• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    GENTIANA: jasný, já to nemyslela specificky na tebe, bylo to spíš pokračování v tématu než odpověď. šílené domarodky jsou každopádně zlo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ALDEMIK: Prapodstata mého sdělení byl povzdech, že zas bude hiphop a flejmy, a, to jsem věru nezdůraznila, že zas z nor vylezou šílené domarodky, které začnou krákorat o tom, jaký je ve špitálech teror - kteréžto už na FB řádily v době, kdy ke mě ten článek dorazil.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SALVATOR: Zrovna tohle je stránka produktu - kartáčku na zuby, jen holt zvolili stejný název :)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    GENTIANA: Není tam, proč zemřel, nechala bych hejty na potom...
    (Píšu to proto, protože u nás před pár lety taky zemřel novorozenec. Na vrozené vady. Zemřel by úplně stejně i v porodnici, akorát by to neobsahovalo několikadenní obléhání části města televizí Nova, celorepublikovou dehonestaci matky-vražedkyně velkou částí společnosti a podobně. Když známým zemřel v porodnici novorozenec prokázanou chybou personálu, pes po tom neštěkl. Klidně na domácí porody nadávat, ale na základě faktů, prosím.)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Promiňte, já tomu asi moc nerozumím, ale když se nějaká skupina na FB jmenuje Raw Yoni, neznamená to v zásadě, že se jmenuje Syrová Píča? https://www.facebook.com/RAWYONI/?fref=ts

    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GENTIANA: naopak. on je netrestá, on je chrání před dalším vlivem takové matky
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: Tohle dokazuje neexistenci Pánaboha, totiž. Ten by netrestal ty neviňátka, ale ezopíče.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    To zas bude v álejích nablito...
    V Brně zemřel novorozenec. Při domácím porodu - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/pri-domacim-porodu-v-brne-zemrel-novorozenec-20170926.html
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYHULENY_UFO: DMO je ta motorická část.
    Jenže ten motorický problém je něčím způsobený - typicky poškozením mozku. A to poškození mozku (nikoli DMO) může současně způsobit i jiné problémy, jako je třeba epilepsie (která se teda Vojtovkou fakt nevyřeší). Jenže mozek je plastický a má spoustu nadbytečné kapacity, zvlášť v těch prvních měsících, a pokud dostane vhodné podmínky (třeba tu reflexní terapii), tak si příslušná centra prostě vytvoří někde jinde/nějak jinak.
    Problém DMO je ten, že většinou se na ni přijde až ve chvíli, kdy jsou některé věci zafixované špatně - proto čím dřív se začne s terapií, tím lepší je šance, že se to zafixuje nikoli špatně, ale prostě jinak.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAMELLA: ok, dik.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VYHULENY_UFO: Většinou max vypadají jako mentálně postiženi, protože mají blbé držení těla, postižené obličejové svaly atd., ale přitom inteligenci sníženou nemají. Jedna moje spolužačka z VŠ byla obrnářka a fakt nebyla vůbec blbá, i když tak bohužel působila na lidi, co ji neznali.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TAPINA: je mi jasny, ze wiki neni dokonalej zdroj, proto sem se ptal :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VYHULENY_UFO: Wikipedie je poněkud zjednodušený zdroj informací. Ono to opravdu může být tak, že se jiné vady přidávají tehdy, když se s tím v začátcích nic nedělá. K diabetu se často přidává katarakta a gangréna, že jo. Ale jenom tehdy, když není diabetik stabilizovaný.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Dost bylo alchymie! Evropští akademici se ostře postavili proti homeopatii – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/...ti-akademici-se-ostre-postavili-proti-homeopatii/sc-871-a-189646/default.aspx
    Poradní sbor evropských akademií věd EASAC, jehož členy jsou vedle tuzemské AV ČR vědecké organizace ze všech členských zemí EU, vydal ostré a jasné prohlášení (PDF) proti homeopatii a homeopatickým přípravkům.

    Zpráva, která se zaštiťuje dlouholetým výzkumem na členských pracovištích, definuje homeopatické přípravky jako čiré placebo bez reálné léčebné složky a volá například po větší regulaci reklamy.

    To v praxi znamená, že pokud bude některý homeopatický přípravek tvrdit, že pomáhá s konkrétním neduhem, musí toto tvrzení doložit výzkumem, který splňuje všechny moderní standardy. To se dnes neděje a podobné produkty jsou k dispozici buď zcela volně jako potravinový doplněk, nebo alespoň jako registrovaný léčivý přípravek. Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) pak v rámci správního řízení může udělovat pokutu zejména za klamavou reklamu v případech, kdy se potravinový doplněk vydává za léčivo.

    Ostatně stačí se podívat do českých webových lékáren na sekci homeopatik. Když si názvy mnoha produktů dodatečně vyhledáte na webových stránkách SÚKL, zjistíte, že s hromadou z nich úřad skutečně vedl správní řízení za lživou reklamu.


    http://www.easac.eu/fileadmin/PDF_s/reports_statements/EASAC_Homepathy_statement_web_final.pdf
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TRISSIE: prave v tom odkazu je napsano nasledujici, cetl jsem ho a proto se radeji ptam:

    Velmi často se k DMO ještě přidávají jiné vady, jako jsou např. snížení inteligence, smyslové vady a v mnoha případech epilepsie.

    to znamena, ze je potreba vydefinovat "velmi často".
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYHULENY_UFO: ne, DMO postihuje primárně motorické funkce; mentální retardace (ač se u některých postižených vyskytne) do definičních znaků nepatří (a právě raná intervence může mentální retardaci předejít nebo ji výrazně zmírnit, protože mozek se v rané fázi vývoje rozvíjí právě tou motorickou činností).
    Dětská mozková obrna – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Btsk%C3%A1_mozkov%C3%A1_obrna
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TRISSIE: to je uplne jak zasah Jezise, rozchodit obrnare az k zavodni gymnastice. sem myslel, ze se s obrnou nese i nejaky snizeni inteligence (ale prosim kdyztak opravit)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CDR: je to uznávaná škola fyzioterapie s dlouhodobě ověřenými výsledky. Nevyřeší všechno, ale spoustě dětí pomohla k normálnímu životu (bývalá kolegyně kupříkladu rozcvičila dceru s těžší formou dětské mozkové obrny až k závodní gymnastice, ale bylo to několik let tvrdé každodenní dřiny).
    Ovšem stejně jako u metody podle Mojžíšové (na léčbu funkční sterility) je potřeba se to naučit pod dohledem kvalifikovaného fyzioterapeuta, a cvičit velmi přesně a opravdu poctivě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CDR: v žádném případě není šarlatánství. Jen se musí vydržet.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CDR: Funguje, to bez pochyb.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam