• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PPNEKKIZS - Integrovaný záchranný systém(fotky z výjezdů,cvičení,...)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Holešovičtí profesionální hasiči vyjeli k případu spadlého sloupu veřejného osvětlení. Na spadlý sloup najel osobní automobil a zůstal na něm stát. V 11:57 hasiči sloup pomocí rozbrusu odstranili a ve 12:03 byl případ předán Policii ČR.



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Mezi Říčany a Mukařovem se střetla sanitka s terénním vozidlem. 30.11 2014
    Na místo byla ihned vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Říčany s cisternovým automobilem na podvozku Mercedes Benz. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že při nehodě došlo ke zranění dvou osob. Hasiči provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a sanaci vozovky pomocí sorbentu. Příčina nehody je předmětem dalšího vyšetřování.




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Pes zůstal zaklíněný v podvozku vozidla v obci Záříčí, hasiči ho z útrob automobilu zachránili. 28.11 2014
    Do cesty vyjíždějícímu osobnímu vozidlu se dnes před osmou hodinou ranní v obci Záříčí připletl volně pobíhající pes. Po vběhnutí pod vozidlo došlo k zaklínění jeho hlavy mezi výfukové potrubí a podběh. Na žádost občanů byla na místo nešťastné události vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž.Po svém příjezdu se hasiči pokusili o vyproštění psa bez použití technických prostředků. To však v daném případě nebylo možné, proto hasiči provedli odstřižení části dílů konstrukce a vytvořili prostor pro uvolnění hlavy psa. Tento postup se ukázal jako správný a pes byl bez větších zranění zachráněn.

    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Čelní střet na silnici mezi obcí Borek a Veselím nad Lužnicí si vyžádal tři mrtvé 28.1 2014




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    V Hostouni bočnice nákladního auta roztrhla plášť autobusu 27.11 2014
    Řidič NA vyvázl bez zranění. Uvnitř autobusu cestovaly tři osoby včetně řidičky. Oba cestující seděli na sedadlech na druhé straně autobusu. Jednoho z nich museli hasiči z autobusu vynést na vakuových nosítkách. Všechny tři odvezla ZZS do nemocnice.




    TOM
    TOM --- ---
    smrtelná nehoda - utržené kolo náklaďáku
    Kolo utržené z nákladního automobilu zabilo řidiče osobního auta | Policejní Deník
    http://policejnidenik.cz/kolo-utrzene-z-nakladniho-automobilu-zabilo-ridice-osobniho-auta/

    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    21.11 2014
    Čtvrtý kilometr dálnice D11 ve směru na Hradec Králové zastavila vážná nehoda, střetly se tři nákladní vozidla, dodávka a dva osobáky. Na místo zamířil kromě pozemních posádek hasičů, zdravotníků a policistů také vrtulník.








    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Přerov 20.11 2014
    Profesionální hasiči z Přerova byli požádání o pomoc při odstranění pěny, která unikla z kanalizace v Přerově na ulici Osmek. Po příjezdu zjistili, že z kanalizace uniklo větší množství pěny neznámého původu. Velitel zásahu postupně na místo povolal zástupce životního prostředí Magistrátu města Přerova, pracovníka Vodoprávního úřadu a řídícího důstojníka HZS Olomouckého kraje.
    Na základě důkladného prozkoumání situace se odborníci společně shodli, že pěna neohrozí životní prostředí a že může být zpátky spláchnuta do kanalizace. Hasiči ji proto naředili a spláchli zpět do kanalizace.



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Námětem cvičení v Berouně bylo vynést pacienta s vysoce nakažlivou nemocí ebolou z ordinace praktického lékaře





    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Tragická dopravní nehoda osobního vozidla a kamionu uzavřela silnici I/3 poblíž Mirošovic 18.11 2014
    Jako první se na místo události dostavila dobrovolná jednotka, která zjistila, že osoba z osobního vozidla je mimo něj a utrpěla vážná zranění. Hasiči započali s první pomocí a oživovacími pokusy. Bohužel po příjezdu ZZS, konstatoval lékař zranění neslučitelná se životem. Z toho důvodu byl také odvolán vrtulník LZS, který byl původně na místo události vyslán.
    Hasiči dále zajistili místo události a po zadokumentování nehody Policií provedli úklid komunikace. Příčina tragické nehody je předmětem dalšího vyšetřování.






    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Nezraněná paraglidistka skončila zamotaná ve stromě, dolů jí pomohli až hasiči. 15.11 2014 Černošice



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Nehoda osobního automobilu a traktoru. 14.11 2014 Břeclavsko




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    V autě po nárazu do stromu u Horního Slavkova na Sokolovsku zemřel řidič. 14.11 2014



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Řidič osobáku nepřežil na silnici z Plzně do Karlových Varů střet s nákladním vozidlem. 13.11 2014
    U odbočky na Klenovice se čelně střetlo osobní auto s nákladním převážející kulatiny. Po střetu skončilo osobní auto natlačené v příkopu zmáčknuté pod NA. Řidič osobního auta zůstal zaklíněn ve vozidle, utrpěl zranění neslučitelná se životem.Vzhledem k tomu, že se v autě nacházela dětská sedačka, vzniklo podezření, že ve vozidle cestovalo i malé dítě. Hasiči vnikli do auta zadním oknem, vozidlo prohledali. Naštěstí se přítomnost dítěte nepotvrdila.Hasiči vyčkali na příjezd policejních vyšetřovatelů.
    Zástupce nákladní společnosti zajistil náhradní vozidlo. Po zadokumentování nehody byl náklad přeložen.
    Na pokyn PČR hasiči zahájili vyprošťování. Nejprve pomocí navijáku z automobilového jeřábu AV 30 od sebe odtrhli obě vozidla a nákladní vytáhli na komunikaci. Následně pomocí hydraulického zařízení vyprostili tělesné ostatky a předali koronerovi k ohledání. Při práci si museli počínat opatrně, aby nepoškodili stopy, které vedou k vyšetření příčiny nehody.







    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Vyproštění kotěte, které si vlezlo a uvízlo v motorovém prostoru osobního auta. 12.11 2014 Úbislavice na Jičínsku
    Na operační středisko hasičů volala žena s žádostí o pomoc s vyproštěním kotěte, které si vlezlo a uvízlo v motorovém prostoru osobního auta.
    Hasiči během deseti minut kotě, které si poranilo packu, vyprostili ven. Řidička osobního vozidla se nabídla, že zvíře odveze na kontrolu k veterináři.


    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Osobní vůz skončil na silnici u obce Chotělice na Hradecku po nárazu do stromu na střeše. 11.11 2014



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Kůň nepřežil střet s vozidlem v Oldřichově na Hranicích, řidička osobáku byla zraněna. 6.11 2014



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Skalní průrva u Boreckých skal nedaleko Rovenska pod Troskami vlčáka nevydala, hasiči o jeho záchranu bojovali 6 hodin. 6.11 2014
    Událost byla hasičům ohlášená ve 12:27 hodin na tísňovou linku 112. Psa našel ve skalách muž, který bydlel nedaleko a už dopoledne slyšel nějaké zvíře v lese výt. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Turnova, Semil a kvůli dalšímu speciálnímu nářadí byli vysláni i hasiči s technickým automobilem z Liberce.
    Vlčák se nacházel v nejužším místě skalního bloku a nebylo možné na něho dosáhnout ani seshora ani zespodu. Hasiči zasahovali od shora, kde měli ke zvířeti zhruba 2,5 metru. Nejprve použili odchytávací tyč, pak zkoušeli pod psa natáhnout hadice. Pískovcové stěny dokonce polili pěnidlem, aby nebyly tak drsné a pohyb nahoru nebo dolu byl snadnější. Liberečtí hasiči dopravili na místo bourací kladivo, pomocí kterého chtěli kus skály odstranit.
    Problém byl v tom, že se pískovec pouze drolil, ale neodlamoval po částech. Hasiči spustili do štěrbiny po laně i toho nejútlejšího z hasičů, ale ani ten nemohl psa vyprostit. Nezvládl to ani sestrojený kladkostroj. Popsané varianty záchrany hasiči několikrát za sebou opakovali. Poté, co zvíře přestalo dýchat, byl zásah ukončen.
    Jako poslední možnost vyproštění zvažovali hasiči použití pneumatických vaků. Nakonec nebyla tato varianta realizována kvůli velkému riziku. Skalní bloky by se mohly natolik narušit, že by třeba později hrozilo jejich zřícení.



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Hasiči vyprošťovali u odbočky na Kratonohy řidiče osobního auta po střetu s kamionem. 5.11 2014






    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Zraněna osoba pod tramvaji. Praha 5.11 2014





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam