• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Ja se ptala na vetsinu populace. Me prohlizi banda specialistu kazdy rok, zejo.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Ja tomu rozumim. Ona se asi blbe hleda rozumna mira a verejnost chape, ze vas je malo. Na druhou stranu, kdyz mi neco je, bezim hned a bez kecu podstoupim, co se mi naridi. Netrvrdim, ze tu nekrotickou nohu mam od vcera (pacient moji kamaradky, to chapu, ze je na ranu).
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JAJITA: a jsem ráda, že mám praktickou dr., jakou mám, pozve, vysvětlí, oběhnu potřebné a ona výsledky pošle mailem, teda je-li vše ok. A fakt nemám žádné výčitky, že bych ji zdržovala od záchrany života potřebnějších ;)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CORNELA: měla jsem už 2x test na jedno šťournutí, šup s tím do pidizkumavky a hotovo :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MOIRAIN: Chapu. Ja bych mela (a pokazde mam) pocit, ze jim beru cas. Maji cekarny nacpane lidmi, ktere opravdu neco trapi a ti maji prednost. I doktor je jen clovek a nema sil nekonecne.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    CORNELA: nemůžu tebou než souhlasit
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BERUSKA_CA: Normální lidé? Co jsou normální lidi? Máti na prevenci zvysoka...protože ze záhadného důvodu nabyla dojmu, že když jde k doktorovi, tak ho obtěžuje a vynucuje si pozornost (někdejší zdravotní sestra). No a teď...no, toho lituje. To vyšetření, který by na to možná přišlo o dost dřív, než začaly problémy, je sice mírně nechutný, ale hlavní část probíhá doma, v soukromí.
    HARDY
    HARDY --- ---
    Heleďte přátelé, nějak se nám tady zase rozšířil lesbianchat, co kdybychom to omezily? Hádky ohledně toho, kdo o kom řekl, že je tlustá, se daj snadno provozovat v poště a na téma "obvoďáci jsou kreténi" tady jsou snad jiný auditka.

    ROzumíme?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Nerypu, normalne se ptam, z puste zvedavosti: normalni lide, bez potizi, na ty prevence chodi? (Ja bych nechodila, kdybych to nemela vyslovne narizeno zakonem - a jedna se o velice zevrubne prohlidky. Nepolezu k doktorovi, kdyz mi nic neni, oba mame sve prace dost. Zubare se lide asi uz naucili navstevovat, ale praktickeho lekare?)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CORNELA: nešlo mi o pojeb - šlo mi nějak o to, aby lidi, co si váhu udržujou, nepanikařili, a nemuseli chodit k doktorům jak na klavír ze strachu, že něco zanedbaj :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: Tohle chápu. Ale s dovolením ti shrnu to, o co jde mě.
    Ty: zhubnout a hejbat se
    Já: no, ale když někdo zhubnou nepotřebuje a hejbe se...
    Ty: ale to není tvůj případ
    Já: no nevím, nejsem tlustá, hejbu se
    Ty: ale já mluvila obecně, se neurážej

    Prostě zapomínáš, co byla osobní invektiva a co užitečná rada pro celé lidstvo a pak se ti to míchá.

    A když už jsme u toho, mě primárně zajímalo, jak moc je moje obvoďačka tupá. K tomu absolutně není relevantní, kdo, jak a proč léčí moji matku ve fakultce, takže nevidím jediný důvod, proč tady vypisovat, jak chodila od čerta k ďáblu, aby se zjistilo, kde se berou její problémy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: Aha, takže můj případ je obecně. Asi jsem byla nemocná, když jsme to ve třetí třídě v češtině probírali.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAR_TINA: hm, já ten víkend předtím slavila narozeniny, nijak divoce a přímo den před tím už alkohol žádný nebyl, no, snažím se o dietu (ač v podstatě jím, co normálně) a doufám, že kontrolní test bude lepší
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: No tak já nevím, jestli je 80 kilo zas tak moc a jestli je kosení a podobné aktivity málo pohybu..., ale já tomu nerozumím, já dělám do včel.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOIRAIN: otec si dal večer obvyklé víno a prý by se den předem alkohol neměl, že to zkresluje. A ještě něco, už si nepamatuju co.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAR_TINA: hm, neřekli mi dopředu nic, kromě toho "přijďte nalačno"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOIRAIN: 1) neřekneš pacientovi všechny podmínky, které má dodržet předem 2) prý hraje roli doba zpracování od odběru
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAR_TINA: jak se dá zkurvit test na cholesterol?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: no, ano, máš pravdu, náčelníku. Jenomže bohužel hejbejte se a zhubněte není univerzální řešení, zvlášť třeba když už někdo hubený a hejbací je.

    A jak funguje vykazování pojišťovně, to fakt nevím. Z mého hlediska je to velmi často nepochopitelné posílání pacošů od čerta k ďáblu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: Já tě nerozporuju z radosti z hádky, ale já prostě nemám vystudovanou medicínu a šest atestací, abych holt naprosto přesně věděla, co ti doktoři okolo dělají blbě (to, že je obvoďačka blbá, to teda poznat jde, i v mnoha jiných ohledech, než je medicína). To, že prakticky všichni hrozně rádi posílají s čímkoli dražším, co může zařídit někdo jiný, pacoše někam jinam, je normálka. Takže jako sorry, jak mám poznat, že když matce všichni, se kterýma přišla do styku, počínaje tím očním, kde jí lejzrujou ty krevní sraženiny, přes hematologii až po internu říkali, že tohle bývá tak nějak dědičný a nebylo by od věci, kdyby příbuzní atd., jak mám poznat, že všichni kecaj?
    Mno... a nemít nadváhu a hejbat se je sice hezká univerzální rada, ale proč jsou teda nemocní i ti, co se hejbou a nadváhu nemají, že.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam