• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYHULENY_UFO: do češtiny asi ne, ale mezi angličtinou a nějakým rozšířenějším jazykem to docela funguje... jako odborný článek bez úpravy se to použít rozhodně nedá, ale že se ta daná událost stala, a jak se stala, to si ověříš docela dobře.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TRISSIE: da se google translatoru verit? ja obcas vidavam, ze ho pouziva ovcacek na twitru a nejsem si jist kvalitou vysledneho textu. asi jako kdyz pises nejaky "ahoj, jak se mas? jmenuji se Ahmed a jsem princ z Afriky" asi nejakej smysl bude davat, ale vylozene odborny text?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Quackery or a real alternative: What is Traditional Chinese medicine? | Science| In-depth reporting on science and technology | DW | 20.05.2019
    https://www.dw.com/...quackery-or-a-real-alternative-what-is-traditional-chinese-medicine/a-48805096
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Oslabenou imunitu bude mít po léčbě, ale teď má problém opačný a doteď ji nenaočkovali asi z nějakého důvodu. Ono to zas tak jednoduché nebude.

Jinak to, že se dřív děti s reakcema na bcg neočkovaly hexou se teď považuje za vysvětlení, proč je pozorovaný takový nárůst reakcí na hexu. Bcg se už plošně nedává, tak to první síto odpadlo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    OMNIHASH: to víš, všechno je jednou poprvý :-)
    ale jinak mám hlavně ve zvyku jít na původní zdroje, protože zvlášť u opakovaně přejímaných zpráv dochází dost ke zkreslení. No a tady holt ten původní zdroj je jidiš (a zbytek je google translate).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PATISLAV: není to neočkovat protože oslabená imunita, ale očkování potřebují právě lidi s oslabenou imunitou.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ZUZKAOU: prosím tě, tady mé znalosti už trochu kulhají, můžu poprosit o dovysvětlení? Předpokládám, že dilema paní je falešné, ale nevím proč.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRISSIE: už sem na nyxu jako ultimátní argument viděl články v němčině, švédštině a portugalštině, ale takhle od boku střelit jidiš, to vidím poprvý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ať jde Rozalio do prdele a nebo je pak trestně odpovědné za to, jestli tohle dítě ta matka zabije odmítnutím léčby.

Anonymní

Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně
    včera v 22:47
    Smrtonosna dilema
    Ako by ste sa rozhodli? co by bolo pre vas smerodajne?
    mozno mi vase nazory a myslienky pomozu utriedit tie moje.

o co ide? o to najvzacnejsie, o zivot a zdravie dietata.

zistili mu tazke nevyliecitelne autoimunitne ochorenie.

je len jedna liecba - imunopresiva. v podstate chemoterapia.

ale! dieta nie je ockovane, po tom, co malo nasledok po bcg vakcine.
    dieta doteraz nebolo nikdy chore, az na obcasne skolkarske virozy bez teplot.

zrazu, z nicoho nic, takato vazna autoimunitna choroba.
    doktori ho vsak nechcu liecit (liecba ale len potlaca priznaky, nelieci naozaj, kedze je to neliecitelna choroba) imunopresivami, kedze dieta nie je ockovane.

a teraz ta dilema - riskovat ockovanie? ked uz dieta malo jednu zlu reakciu? a ked v pripade autoimunitnych ochoreni sa riskovat neodporuca?

alebo liecit, znizit imunitu a dufat, ze ziadnu z tych preventabilnych chorob nedostane? dieta je uz skolak.

my naozaj nevieme. :,(
    CNV
    CNV --- ---
    KAERO: To nejde, ti nahoře je vždycky smažou, než se k nim dostanu :(
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KAERO: Nam to na skole rikali, ale vam nic nereknu, he!
    KAERO
    KAERO --- ---
    CNV: ze ty sis taky nezjistila ta utajovana fakta ze? ja to zkousel, ale rekli mi ze to je tajne :(
    CNV
    CNV --- ---
    Facebook dopravního podniku, diskuze pod příspěvkem o tom, jak DPMB podpořil Den proti rakovině. Škoda, že se to nerozvíjelo dál, začalo to slibně!

GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    HARDY: přitom na to stačí, tipuju, kalcium injekčně a nějaký antihistaminika, případně trocha těch zlých škaredých kortikoidů, ze kterých jsou všichni kdovíproč podělaní, asi že když si to tělo umí vyprodukovat samo, tak je to zlé, ošklivé a kdesicosi, narozdíl od sava.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HARDY: to samé :-)
    HARDY
    HARDY --- ---
    CNV: Mě se líbí, že řešením relativně banální kopřivky je hladovka, klystýr a postřik průmyslovým bělidlem. Nechci vědět, co by dotyčná radila při něčem závažnějším...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jaromír Šrámek - (Ne)kvantové alternativní metody (March for Science 4.5.2019)
    https://www.youtube.com/watch?v=5cGQSmStLpE

CNV
    CNV --- ---
    KAERO: Není to fake. Je to moje oblíbená skupina na FB, cokoli tam člověk postne za problém, dostane odpovědi přesně v tomto stylu ("mně pomohla mastička XY" - "polejte to Savem" - "to chce klystýr a detoxikaci") a jako bonus nějakou blábolivou peachovinu od Oty Nepilého.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Popularizační sekce Sisyfa - Pátečníci Vás zve na pátek 17. května v 17 hodin

na přednášku Ondřeje Holého na téma Eradikační programy WHO - minulost, přítomnost a budoucnost

Od začátku 20. století zemřelo na infekční onemocnění několik desítek až stovek miliónů lidí. I v dnešní době se řadí infekční nemoci mezi jedny z nejčastějších příčin úmrtí a to hlavně v rozvojových státech. Eradikace a eradikační programy, jakožto nástroje sloužící k vymýcení těchto nemocí, mohou velmi výrazně zvýšit kvalitu života v těchto oblastech. Lidským úsilím došlo zatím k eradikaci dvou onemocnění (variola, mor skotu) a díky tomu došlo k výraznému ušetření mimojiné i finančních nákladů související s léčbou těchto nemocí.

https://www.facebook.com/events/345485702743511/

Místo konání: Budova Přírodovědecké fakulty UK, Viničná 7, posluchárna B7 zoologie ve druhém patře.
    KAERO
    KAERO --- ---
    CNV: to je fake? teda asi neni, ale uverit se mi tomu nechce...
    no tak jsem si to vygooglil a fake to neni, bleee.

a hned pod tim jiny dotaz, a ty odpovedi!:

Hezký den, chci se zeptat, zda kombinace bylin a CDS2 se může.

Standa Komárek
    Standa Komárek Cds/mms nema rad antioxidanty. Muze se stat, ze cds prestane ucinoovat, pokud ty bylinky budou mit opacnou elektronegativitu.

Adam Šeda
    Adam Šeda Ano, tak primarne je CDS oxidant, kterej hleda volnej elektron a vyrve jej z patogenu a tim jej zlikviduje. Ale zasadni otazka je, jak dlouhej ma "polocas rozpadu"... A to nevim, ale treba mi to nekdo sdeli....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam