TAPINA: Ty webovky jsou tak hezky napsaný, že mi docela dlouho trvalo přijít na to, co je to vlastně za metodu a v čem spočívá. Ne kecám, nepochopil jsem nic krom toho, že je to homeopatická metoda založená na diagnostice tvého dechu a slin (?) nebo budu homeopaticky ředit svoje sliny a dech (?).
Vůbec ta otázka homeopatie - když si uvědomíme co to je a v čem to spočívá, mělo to tu být první téma na paškál a přesto se tu zatím neobjevila. Je to nejpropracovanější a "nejodbornější" léčitelský systém, kterému se věnuje poměrně velké množství lidí, mají své instituce školící, odborné poradny, ordinace, homeopatické lékárny, tiskoviny a jsou tu návrhy, aby homeopatická léčiva byla hrazena z veřejného pojištění. Na fakultě máme předmět homeopatie. WTF?!
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale právě homeopatii považuji za největší podvod a nejde mi na rozum, že i spoustu vzdělaných lidí ji bere vážně. Uznávám - její výhoda je, že nemůže ublížit. Čistá voda s jednou molekulou atropinu ještě nikdy nikomu neublížila, ale to že pracuje pouze a jenom na psychosomatickém placebo efektu (ostatně jak i většina toho, co jste tady už postovali) mi nepřijde správné ani náhodou. Kdyby to provozovali podvodníci, který jedou na prachy, alespoň pak bych to chápal, ale homeopatický lék stojí 20 kč. Nechápu, nejde mi na rozum, nerozumím...