• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: dá se to i studovat! Na "akreditovaný" fakultě!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Jako že si o vaginálním a jiném mapování myslím, že je to stejná naleštěná prostituce. Dvacet stran úvah o tom, jak je naše společnost pokřivená, že je přijatelnější tohlencto než zkonstatovat, že jsem si velice příjemně zašukala na mezi (odpusťte mou klačtinu), si domyslete.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: vaginální mapování v indickém balení pro studené britky.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Nevím, jestli do Aštar akbbar nebo sem...
    What is a ‘holistic vagina massage’ and what does it feel like? | Metro News
    http://metro.co.uk/2016/07/14/what-is-a-holistic-vagina-massage-and-what-does-it-feel-like-5994691/

    Nic proti prostituci a využívání těchto služeb, ale když se to maskuje jako špatné tmářství, je to další level.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ale tohle je taky zábavné: "...The NHS is probably the world’s most efficient health service..."

    Co až jim dojdou sestřičky a doktoři z východu, tak jako jim docházaej au-pairky?

    It’s an utter disaster, darling. Brexit is deterring au pairs | News | The Times & The Sunday Times
    https://www.thetimes.co.uk/...e/its-an-utter-disaster-darling-brexit-is-deterring-au-pairs-6rc6bnx2l
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NHS to ban homeopathy and herbal medicine, as 'misuse of resources'
    http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/21/nhs-ban-homeopathy-herbal-medicine-misuse-resources/

    Jen co si odhlasujou brexit, zakážou homeopatii!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SADY: no a probiha tam neco jinyho krome masivniho narkoezoturismu a maleho poctu realnych akademickych vyzkumu?
    //nepocitam kaceni kvuli vysazovani palem pro lisovani oleje.
    SADY
    SADY --- ---
    VYHULENY_UFO: narkoezoturismus ano, ale ne vsechno co tam probiha lze takto jednoduse pausalizovat, coz se ti snazim rict
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SADY: nebrani, protoze narkoezoturismus odsuzuju, je to jako prodavat indianum ohnivou vodu a naopkatku jim vystrilet vsechny bizony.
    SADY
    SADY --- ---
    VYHULENY_UFO: blbost, mluvis o necem s cim nemas osobni zkusenost a mas o tom pouze kuse udaje, ale to ti nebrani to soudit...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SADY: kdyz mi reknes, ze ty lidi, ktery tam znas, delaji v jungli vyzkum, protoze normalne v civilu patraj po pricinach a lecich na rakovinu a tedy treba patraj po uzitecnej rostlinach, to bych jeste chapal.
    ale paklize tam jedou zase jenom sjizdet ayahuask, tak jakakoliv omacka okolo je jenom omacka pro bilyho dementa, kterymu se vytratilo ze zivota v evrope zahadnym zpusobem stesti a pohoda.
    SADY
    SADY --- ---
    VYHULENY_UFO: hele ta skala projevu je obrovska (vcetne vlivu na ty kmeny, financi ktere jim plynou nebo snah tech samanu o rozsireni ayahuaskovych sjizdecek po svete), ja primo znam nejake lidi dlouhodobe tam zijici a ucici se od jihoamerickych samanu, a jejich story jsou uplne jine... proste jen zalezi co ses schopen si najit a jestli vezmes za povdek prvni zarucenou nabidku tam nebo uz dopredu vis kam a za kym jedes... rozhodne bych se to na rozdil od Chobota neodvazil soudit, ani omylem
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VYHULENY_UFO: jo no, já se k tomu přikláním taky. Můj Bucket list je taky trochu jinej než užít si kámošů. (Příbuzný zase jo, vo tom žádná :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: To je normální puritanismus. Co je příjemné, je ZLO, protože to smrdí hříchem a protože to maj katolíci.
    Příklad: pan Kellog a pan Graham, kteří zbohatli na různých celozrnných produktech, nebyli inovativní potravinářští vědci nebo výživáři, hnusná nudná výživa v lázních IV. nápravné skupiny byla, spolu se studenými koupelemi, lékem proti masturbaci, divokým myšlenkám a jinému neřádstvu.

    Takže podle týhle logiky je kafe, buchta (bílá mouka bez otrub! Sladké ovoce!), heroin a prznění ministrantů vlastně to samo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PATISLAV: ezokreten to je, i na nyxech je cela rada lidi, kteri veri, ze jim nejakej domorodec v jungli poradnym vyblitim vyresi problemy.

    jinak ja si nedelam iluze a sam nejsem priznivcem teto narkoturistiky do jizni ameriky, uz jednou jsem na nyxech svuj nazor psal ( [ VYHULENY_UFO @ Drogy v tisku: co kde kdy kdo napsal... ] )

    //kopy-paste, preci se nebudu opakovat: jo nedavno jsem se bavil s jednim znamym, kterej ma trosku prehled o tyhle scene a chobota zna. rikal sem mu, ze nesnasim tuhle narkoturistiku, ze tim ti domorodci trpi a ze si nejsem jistej, jestli je dobry, aby ten saman bral desitku za navstevu.Tuhle jsem v auditku o ayahuasce videl, ze lidi daj desitku jen aby se mohli ezotericky sfetovat. Podle me neni dobry, aby tohle bylo prvni setkani domorodych kmenu s penezi a blahobytem. Znamej se mi vysmal a rekl mi, ze to takhle nefunguje. Saman dostane hovno, v lepsim pripade pytel mouky, soli a cukru. Jinak to prej ve vetsine pripadu vypada tak, ze nekde v jungli je jedina betonova stavba, kterou buduje evropska smazka typu Chobot a zije v ni spolu s bejvalou prostitutkou. Takovy clovek shrabne prachy (200-300dolaru na tyden, coz je v tech zemich uplna parada pro slusny zivot) od ezonatesencu, da hovno samanovi a nebo neco malo, ten uvari ayahuascu, sjede se s hosty a ti hosti si pak krati cas tim, ze pracuji na stavbe a nebo v okoli a jeste jsou za to radi.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    VYHULENY_UFO: já bych spíš řekl, že tou cestou, nesmyslnou hubnoucí dietou a zanedbaným časem spolehlivě eliminoval možnost vyléčit nemoc standardní cestou. Vzhledem k tomu, jakej je to ezokretén, mám i jisté pochybnosti o jeho pravdomluvnosti ohledně klasické léčby. Klidně mohl léčbu odmítnout, protože je stejně přesvědčen o její neúčinnosti. Nebyl by první, viz Alue a její přesvědčování nemocných rakovinou, ať se přestanou léčit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PATISLAV: kdosi medicinsky vzdelany tu nedavno napsal, ze je to lepsi nez cirkulovat mezi domov-doktori-marnice, ale souhlasim, ja osobne byt v takovem stavu, tak si budu chtit spis uzit rodiny a kamosu, nez letet nekam do pice, ale pokud mu to dava nadeji... spis otazka eticka. bych rekl
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    VYHULENY_UFO: já chápu, že jsou lidi zoufalí, ale nebylo by důstojnější si prohnat hlavu kulkou než rezignovat na absolutně veškerý rozum?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Zpověď Petra (23) s rakovinou: Letěl jsem 12 tisíc km a šaman mi řekl »sorry, amigo, tvou nemoc vidím poprvé« | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/...el-jsem-12-tisic-km-a-saman-mi-rekl-sorry-amigo-tvou-nemoc-vidim-poprve.html
    Petře, sotva jsi přiletěl do Peru, přišel šok. Domluvený šaman ti dal košem.

    Šaman mi řekl: »Sorry, amigo, tvou nemoc vidím poprvé, léčit tě nebudu, nemám na to prostředky.« Řekl jsem si, to je v pr…, letím 12 tisíc kilometrů a člověk, který mi má pomoci, mě postaví před hotovou věc.

    Letěl jsi na druhý konec světa s nadějí a vírou v alternativní léčbu poté, co v Česku chemoterapie a ozařování nezabraly. A hledal jsi také prostředí netknuté civilizací.

    To, co jsem čekal, se vůbec nenaplnilo. Sledoval jsem řadu dokumentů o tamních šamanech, domníval jsem se, že budeme uprostřed džungle bez vlivu civilizace. Klid, soustředění, osamělý bungalov bez elektroniky a signálu.

    A ve skutečnosti?

    Přijel jsem do centra v Iquitos všichni tam chodili s mobilem v ruce, psali si na messengeru. Slíbili mi klid a lékařskou péči, což byla jen další iluze.
    ...
    Místo léčení uznávaným šamanem experimenty s mediky. Necítíš zklamání?

    Určitě to nebylo zbytečné. Ale původní záměr, vyléčit se, tak ten nedopadl. Vrátil jsem se ještě v zuboženějším stavu, než když jsem do Peru odletěl. Přivezl jsem si neléčený zápal plic. Přirovnal bych to k malému peklu na zemi v kombinaci s koncentrákovou dietou. Za 50 dnů jsem shodil 20 kilo, skončil jsem na 49,5 kilogramech váhy!

    Zmínil jsi kambo, tedy vpalování žabího jedu do kůže. Co to s tvým tělem udělalo?
    ...
    Po těchto experimentech se stala drsná věc. Nádor metastazoval do krku, měl jsi na něm bouli velkou jako tenisový míček.

    Dusil jsem se, bylo to strašné. Myslel jsem, že se nedožiju rána. Hlavou mi prolítlo, že to byla pěkná blbost, odjet na tak dlouho od rodiny na druhý konec zeměkoule.

    Tak jsi se ocitl u doktora ve městě, zpět v civilizaci.

    Ano. Roberto Inchaustegui žil dva roky u indiánských kmenů v Kolumbii, sledoval klasické šamany, jak léčí místní, zkoumal všechny bylinky, které používali.
    ...
    K doktorovi tě prý přinesli v náručí, s horečkou, průjmy, zesláblého. Jak a hlavně čím tě léčil?

    Díky pozorování šamanů a bylinek, které používali, vyrobil extrakt, biomolekulární sérum. Léčí tím HIV, rakovinu, cukrovku, astma a má dobré výsledky. Po dvou sérech, které mi vpíchl, krk výrazně splasknul, mohl jsem dýchat, polykat.
    ...
    Jak velkou zásobou séra tě doktor domů vybavil?

    Na deset měsíců, lahvičky mám v lednici. K tomu docela drsná dieta.

    Co obnáší?

    Z masa můžu pouze krůtí a to ještě z biochovu. Takže objíždím farmy kolem Brna. Absolutní zákaz platí pro cukr, mléčné výrobky, konzervy, balené věci, doplňky stravy. Rýži a těstoviny můžu, ale bez lepku. Z ovoce a zeleniny zákaz třeba pro ananas, jahody, grepy…
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: au :/ uplně se mi sevřela...sevřelo všechno ve mě :D
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    Hm, tak jestli šťava z řepy léčí všechny nemoci světa, není mi to nic platné. Mně chutná :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam