• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUGISCS Software (Euro truck simulator 2, Scania truck driving simulator..)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Le pardon za OT.
    Ale až teprve teď jsem si všiml že se chystá za chvilku nový Spintires :)
    SnowRunner: A MudRunner Game - Gamescom 2019 Reveal Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=Ls83GGc5fi4
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Treba se to tu nekomu bude taky hodit. Nejakej dobrodinec udelal Linuxovej plugin pro Telemetry Web Server + Mobile Dashboard: https://forum.scssoft.com/viewtopic.php?t=275391 , takze se konecne muzu prestat starat o palubku a nasatavit si pohled rovne dopredu, cimz snad eliminuju posledni zbytky tech zlomu mezi monitorama:)
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    BATEAU: to presne nevim. Neprehrejva se, ale po chvili co zapnu nejaky trosku narocnejsi vykreslovani, ale nekdy treba i jenom kdyz spustim browser, tak zacne delat artefakty, ruzny prevazne zeleny a ruzovy a kdyz to je jenom browser, nebo treba kodi, tak se za chvilku uklidni, ale kdyz je to treba ets2 tak za chvilku vytuhne celej komp.
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    co se ji stalo?
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Mno, tak ta grafarna, jak sem se tu prevcirem zminil, ze sem ji odpalil a pak to smazal, protoze to vypadalo, ze to rozdejcha to uz nerozdejcha, takze du hledat novy zelezo. Pisu to jenom jako varovani, kdyby to chtel nekdo na stejny nebo podobny karte zkouset jako ja;)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Na tom je právě ETS2 báječnej, že docela svižně funguje i na šrotu..
    Já to hraju na AMD Phenom II X4 945 3GHz, 8GB RAM a GeForce GTX 560 Ti :)
    Klávesnice-myš
    JIMX
    JIMX --- ---
    PUNKREASS: ja to hraju na notebooku s nějakou mobilní nvidii ... na klávesnici a myši ...
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    JIMX: ja ted prave nejakej cas na hrani mit budu a zoufalej HW mam taky. Ale kdybych to mel poridit vsechno najednou, tak se urcite cukam. Nejdriv sem koupil hru, pak z druhy ruky lacinej volant, kdyz sem ho rozbil, tak jeste jednou, pak sem zacal jezdit i jiny simulatory, tak sem vloni koupil g920 a th8a a ted ty dva monitory.
    A nekdy priste pak jeste tohle;)
    www.motion-sim.cz 4x4 Simulator is released for sale.
    https://www.youtube.com/watch?v=mrSEhzwGohU
    JIMX
    JIMX --- ---
    PUNKREASS: závidím ... já ani nemám poslední dobou čas hrát a navíc mám i dost zoufalej HW ... :-/
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    TOMBRIDER: interni radio bohuzel na Linuxu nebezi, ale pripoustim ze triko obcas dlouho neprany mam:]

    Jinak musim rict, ze je fakt naprosto super videt vsechny zrcatka, na krizovatkach do obou stran, kolem sebe ubihajici vesnice, coz ale asi nikoho neprekvapi. Ja to cekal, ze to bude super, ale i tak sem docela odvarenej. Zvazoval sem i koupi nejakyho zahnutyho padesati palce, ale z nekolika duvodu sem zvolil tuhle variantu a sem rad a muzu jenom doporucit.


    JIMX: spolucestujici mivam Melissu;) Akorat, ze v tomhle mym oblibenym Magnumu ma nohy skrz sedacku a dost zakrejva vyhled.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ... a pravidelně bereš stopařky a stavíš podpořit sociální pracovnice u benzínek :-D
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    PUNKREASS: To vypadá hodně dobře. Doufám že v rámci realističnosti jezdíš v dlouho nepraném tílku.
    A posloucháš jen rádia příslušící dané země kterou zrovna křižuješ :)
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Tak uz sem to dostal temer k dokonalosti a k my naprosty spokojonesti ve stylu nejsnazsi reseni, nejlepsi reseni - nastavenim vnitrni kamery a fizickym natocenim krajnich monitoru;) Diky, BATEAU, za nasmerovani!
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    uple dobre ne. je to dane tou projekci. vnimany prostor kolem tebe je koule a ty ho chces renderovat do tri rovnych ploch.
    pri projekci na kazdy monitor mas jine relativni fov per pixel ve stredu monitoru a na jeho krajich - kraje jsou vzdy trochu roztazene. kdyz mas vic monitoru, kdy ma kazdy svou vlastni renderovaci kameru, pak ten prechod jsou prave setkani dvou techhle roztazenych casi, ale kazda je roztazena vuci jinemu pozorovacimu bodu.
    kdyz do tri monitoru renderis jen z jedne kamery, mas zase extremne siroky obraz a zadne fovko nevypada moc dobre, kvuli ted uz extremnimu roztazeni kraju.

    nejlepsi zusob, jak obejit ty zlomy, je umistit je vyskove tam, kde je horizont projekce. tj pohnout kamerou nahoru nebo dolu az najdes pozici, kde ti to bude nejmin vadit.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Je nejekej zpusob, jak co nejlip vyresit takovy ty zlomy, jak sou videt napr. na tech zabradlich napravo, na spojich monitoru? Uz si s tim par chvil hraju a bez kloudnyho vysledku. Obcas mam z toho docela morskou nemoc.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    PUNKREASS: Tak uz sem to vyresil, a to nasledovne:


    Nejaka prace s tim taky jeste bude, ale uz to bude radostnejsi:) Sem dost mile prekvapenej, ze to jede bez problemu (coz je pro mne 30-40 fps) se vsim na max vcetne modu typu fael environment jako na jednom monitoru, jenom scaling sem sundal ze 400 na 100, a to jedu na stary Gainward GeForce GTX 680 Phantom 4GB, i5-2500 a 16GB RAM.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Snazim se uz nekolik hodin na ubuntu 18.04 rozbehnout kamiony na dvou monitorech, 2x 1920x1080 (druhej je teda telka). Nasel sem nekolik ruznejch ne mi uplne jasnejch navodu a sem momentalne ve stavu, ze mam bez problemu funkcni slouceny displeje (3840x1080), presouvam mezi nima okna, mys, asi tak, jak to ma fungovat. V config.cfg mam uset r_multimon_mode "4" a zkousel sem ruzny konfigurace v multimon_config.sii, co sem tak nasel. Obraz mi ale porad zustava na primarnim monitoru a nedokazu ho roztahnout na obe obrazovky. Ted posledni, co sem zkousel, bylo nastavit rozliceni v config.cfg na tech 3840x1080, ale tim sem dosah jenom toho, ze se hra cela presunula na tu telku. Obraz je jinak, zda se, zdeformovanej spravne na dva monitory v nejakym uhlu, ale potrebuje roztahnout a prosim teda timto o pomoc. Dik moc.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Jak to ted vypada s modama jako treba https://forum.scssoft.com/viewtopic.php?t=193726 , kde autor pise DX11 only na linuxu? Ma cenu to vubec zkouset, nebo je treba dokonce nebezpecny takovy mody do linuxovy verze pridavat?
    IKARI
    IKARI --- ---
    PUNKREASS: easter egg :D
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    jakozecoze?:]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam