• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    HARDY
    HARDY --- ---
    CNV: mám v poslední době v oblibě ty metaforický přenosy z jazyka na nemoc. Ekzém je odpudivý : podvědomí odpuzuje ekzémem; kašel dusí : někdo tě dusí. Tuhle jsem zaslechl intuitivní interpretaci baum testu: co znamená, když člověk namaluje na strom ptáčka nebo ptačí budku? Ten člověk je přelétavý.
    CNV
    CNV --- ---
    Tohle prostě miluju. Jeden ekzémek a tolik rad. "To musíte detoxikovat." - "Vyřaďte živočišné produkty." - "Ekzém vyvolává hlava, nemáte se ráda a máte nízké sebevědomí." - "Namažte si to slivovicí." - "Potřebujete turmalínovou keramiku od nuga best."

Ale zase je hezké, že se ti alternativní radilové mezi sebou nehádají. (Možná je to tím, že ostatní rady nečtou, jen tu svoji.)

FONTAN
    FONTAN --- ---
    z kreslenych vtipu

KAERO
    KAERO --- ---
    SHEALA: ech, ta petice je odpad. pobavi argument:

"Nelze rozumným způsobem vysvětlit, proč je požadováno očkování pro tábor čítající více než 30 dětí, zatímco pro tábor pro méně než 30 dětí již očkování potřebné není."

misto aby skakali radosti, ze stat nezatezuje nadbytecnou byrokracii male akce, tak si jeste stezuji.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHEALA: odborníky, kteří rozumějí statistice mají Piráti. Kdyby bylo třeba někoho oslovit.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    V ramcí prokrastinace nad statistikou a nářkem nad neschopností dostudovat jsem se mírně dohadovala s Rosaliem. V případě že by chtěli změnit zákon, by je teoreticky mohl někdo dostat na statistice. Blbý je, že poslanci a jejich tými nemusí mít nikoho, kdo statistice a metodologii rozumí. Vlákno když tak zde:
    https://www.facebook.com/...ory_fbid=2515861148451096&id=173829189320982&comment_id=2554081907962353 interval spolehlivosti jsme zrovna opsala z naší statistiky, kdyby něco :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOIRAIN: jako on má hodně moc pozorování a dobrý základ. ALe říká to tak blbě, že ho budou svorně lynčovat biokojičky i antišarlatáni.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Jaký vliv má na dětskou obezitu kojení?
    Kojení je nejlepší způsob krmení, který může matka svému dítěti dát. Mateřské mléko je pro kojence největší vklad, ale musíme si uvědomit, že se jedná o jídlo a i u něj platí, že čeho je moc, toho je příliš. Víte, kolik mléka je schopna vyprodukovat mléčná žláza? Možná tomu nebudete věřit, ale jedna žena může bez problémů odkojit trojčata. Takže kojením jako formou stravování se lze přejíst a vede to k tomu, že šestiměsíční dítě pak váží jako roční – dvanáct kilo. Ženu z nošení mimina s nadváhou bolí záda, je zničená z de facto kontinuální infuze pro své dítě. Dalším faktorem je, co mateřské mléko obsahuje. Do šesti měsíců dítěte to neřešíme, ale v devíti měsících už bychom se měli začít zabývat tím, co matka za život snědla a kolik má v sobě toxinů rozpustných v tucích. Muži se jich už do konce života nezbaví. Já jako chlap mám například v organismu ještě DDT od svojí maminky a to mi zůstane celý život. Vy jako žena se toho zbavit můžete.

Vyloučíte je právě do mateřského mléka. Tímto způsobem jsem je já dostal od své matky, a pokud vy máte v těle nějaké DDT, mateřským mlékem je předáte svému dítěti. DDT je největší toxin, karcinogen, který se u nás používal jako insekticid na hubení kdečeho. Dostal se do životního prostředí a do potravinového řetězce naší populace. Ještě v 70. a 80. letech se výskyt DDT v mateřském mléce měřil, aby se podle toho ženám doporučilo, jestli mohou nebo by neměly prodlužovat kojení. Dneska už se tím nikdo nezabývá. Kadmium, rtuť či ftaláty v mateřském mléce nikdo neměří a všechny jaterní toxiny pocházející z různých plísní, které ženy za život nasbíraly, nevědomě předávají svým dětem.

Jak by se dítě mělo ideálně stravovat po odstavení?
    Každý musí za svůj život projít celým výživovým spektrem všech „útrap“, kterými prošlo lidstvo. Tak jako má své fáze vývoj lidského zárodku, stejným vývojem musí projít po porodu ve výživových a kulturních zvyklostech. Jsme savci, takže do půl roku jedině mléčná strava. Když není dítě kojené, začínáme s příkrmy už od čtyř měsíců, protože u umělého mléka je výhodnější v prevenci alergií začít dříve. Lepek by se měl do stravy dostat do sedmi měsíců, jinak roste riziko celiakie (chronické onemocnění sliznice tenkého střeva způsobené nesnášenlivostí lepku, pozn. red.). Tak jako je opička všežravec, mělo by batole do jednoho a půl roku okusit všechno.

Jak je to třeba se zeleninou?
    Pokud do dítěte nedostanete do jeho osmnácti měsíců ovoce a zeleninu v přiznané formě, tedy nemixované, nemáte šanci dostat je do něj tak do devíti let věku. Jako primát je totiž naprogramované, že zeleným se může otrávit a následně v období negace k vnucovaným potravinám získá i odpor. To je jeho vývojová povinnost. Během nástupu do školy potřebuje relativně velké množství sacharidů na pokrytí učení, tedy cukr. Takže pokud si dítě může vybrat, vždycky si vybere špatně – sladké. Ono ho potřebuje, ale opět tu správnou míru. Během dospívání pak chlapci začnou hodně jíst maso, protože jim díky testosteronu více roste svalová hmota, a nakonec přichází fáze, kdy „splácají“ kdeco. Když neprojdou touto fází, ze které se jim udělá zle, nemůžou dojít ke kompetentní racionální zdravé stravě.

Jak reagují matky na vaše výhrady ke kojení?
    Velmi negativně. Kojené dítě přeci nemůže být tlusté! Snažím se jim otevřít oči a upozornit je, že to, s čím se samy praly celý život, stihly za tři měsíce u vlastního dítěte, u kterého přitom chtěly všechno dělat dokonale. Dokážete si představit to vnitřní zhroucení? Jsou to ženy po třicítce, tedy v největším intelektuálním rozvoji, kdy mají nejvíc znalostí, jsou pracovně etablované a najednou dostanou na plný úvazek na tři směny „práci dokonalé matky“. A přitom vůbec netuší, co si pod tím představit. Často miminko nenechají vyspat, pořád do něj šťouchají, jestli dýchá. Když zapláče, jsou přesvědčené, že je to hladem, nerespektují, že může chtít jen navázat kontakt nebo si provětrat plíce. Přiznat si osobní chyby nebo neznalost je pro ně ten nejtěžší problém. Potvrdilo se nám to i v průběhu projektu S kojenci proti obezitě (www.skojenciprotiobezite.cz, pozn. red). Na sociálních sítích většina aktivních matek prosazovala obecný mýtus: on z toho vyroste. Ale to bohužel už dávno neplatí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: to máš jako hadry na generální úklid. první dva vyhodíš a až třetí jde dočista vyáchat, ten si necháš na příště.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ne že by použití novorozence jakožto čističky bordelu z mateřského organismu nebyla inovativní myšlenka, ale příroda většinou plánuje smysluplněji.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    PATISLAV: nemam clanek koupeny, tak se k pasazi o toxinech nedostanu. obecne jsem dost skepticky k obdobnym nazorum prevazne klinickych lekaru na vysoce komplexni "high-science" temata. chapal bych to, pokud by pan doktor mel za sebou v motole nejakou nadupanou laborku plnou postdocu publikujicich v nature. ale on publikuje prevazne v ceskoslovenskych platcich observacni data a ruzne vzdelavaci clanky.
    tim ho ale vubec nezpochybnuju jako odbornika ani jako klinickeho lekare.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PATISLAV: hele blog ma pricetnej
    Blog dětského obezitologa | Žij zdravě
    http://www.zijzdrave.cz/kila-navic/blog-detskeho-obezitologa/

vykojit těžké kovy je volovina a těch 7 let a výměna bunek bude nejspíš taky nějaký mýtus.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CDR: tak je to asi mýtus, ale spíš v tom smyslu, že se to netýká úplně celého těla (třeba mozku). Nejdéle to trvá kostem a tukovým buňkám (10 let).
    Does Your Body Really Replace Itself Every 7 Years?
    https://curiosity.com/topics/does-your-body-really-replace-itself-every-7-years-curiosity/
    CDR
    CDR --- ---
    :: OSEL.CZ :: - Théseova loď
    http://www.osel.cz/10760-theseova-lod.html
    CDR
    CDR --- ---
    PATISLAV: sedm let? Co na to koncept Théseovy lodě? .))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CORNELA: takže to uložení do buněk sedí? Já několikrát četl, že během cca 7 let se obmění všechny buňky v těle, proto mi nedává smysl, že by ty toxické látky zůstávaly v těle úplně navždy.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Může mi někdo z odborníků zde říct názor na tenhle rozhovor? Vysloveně mě zarazily dva názory pana doktora: že klíčový z hlediska budoucí nadváhy dítěte je stav matky při početí a že toxiny (z plísní nebo třeba olovo, kadmium, DDT) v těle muže zůstávají navždy, zatímco ženy se jich mohou zbavit kojením. Zní mi to jako kravina, tak se ptám tady chytřejších. Díky.

Zlatko Marinov: Skrytá pravda o epidemii obezity - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...a-zdravi-zlatko-marinov-fn-motol.A190806_175135_premium-clanky_mah?zdroj=top
    GOR
    GOR --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZUZKAOU: libil se mi komentar:

Petr Vobořil 59785
    Já slyšel jinou verzi vzniku (a přijde mi taky celkem pravděpodobná): markeťák se vsadil, že vydrží padesát let prodávat jedny jediný kachní játra a vydělá na nich milióny. A sázku vyhrál.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam