• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    HARDY
    HARDY --- ---
    GENTIANA: přesně, jeden docela normální taťka od tří dětí mi už asi dva roky v hospodě vysvětluje, že česká cola v sobě nemá cukr. Já se mu už dva roky snažim vysvětlit podstatu glu-fru sirupu :-D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: A sirup, tedy voda s cukrem, není cukr. No nic, no.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: člověk který je naprosto zdravý nemá důvod chodit na alergologii a na gastro entero. Takže jaksi data k dispozici nejsou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: mluvím o lidech bez depresí, ekzémů, průjmů ...

    Ale jo, věřím, že to dost lidem pomůže. Ale že 10x víc lidí si to vymyslí nebo objedná u léčitele, tomu věřím taky.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: to je vlastně asi taky fakt... tak za chvíli to bude čím dál tím méně :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: hele spíš čím dál tím víc, protože díky lepkové hysterii si lidi co skutečně problém mají zajdou k doktorovi.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: a myslíš alergii na lepek, nebo celiakii? to jsou dvě HODNĚ odlišný choroby.
    imho se to častějc může stát u té celiakie, ale data pro to nemám
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: vcelku časté - respektive odhadujese že jde jednotky procent populace - bezpříznaková celiakie je skutečná věc.

    Respektive ten člověk je tak nějak normálně porouchanej, případně má astma, nebo ekzém, úzkosti, deprese, nebo tak něco. A když začne dodržovat dietu, tak je mu výrazně líp. Plus teda když pam dietu zase začne porušovat, tak mu většinou pak jsou zase zle, už se nevrátí do bezpříznakové podoby.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: tak on ten člověk většinou úplně zdravý není, jen mu do tý doby nic nenašli, tak je za simulanta :-D (true story, tetě celiakii diagnostikovali v 36, do tý doby "si ty problémy vymejšlela"). Věřím, že to dost často může probíhat jako se mnou a s mojí alergií na brambory - prostě nikoho nenapadlo to spojit :-D

    Jinak odpověď je "čím dál tím méně, teď se to obvykle podchytí dřív"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    jak častý je vlastně jev, že někomu diagnostikují (opravdu, doktoři, odborně) alergii na lepek po třicítce, v kombinaci s tím, že ten člověk je celý život věžně zdravý?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: jenže bezlaktózové máslo je lidem s alergií na mléčnou bílkovinu na dvě věci. na nic a na to druhý.

    od roku a půl do tří let věku jsem krmila dítě s alergií na pšeničnou bílkovinu, mléko, vejce a ořechy. je to čirý peklo, to ti řeknu. dělat to dobrovolně, jen kvůli pocitu, jak jsou potraviny zlý, to by mě jeblo.
    ve třech letech věku dostal povolenej jogurt a pak postupně i nepřekysaný mlíko. pšenici jsme směli zkusit krátce po čtvrtých narozeninách. od tý doby mám snadnej život.
    (a pak vejce v devíti a tepelně opracovaný některý ořechy v jedenácti. kvůli jiným ořechům naopak nafasoval adrenalinové pero, abychom se zase tak moc nenudili)
    SALO
    SALO --- ---
    mne ako zasadne wtf pride to, ze niekomu pride normalne piect cosi podla receptu, v ktorom musi vsetko vymenit.
    Theseove vanilkove rohlicky. ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: každá jedna věc, až na kukuřičnou hrůzu, by mohla dávat smysl. Ale celek je jedno velké wtf. Alsan? Vždyť existuje bezlaktózové máslo. Dva další oleje, rýžový sirup, vinný kámen...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: v mnohých prášcích do pečiva jsou nějaké pšeničné škroby, nebo něco takového. Kukuřičné mléko na obalení je jednoznačně wtf.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: ano. Ale na na cukr a prášek do pečiva.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: no děti které jsou prokazatelně celiaci většinou k tomu mívají alergie na všechno možné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: tady. http://www.jimejinak.cz/bezlepkove-vanilkove-rohlicky/ - dítě je prý alergické, tedy některé náhrady chápu, ale ne všechno.
    Já to zachytila u jiných lidí, vlastníků zdravého žaludku a zdravých dětí, kteří jsou celý nadšení, že nepečou ty zlé rohlíčky s cukrem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: pokud někdo má alergii na příslušné ořechy, proč by ne.

    Ale jestli někdo má alergii na lepek, cukr, mlíko, ořechy, mandle a vanilku, tak ať ... skočí z okna?
    A ještě vejce, ty tam taky nejsou.


    ZUZKAOU: asi ano. Já teda rohlíčky neobaluje, jen mírně cukruju v míse.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A co maj proti lískáčům, mandlím či vlašákům, že to nahrazujou slunečnicí? Dyť je to stejnej alergen, jak ty ořechy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: kukuřičné mléko v prášku? Jako tahle věc?

    Nápoj kukuřičný instantní 350 g TOPNATUR | Country Life
    http://www.countrylife.cz/napoj-kukuricny-instantni-350-g-topnatur

    Složení: dextróza, kukuřičný sirup (28 %) , plně ztužený kokosový tuk, instantní kukuřičná mouka (10 %), maltodextrin, emulgátor: estery mastných kyselin (rostlinný původ), stabilizátor: fosforečnan draselný, sůl.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Narazila jsem na velké jásání nad možností upéci zdravé vanilkové rohíčky.
    Mouka nahrazena bezlepkovou, máslo oleji, ořechy mletýma slunečnicema, cukr sirupem, obalování v cukru zastoupilo kukuřičné mléko v prášku!

    Jedna testérka si chlubila, že už rok nekoupila cukr, že všechno pečení sladí sirupy.
    Další tvrdila, že jí zrovínka našli alergii na lepek.

    Kdy už to ty lidi přejde? Tahle víra, že normální jídlo je obří zlo a nahradit všechno vším je dobro.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam