlá střecha - hasiči hledali zda pod sutinami někdo nezůstal 3.8 2014 Zákupy (okr.Česká lípa)




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Smrtelná dopravní nehoda 3. září 2014 u Detřichova (liberecko)
    Řidič sanitního vozu VW Transportér jel směrem od Frýdlantu na Liberec a na přímém úseku, z dosud nezjištěných příčin, zezadu narazil do vozidla Škoda Favorit, které stálo na krajnici. 48letý řidič (cizinec) v osobním vozidle zůstal zaklíněn a na místě podlehl zraněním. Řidič sanity byl z místa transportován vrtulníkem do Krajské nemocnice Liberec. Komunikace byla po dobu šetření nehody zcela uzavřena. Policisté na místě provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu u řidiče sanity, ta byla negativní.
    Šetřením na místě nehody bylo zjištěno, že 48letý řidič měl pravděpodobně defekt na vozidle. Z tohoto důvodu zastavil na krajnici, vystoupil a podle svědků se vozidlo snažil roztlačit, to se mu po chvíli podařilo, a tak nasedl zpět do vozidla. V tento okamžik došlo k dopravní nehodě. Při nárazu došlo k odmrštění vozidla mimo pozemní komunikaci, kde skončilo převrácené na střechu. Pravděpodobná příčina dopravní nehody je nedodržení rychlosti, a to, že se řidič sanity dostatečně nevěnoval řízení. Dopravní nehodou se i nadále zabývají policisté z Liberecka.



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Lokálni záplava 30.8 2014 Kamenice u Zákup(okr.Česká lípa)


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam