• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    VYHULENY_UFO: Jsou psychické poruchy, které jsou typické pro nízké IQ. Třeba zoofilie s orientací na slepice (ty ptáky, opravdu). Pak je sada psychických poruch, kde IQ nehraje roli - nebo které jsou dokonce častější u těch s vyšším kvocientem... žel.
    Bylo by to krásné, kdyby tyhle domarodky byly prostě jenom blbé. Ale to ne, blbá si naopak poměrně jistě dojde (s chtěným dítětem) do porodnice (rodí tam celé naše cikánské osady)....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Žena podstoupila léčbu žabím jedem, po pár hodinách zemřela | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...dravi/polka-podstoupila-lecbu-zabim-jedem-po-par-hodinach-zemrela_407170.html
    Léčba alternativní medicínou nemusí mít vždy šťastný konec. Jedna taková exotická očišťovací kůra se stala osudnou mladé Polce. Léčitel ji vpravoval do těla jedovatý sliz jihoamerické žáby. Místo zlepšení zdravotního stavu, přišla po několika hodinách smrt.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORNELA: pockej, i neco takoveho se muze dostat na takovy elitni server jako je nyx?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: etalonem mlm koucinku je Neurorestart...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MOODYCAT: a co dělá MLM. Uf, tyjo, koučínk jako MLM, to je jedna moje malá noční můra :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MAR_TINA: Z problematického porodu má hrůzu i porodník, co má za sebou výpomoc ARO a 20 let zkušeností na oddělení.
    Podstatné je, že pokud se to zvrtlo, domarodka i porodní matka (uh) nebudou podávat správné informace, krejou sebe a hodí to na ty zdravotníky (neb jde o hubu JIM). Když je to překotný/předčasný porod, jde jim všem o to dítě.

    Bez legrace, tuhle mi jedna domarodní na můj argument, že nemocnice byla záchrana pro mé dítě, odvětila, že je přirozené, že občas děti umřou. Inu diskuse pak zkončila, tohle mě spolehlivě umlčelo.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ani normalni porodnictvi nechce dneska skoro nikdo delat, protoze to je obor totalne o hubu, ja byh sla radsi makat na kasu do Lidlu, nez tohle. Natoz aby zachranari vyskali nadsenim z jezdeni ke komplikovanejm domacim porodum.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KETHAMINA: Kouce, co neumi ani sklonovat, fakt chces.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Zrovna kámošova manželka tak pečlivě počítala intervaly kontrakcí, aby vyrazili do porodnice na čas, že porodila v autě na parkovišti před domem :D Ale ti zas záchranku nevolali, normálně nekomplikovaně odrodili a pak do té porodnice dojeli. Tu a tam se stane, jak často, to nejsem schopná posoudit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: takna zdroji problému jsme se shodly, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: jo, jasně. Proto by za sebou záchranáři měli mít jasně danou autoritu (třeba nějaká ta pravidla daná zákonem), o kterou se mohou opřít. Automatickou pomoc právníka a psychologa. Soudy mířit na organizaci, ne na jednotlivce atd. (Teda dokud nepřijede ožralej a neuřízne pacinetovi nohu pilkou na ovocné stromky.)

    Protože aby měli záchranáři hrůzu z výjezdu k porodu, to taky není dobré. Vždyť občas někdo porodí doma nedobrovolně a volá je s touho po pomoci.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Tobě to přijde asi i správně, ale napsané to nikde tak není a chybí ti náhled do uvažování tzv. problematického pacienta.
    (Problematický pacient víceméně volá lékaře/záchranáře proto, že chce být z obliga, že něco zanedbal, ale nechce, aby s ním cokoliv dělali, natož pak něco nepříjemného, víceméně očekává vyřešení jakéhokoli problému od zadřené třísky po rakovinu jednou injekcí a není ochoten tolerovat nic víc)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: chybí právní rámec a chybí jim výcvik, co mohou a nemohou. Tím si nestěžuju na záchranáře, ale na ty, co je řídí.
    Obecně mi přišlo, že když zavolám záchranku, tak se svěřuju do jejich péče a předávám jim rozhodování.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Zásadní rozdíl je v tom, že když někoho rozsekanýho vytáhneš z auta, tak tě nežaluje kvůli tomu, že jsi ho odvezla do nemocnice a ne domů, zasahovala jsi příliš invazivně při zástavě tepenného krvácení a nevysvětlila jsi dusícímu se člověku v dostatečně rozsáhlých větách, co se bude dít. Záchranář zasahující u porodu pořád musí očekávat, že buď bude průser kvůli tomu, že udělal málo, nebo kvůli tomu, že udělal příliš, a nikdy předem nebude vědět, co z toho.
    (nedávno proběhl nepříliš medializovaný případ záchranáře, který odvezl matku s miminem po komplikovaném porodu do špitálu proti její vůli, ta ho následně žalovala a chlap ten stres z tahání po soudech neunesl a zabil se. Jenže kdyby ji nechal doma a dítě na následky komplikací umřelo, tak to bude zas na něm, že jo)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VYHULENY_UFO: vypadá to, že jednou z překážek domácích porodů je, že na ně záchranka není nijak připravená a trénovaná.
    Oni tahaj lidi z rozsekanejch aut, odváží dokopané a podpálené bezdomovce, infarkty jim exnou v sanitce, ale pak neunesou výpomoc u porodou, který se trochu zkomplikoval.

    Trénovaná by být měla, protože porody mimo nemocnici se stávají. A nedošlo u nich k porušení zákonů narzdíl od autonehod, napadení, vraždy apod.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VYHULENY_UFO: hysterie = neadekvátní emoční reakce na běžný podnět.

    Kdo je kruník porodní matka?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Matky rodící doma nás vystavují zbytečnému vypětí, zlobí se záchranáři | Domov | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...a-a-komplikace-zlobi-se-gm0-/zpravy-domov.aspx?c=A161123_143729_ln_domov_sk
    Přestřelka mezi Unií porodních asistentek a lékařem Jiřím Knorem kvůli spornému případu plánového domácího porodu, u nějž nastaly komplikace, pokračuje. Záchranáři nyní však hromadně upozorňují, že zmiňovaný případ není ojedinělý a že jim podobné výjezdy komplikují práci a vystavují riziku. „Lékaři a záchranáři záchranné služby jsou opakovaně vystavováni forenzní nejistotě a velkému emocionálnímu vypětí při zásazích u domácích porodů,“ zní z komory záchranářů. Porodní matky se však takovému tvrzení brání.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KETHAMINA: Veřejnoprávní média kážou blbosti s železnou pravidelností a opírají se při tom o tzv. "vyváženost", kdy prostě cítí povinnost dát prostor v éteru oběma stranám, jak racionálním názorům, tak ezopindům. A co, v pubertě věří na horoskopy a kameny skoro každej, důležitý je včas z toho vyrůst :o)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    jo a ještě něco k odborníkům na psychologické potíže :)
    Multilevel marketing v koučování, doporučuji si pročíst zejména medailonky koučů a jejich předpoklady / kvalifikaci a zkušenosti pro pomoc, např. : Ing. Zdeněk Voharčík kouč Junior, 15 let osobních zkušeností s depresemi a panickými ataky
    Koučové – Aleš Kalina
    https://ales-kalina.cz/koucove/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam